Turiba University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

tur

Memperoleh Pengetahuan Praktikal Dihargai oleh Majikan

Pendidikan tinggi adalah asas yang penting dalam penciptaan kerjaya yang berjaya. Ia membuka pintu untuk pertumbuhan, pembangunan dan kejayaan. Dalam pengetahuan Turiba University berjalan seiring dengan kemahiran praktikal - ia merupakan gabungan, yang sangat dihargai oleh majikan tidak hanya di Latvia tetapi juga di dunia.

Turiba University telah menerima pengiktirafan daripada majikan dan menduduki kedudukan teratas universiti yang paling terkenal. 99.61% graduan bekerja - ia adalah kadar pekerjaan tertinggi di kalangan universiti Latvia, dan lebih daripada 80% pelajar universiti bekerja semasa pengajian mereka.

Graduan dari Turiba University adalah kompetitif dan permintaan dalam pasaran buruh. Juga, orientasi antarabangsa, kerjasama yang berjaya dengan industri, serta persekitaran pembelajaran yang teratur Universiti diluluskan; persekitaran pembelajaran ditingkatkan dengan mengambil kira nasihat profesional bidang dan dengan belajar daripada majikan, rakan kongsi rapat Universiti dalam isu pembangunan pengajian.

Turiba adalah universiti berorientasi praktikal kerana kajian praktikal membentuk 60% masa yang dibelanjakan untuk belajar, sedangkan teori - 40%. Lecalt = "Pelayan adalah profesional bidang dengan pengalaman yang luas, yang selain teori memberikan wawasan ke dalam dunia bidang tertentu. Semua orang dapat memperoleh pendidikan profesional berorientasi pada bidang profesional dan mengembangkan diri sebagai pemimpin kreatif.

Orientasi Profesional Turiba University yang membolehkan para pelajar memperoleh pengalaman kerja yang sudah ada dalam kajian dalam setiap tahun pengajian dengan menawarkan peluang perantisan yang luas menjadi asas kepada kadar pekerjaan yang tinggi. Sudah semasa kajian, adalah mungkin untuk memperoleh kemahiran dan pengalaman sebenar yang diperlukan untuk kerja. Kajian tidak berdasarkan hanya bahan akademik dan tugas-tugas teori; dengan itu pelajar lebih berdaya saing dalam pasaran buruh. Majikan meluluskan pengalaman praktikal, maka ketika merekrut orang muda, preferensi diberikan kepada orang-orang muda yang telah memperoleh pengalaman dengan majikan dalam bidang pilihan mereka.

Turiba adalah universiti yang berorientasikan pasaran buruh, dan ia diluluskan oleh pelajar dan majikan. Dengan menilai pekerja yang berpotensi, ia juga mengambil kira universiti yang dia lulus, kerana ia merujuk kepada pengetahuan dan kemahiran pekerja untuk melaksanakan pekerjaan tertentu, adalah penting bagi majikan untuk mengetahui berapa banyak masa dan kerja yang perlu dilaburkan dalam latihan pekerja baru. Lebih banyak pengalaman dan pengetahuan praktikal yang dimiliki oleh golongan muda, semakin sedikit masa yang perlu dilaburkan oleh majikan, oleh itu institusi pengajian tinggi dan kandungan program pengajian adalah penting, serta pengalaman sebelumnya dengan pelajar institusi pengajian tinggi tertentu.

Kerjasama

Bekerja dengan Majikan

Turiba University menjaga setiap hari untuk memperbaiki persekitaran perniagaan di Latvia dan menyumbang kepada pembangunan sektor perniagaan yang paling berpotensi. Untuk tujuan ini, Turiba bekerjasama dengan majikan menyediakan nasihat, latihan dan penyelidikan. Majikan, pelajar dan wakil pelbagai persatuan dengan pengetahuan tentang trend dan tuntutan pasaran yang sedia ada sentiasa diundang untuk terlibat dalam Majlis Fakulti, kumpulan kerja dan perbincangan, dengan mengambil bahagian dalam pembangunan kurikulum baru, kelulusan tema untuk kertas tamat pengajian dan program latihan, serta bersama-sama mencari jawapan mengenai cara terbaik mempersiapkan pakar baru dan apa yang diperlukan untuk memperbaiki persekitaran perniagaan.

Penyelidikan Perniagaan

Perniagaan harian tenaga pengajar bukan sahaja melatih atau mengadakan bengkel dan menyediakan konsultasi kepada para pelajar. Sebahagian penting dari kerja tutor di Turiba University adalah untuk meningkatkan kompetensi akademik mereka dengan menerbitkan kertas penyelidikan, bekerja dengan majikan dan terlibat dalam kumpulan kerja yang dianjurkan dengan tujuan untuk menyiasat isu khusus yang berkaitan, untuk memudahkan pengintegrasian inovasi dalam perniagaan dan untuk menjaga ekonomi ekonomi = "berpaling di negara ini. Penyelidikan gunaan yang dibangunkan dengan kerjasama para pakar industri dan pelajar akan berguna untuk setiap majikan mengikut trend sektoral dan merancang pembangunan yang kukuh dalam perusahaan. Penyelidikan ini dijalankan dalam empat bidang aktiviti saintifik. projek dijalankan dalam bidang pentadbiran perniagaan, serta dalam bidang keutamaan untuk negara Latvia - perniagaan pelancongan.

Fakulti Pentadbiran Perniagaan dengan kerjasama Institut Teknologi Perniagaan melakukan penyelidikan terpakai mengenai topik-topik yang penting bagi pembangunan persekitaran perniagaan di Latvia dan peningkatan kecekapan perusahaan:

 • Peluang pembangunan PKS dalam persekitaran ekonomi yang berubah-ubah;
 • Aktiviti pengurusan perusahaan kecil dan sederhana Latvia, penilaiannya dari segi peningkatan produktiviti, dan perubahan yang diperlukan dalam kebijakan ekonomi kerajaan untuk meningkatkan kecekapan buruh;
 • Sistem maklumat perniagaan dan pemprosesan data.119732_Turiba2.jpg

Para pengajar dan penyelidik Fakulti Pelancongan Antarabangsa sedang menjalankan projek penyelidikan pelancongan, termasuk yang antarabangsa, yang dapat dinilai sebagai sumbangan penting kepada pertumbuhan industri pelancongan Latvia. Topik penyelidikan utama termasuk perkara berikut:

 • Pasaran sasaran pelancongan serantau Latvia, keperluan mereka dan kecukupan produk yang ditawarkan kepada permintaan;
 • Kesediaan profesional penyedia perkhidmatan pelancongan - kemahiran dan kecekapan yang diperlukan, penilaian mereka;
 • Kajian mengenai perhotelan objek pelancongan;
 • Kajian mengenai penjenamaan lokasi.

Para penyelidik Institut yang bekerja di bidang komunikasi dan tutor Fakulti Komunikasi menjalankan penyelidikan pasaran media massa di Latvia, serta komunikasi antara budaya dalam bidang tanggungjawab sosial korporat di Latvia. Topik penyelidikan utama adalah seperti berikut:

 • Kesedaran pembentukan identiti kebangsaan selepas pemulihan kemerdekaan Latvia: trend dan faktor;
 • Aspek antara budaya tanggungjawab sosial korporat di Latvia;
 • Komunikasi dan perspektif pada permulaan jenis manusia Eropah;
 • Konflik dalam organisasi - pilihan untuk analisis dan penyelesaian.

Pakar dalam bidang undang-undang dari Institut Teknologi Perniagaan dan Fakulti Undang-undang aktif dalam bidang mereka dalam memberikan nasihat mengenai isu-isu perniagaan dan hak perlembagaan kepada kedua-dua perusahaan dan individu swasta. Mereka telah mengambil bahagian dalam projek yang berkaitan dengan isu undang-undang skop kebangsaan dan transnasional, contohnya, pembangunan pindaan kepada tindakan perundangan dan penyediaan nasihat mengenai isu-isu undang-undang antarabangsa. Antara topik penyelidikan utama termasuk:

 • Kesan budaya hak konstitusional Barat mengenai pembentukan dan perkembangan hak perlembagaan Republik Latvia;
 • Isu perlindungan hak cipta dalam masyarakat maklumat;
 • Pembaharuan pentadbiran awam;
 • Pembaharuan pentadbiran awam berleluasa;
 • Trend pembangunan dalam sosiologi hak.

Lokasi

Riga

Turiba

Alamat
Graudu street 68
LV – 1058 Riga, Latvia
Telefon
+371 67 622 551

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami