University of Luxembourg, Faculty of Language And Literature, Humanities, Arts And Education (FLSHASE)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Luksemburg: Fakulti Kemanusiaan, Pendidikan dan Sains Sosial

University of Luxembourg adalah universiti penyelidikan Eropah berbilang bahasa dengan hampir 6,200 pelajar dari seluruh dunia. Universiti kami adalah sebuah institusi moden yang menawarkan gabungan kecemerlangan antarabangsa dan perkaitan nasional, yang memberikan pengetahuan kepada masyarakat dan perniagaan. Universiti Luksemburg berada di antara 201 teratas hingga 250 universiti di seluruh dunia dan # 1 di seluruh dunia untuk tinjauan antarabangsanya di Times Higher Education (THE) World University Rankings 2020.

Fakulti dengan sentuhan peribadi

Dengan pemilihan unik Sarjana Muda dan Sarjana program, Fakulti Kemanusiaan, Pendidikan dan Sains Sosial menawarkan perspektif yang inovatif dan menarik untuk generasi akademik dan profesional yang akan datang. Pelajar mendapat manfaat daripada saiz kelas kecil dan banyak kursus diajar sebagai seminar. yang menyediakan pelajar peluang untuk perbincangan dan membantu mereka untuk memanfaatkan pengalaman pembelajaran mereka. Tiada yuran tuisyen tambahan untuk pelajar antarabangsa (yuran pendaftaran untuk pelajar Sarjana adalah € 200 / semester).

Campus Belval, University of Luxembourg

Universitiy Luxembourg / Sophie Margue

Pengajaran berbilang bahasa

Kakitangan pengajar antarabangsa kami adalah salah satu aset utama kami. Kebanyakan darjah kami diajar dalam bahasa Inggeris dan / atau Perancis dan / atau Jerman. Kursus bahasa percuma ditawarkan dan kehidupan kampus adalah seperti pelbagai bahasa dan multikultural seperti negara Luxembourg. Pelajar memperoleh pandangan tentang budaya akademik yang berbeza dan mendapat ijazah yang memberikan mereka kelebihan yang jelas di pasaran pekerjaan.

Suasana antarabangsa

Mobiliti pelajar dan keterbukaan kebudayaan digalakkan dan dipromosikan di Universiti Luksemburg. Semua pelajar kami perlu menghabiskan sekurang-kurangnya satu semester di luar negara di salah satu universiti rakan kongsi kami di Eropah, Amerika Utara atau Asia.

Belajar di Luxembourg

Luxembourg, negara anggota kedua terkecil Kesatuan Eropah, adalah negara yang benar-benar berbilang bahasa dan multibahasa dengan 3 bahasa rasmi dan rumah kepada lebih 170 negara. Bandar Luxembourg mempunyai pemandangan budaya dan seni yang megah termasuk muzium, teater dan tempat muzik. Bandar Luxembourg adalah salah satu ibu kota paling selamat di dunia. Fakulti Kemanusiaan, Pendidikan dan Ilmu Sosial terletak di Belval, tapak industri bekas kelapa, hanya beberapa km di luar kota Luxembourg. Tapak besar ini menyatukan penyelidikan dan pengajaran akademik, kerja dan masa lapang, kehidupan bandar dan budaya dan merupakan tempat yang menarik untuk bekerja, belajar dan hidup.

28919_copyright.jpg

Lokasi

Esch-sur-Alzette

Alamat
2, avenue de l'Université

L-4365 Esch-sur-Alzette, Daerah Luxembourg, Luxembourg

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami