Vilnius University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

TENTANG KITA

Selamat datang ke Vilnius University - institusi pendidikan tinggi Lithuania tertua dan terbesar.

Sejak penubuhannya pada abad ke-16, Vilnius University , sebagai sebahagian daripada sains dan budaya Eropah, telah mewujudkan konsep universiti klasik dan perpaduan kajian dan penyelidikan.

Vilnius University adalah peserta aktif dalam aktiviti saintifik dan akademik antarabangsa dan mempunyai banyak ahli sains, profesor dan graduan terkemuka. Pembangunan saintifik dan hubungan yang berkembang dengan pusat penyelidikan global telah menyumbang kepada pelbagai penyelidikan dan kajian di Vilnius University .

Dengan sokongan rakan kongsi sosial, universiti itu mendidik pakar-pakar yang berfikiran secara global yang berjaya menggabungkan komuniti Eropah moden.

MENGAPA MEMILIH Vilnius University

Vilnius University adalah universiti klasik dengan lebih daripada 430 tahun tradisi akademik dan pelbagai program pengajian di Lithuania.

Universiti menawarkan persekitaran akademik yang memberi tumpuan kepada kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran.

Vilnius University adalah 1 di Lithuania mengikut kedudukan negara. Ia adalah penubuhan pendidikan tinggi yang paling popular dan paling terkenal di kalangan graduan sekolah menengah Lithuania.

Vilnius University adalah antara 1,5 peratus universiti terkemuka di dunia mengikut Peringkat Universiti QS.

MISI

Misi Vilnius University adalah untuk mencipta, mengumpul dan menyebarkan pengetahuan dengan memastikan kesinambungan budaya universiti yang sahih dibezakan oleh suasana di mana tradisi lama dan idea-idea baru memperkayakan satu sama lain.

Kebebasan berfikir dan kepelbagaian pendapat adalah nilai utama komuniti Universiti. Perpaduan penyelidikan dan kajian adalah prinsip teras keseluruhan aktiviti Universiti.

Universiti harus membezakannya dengan spektrum yang luas dan penyelidikan asas. Ia harus berusaha untuk menganggap kedudukan utama di kalangan institusi Lithuania lain dalam semua bidang penyelidikan yang penting untuk sifat Universiti yang menyeluruh dan menetapkan matlamat kecemerlangan antarabangsa dalam penyelidikan antara disiplin. Universiti harus komited untuk misi membuka pintu dan menyediakan pendidikan universal untuk golongan muda yang paling berbakat dari semua daerah Lithuania dan mendidik pakar-pakar yang aktif dan bertanggungjawab, yang menunjukkan perlunya memperluas pengetahuan mereka dan meningkatkan profesional dan mampu belajar sepanjang hayat mereka. Universiti harus berusaha supaya kualiti semua bentuk pengajaran mematuhi budaya dan teknologi moden dan berkaitan dengan keperluan negara dan masyarakat.

VISI

  • Untuk memposisikan dan membezakan dirinya dalam bidang penyelidikan dan pendidikan Eropah oleh penyelidikan peringkat tinggi, yang harus dikekalkan oleh pasukan penyelidikan universiti dari pujian antarabangsa dan pasukan baru, serta memastikan peningkatan penglibatan tahunan dalam program penyelidikan dan pendidikan Eropah;
  • untuk memastikan pembangunan dan interaksi yang seimbang dalam penyelidikan dalam ilmu-ilmu kemanusiaan, sosial, fizikal, bioperubatan dan teknologi kekal sebagai ciri yang paling cemerlang di Universiti, yang pada asasnya membezakannya dari pertubuhan pendidikan tinggi dan penyelidikan Lithuania;
  • untuk memulakan dan melaksanakan projek-projek bernilai secara aktif untuk pembangunan ekonomi negara, yang akan menggalakkan kerjasama yang berkesan dari institusi saintifik dan pendidikan dengan syarikat teknologi tinggi dan mewujudkan keadaan dan persekitaran yang baik untuk inovasi dan keusahawanan;
  • untuk mewujudkan sistem jaminan kualiti yang berfungsi dengan baik yang akan menjamin pemantauan yang berkesan terhadap program pengajian sedia ada dan pembangunan program-program baru dan yang akan menggalakkan pelaksanaan kaedah dan alat pengajaran yang canggih. Sistem ini harus memastikan kecekapan dan kemahiran generik dan kemahiran lulusan Universiti adalah konsisten dengan keperluan dan kecenderungan dalam ekonomi, budaya dan pasaran buruh negara;
  • untuk secara signifikan mengembangkan bentuk dan kaedah pengajaran fleksibel yang tidak berturut-turut, jarak jauh dan lain-lain yang fleksibel dan menjadi pusat peningkatan profesional yang berterusan dan pembelajaran sepanjang hayat, yang memainkan peranan penting dalam peralihan negara ke arah masyarakat berasaskan pengetahuan.

Lokasi

Vilnius

Alamat
3 Universiteto St.
Vilnius, Vilnius County, Lithuania

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: