ESA Business School - Ecole Supérieure des Affaires

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ESA Penyampaian

Ditubuhkan pada tahun 1996 berikutan perjanjian antara kerajaan antara Perancis dan Lebanon, ESA ialah Business School khusus untuk pendidikan eksekutif dan pengurus di Lubnan dan Timur Tengah dan diuruskan oleh Paris Ile-de-France Wilayah Dewan Perniagaan dan Industri.

Dengan misi untuk membentuk elit Lebanon dan rantau ini ke dalam pemimpin esok, ESA telah menjadi contoh kecemerlangan akademik dalam Lebanon, dan platform untuk interaksi dan mesyuarat antara Eropah, Timur Tengah dan Lebanon.

Membayar perhatian berminat kepada perniagaan dan keperluan mereka, ESA membantu mereka dalam membangunkan visi mereka, dan membantu mereka lebih baik mencapai matlamat mereka dengan latihan dan bimbingan eksekutif dan pengurus mereka.

Terletak di tengah-tengah Beirut, dan di tengah-tengah Timur Tengah, ESA menegaskan capaiannya sebagai sekolah antarabangsa yang penting, menggabungkan bakat pelajar peringkat tinggi dan profesor yang bertaraf antara pakar-pakar yang terkemuka di dunia.

Kekuatan ESA

Program dan kursus yang dibuat untuk mengukur, untuk melatih eksekutif dan pengurus, mengikut keperluan tempat kerja antarabangsa.

Fakulti terdiri secara eksklusif daripada profesor diambil daripada sekolah perniagaan terbaik di Eropah, terutamanya dari ESCP Eropah dan HEC Paris.

Dua pensijilan antarabangsa, untuk mengesahkan setiap laluan akademik: Ijazah ESA dan Ijazah dari sekolah rakan kongsi yang berprestij.

schedules fleksibel, membolehkan kedua-dua kehidupan profesional latihan dan digabungkan.

Rangkaian antarabangsa berpengaruh, diakses dengan menyertai Persatuan ESA Alumni, yang dikaitkan dengan dan bersekutu utama Persatuan ESCP Alumni.

Tempat yang berfaedah untuk pertemuan perniagaan, ESA menganjurkan seminar tetap dan persidangan panel dengan penceramah antarabangsa.

PARTNERS AKADEMIK

Sejak penubuhannya, ESA telah mengekalkan rangkaian yang kukuh terdiri daripada sebahagian daripada Sekolah Perniagaan terbaik, terutamanya ESCP Eropah dan HEC Paris.

Kerjasama ini membolehkan pelajar-pelajar kita mendapat manfaat daripada fakulti antarabangsa kecemerlangan akademik, dan mendapatkan dua pensijilan bagi setiap kurikulum antarabangsa Ijazah: Ijazah ESA, dan Ijazah daripada organisasi rakan kongsi kami.

Lokasi

Beirut

Ecole Superieure des Affaires

Alamat
ESA Campus,
289, rue Clemenceau,
P.O. Box 113 – 7318

Beirut, Gabenor di Beirut, Lubnan
Telefon
+961 1 373 373

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami