Sungkyunkwan University, SKK Graduate School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Program MBA di SKK GSB diasaskan untuk menjadi No1 yang terbaik. di Asia dan alternatif yang sangat menarik untuk program MBA yang terkemuka di AS. Kami sudah menjadi yang terbaik di Korea dan ke-42 di dunia.

119300_SKK-GSB-main-site-image2.jpg

Objektif program MBA kami adalah untuk memberi anda asas yang kukuh untuk membina kerjaya perniagaan yang berjaya dan berkekalan. Pada dasarnya, kami ingin membentuk pemimpin perniagaan masa hadapan yang boleh mencipta dan mengurus organisasi yang menguntungkan.

Terdapat beberapa faktor yang membezakan program kami dari orang lain di Korea dan Asia:

  • Kurikulum inovatif menyediakan persekitaran pembelajaran interaktif dan penyertaan.
  • Penekanan kepada pembangunan kepimpinan yang merangkumi "kemahiran lembut" yang diperlukan dalam dunia perniagaan hari ini.
  • Semua kelas diajar dalam bahasa Inggeris dan semua tugasan disiapkan dalam Bahasa Inggeris, jadi kemahiran bertutur dan menulis bahasa Inggeris akan meningkat secara dramatik.
  • Fakulti cemerlang akan memberikan anda pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam perniagaan.
  • Perspektif global adalah bahagian penting dari semua kursus, dan pelajar mempunyai peluang untuk menghabiskan semester di luar negeri di salah satu program MBA di AS.
  • Program sarjana dua memberikan dua gelaran MBA.
  • Penekanan diberikan kepada pembangunan kerjaya dan penempatan kerjaya, serta penyertaan alumni aktif.
    Sebagai tambahan kepada semester di luar negara, pengalaman multikultural disediakan kerana separuh daripada fakulti kami dan satu pertiga daripada pelajar kami adalah asing

Jika anda ingin meningkatkan kemahiran perniagaan anda, potensi kepimpinan, dan prospek kerjaya, anda harus mempertimbangkan dengan serius program SKK GSB MBA. Jika anda berminat dengan peluang ini, sila hubungi kami secara langsung. Kami juga menjemput anda untuk melawat dengan kami.

119303_seong-gyungwan.jpg

Lokasi

Seoul

Alamat
SKK Graduate School of Business,
Sungkyunkwan Street 25-2, Jongro-gu

110-745 Seoul, Seoul, Korea Selatan

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: