ISM University of Management and Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kualiti dan Antarabangsa

Sejak memulakan kegiatan pada tahun 1999, ISM University of Management and Economics mempunyai satu matlamat dari awal - untuk menawarkan kajian inovatif, kualitatif dan latihan pengurusan dan ekonomi untuk orang muda kreatif, bercita-cita tinggi dan pengurus perniagaan yang sudah berpengalaman. Pengiktirafan Pelanggan (pelajar, perniagaan dan alumni), Pengiktirafan dan Kemapanan Antarabangsa. Kualiti dan kewarganegaraan telah menjadi keutamaan yang paling penting dalam aktiviti universiti. Matlamat ini telah dinilai oleh Akreditasi Kualiti Antarabangsa (IQA) yang dianugerahkan kepada ISM pada tahun 2006 oleh Persatuan Pembangunan Pengurusan Tengah dan Eropah Timur (CEEMAN), dengan itu mengesahkan bahawa ISM adalah milik universiti yang menawarkan kajian perniagaan paling maju di rantau ini.

118313_ISMUniversityofManagementandEconomics.jpg

Berkongsi Pengetahuan dan Pengalaman untuk Perniagaan Moden

Program pengajian ISM berjaya menggabungkan pengetahuan teoretikal dan praktikal. Banyak saintis yang bekerja di sini diakui pengamal, oleh itu mereka menyedari masalah yang dihadapi perniagaan moden dan pengetahuan yang diperlukan untuk menyelesaikannya. Guru-guru universiti juga mengejar aktiviti akademik yang aktif melalui penyelidikan fenomena pengurusan di negeri-negeri Wilayah Baltik - ISM adalah salah satu pemula Jurnal Pengurusan Baltik. Universiti secara aktif mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti organisasi sains antarabangsa, di mana ia bertukar pengetahuan dan pengalaman terkini dengan rakan kongsi.

Prospek perniagaan antarabangsa untuk pelajar dipastikan oleh pengalaman pengasas ISM, Sekolah Pengurusan Sekolah Norway, dan pensyarah yang diundang dari seluruh dunia.

118312_ISMbusiness.png

ISM berusaha mendidik para pemimpin perniagaan yang berjaya dan bertanggungjawab. Universiti adalah yang pertama di Lithuania untuk bertindak balas terhadap panggilan global untuk sekolah perniagaan dan persatuan akademik untuk memajukan tanggungjawab sosial korporat di seluruh dunia. ISM komited untuk mematuhi Prinsip Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab (PRME), yang diumumkan oleh sekumpulan cendekiawan dan organisasi akademik terkemuka pada Sidang Kemuncak Pemimpin Kompak Global PBB pada bulan Julai 2007. PRME menyediakan rangka kerja untuk institusi akademik untuk memajukan lebih luas penyebab tanggungjawab sosial korporat dan memasukkan nilai universal ke dalam kurikulum dan penyelidikan.

ISM juga merupakan salah satu universiti pertama di Lithuania yang menyertai United Compact Global dan dengan itu menjadi sebahagian daripada Rangkaian Organisasi Perniagaan Bertanggungjawab Nasional. Ahli-ahli rangkaian ini dan Global Compact komited untuk menyelaraskan operasi dan strategi mereka dengan sepuluh prinsip yang diterima secara universal dalam bidang hak asasi manusia, buruh, alam sekitar dan anti-rasuah. Dengan berbuat demikian, perniagaan, sebagai pemacu utama globalisasi, dapat membantu memastikan pasaran, perdagangan, teknologi dan kewangan berkembang dengan cara yang memberi manfaat kepada ekonomi dan masyarakat di mana-mana.

Universiti telah banyak mencapai kepimpinan yang bertanggungjawab dan beretika. Kursus Etika Perniagaan ditawarkan kepada pelajar semua kitaran universiti. Topik ini ditangani dalam tesis akhir sarjana muda, sarjana dan pelajar doktoral. ISM berkongsi pengetahuan dan pengalaman dengan orang lain.

Mulakan ISM

Pendahulu ISM adalah Pusat Latihan Perniagaan, sebuah institusi latihan eksekutif yang terkenal di Lithuania. Ia ditubuhkan pada tahun 1995 oleh Sekolah Perniagaan BI BI dan Kaunas University of Technology.

ISM University of Management and Economics ditubuhkan di Kaunas pada tahun 1999 sebagai institusi pendidikan pengurusan swasta yang pertama di Lithuania. Pengasas utama ISM adalah Sekolah Perniagaan BI Norway, sekolah perniagaan terbesar di Eropah, dan Inovasi Norway (bekas Dana Pembangunan Perindustrian dan Wilayah Norway).

118310_ISM.png

ISM hari ini

 • Semua peringkat pengajian: Bachelor, Master and Doctoral studies
 • Sekolah Eksekutif ISM - tuan pengajian dan latihan pengurusan
 • Penyelidikan: pengetahuan dan pembangunan perniagaan
 • 37% daripada fakulti kami adalah antarabangsa
 • Kemungkinan ijazah ganda dalam sekolah perniagaan Eropah dan AS yang sangat berpangkalan
 • Lebih daripada 100 universiti rakan kongsi untuk kajian Exchange
 • Lebih daripada 2000 pelajar
 • Lebih 4000 Alumni
 • 98% graduan ISM bekerja dalam bidang ijazahnya
 • 1 daripada 5 memulakan perniagaan mereka sendiri
 • Kaedah pengajaran yang inovatif dan interaktif: kajian kes, tugasan kumpulan, simulasi, kerja berpasukan

118311_ISMtoday.png

Lokasi

Vilnius County

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas

Alamat
Arklių gatvė,18
01305 Vilnius County, Lithuania
Telefon
+370 5 212 3960

Oslo

BI Norwegian Business School - Oslo

Alamat
BI Norwegian Business School - Oslo campus
0484 Oslo, Oslo, Norway
Telefon
+370 5 212 3960

Tilburg

Alamat
Warandelaan,2
5037 AB Tilburg, North Brabant, Belanda

Île-de-France

Alamat
Avenue des Terroirs de France,40
75012 Île-de-France, Perancis

Bordeaux

Alamat
Rue Raze,26
33000 Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Perancis

Tilburg

Alamat
Warandelaan,2
5037 AB Tilburg, North Brabant, Belanda

Teleborg

Alamat
P G Vejdes väg
351 95 Teleborg, Kronoberg County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami