Nazarbayev University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Terletak di Bandar Nur-Sultan, Kazakhstan, di Asia Tengah, Nazarbayev University adalah universiti penyelidikan dengan reputasi antarabangsa yang semakin berkembang yang menggabungkan pendidikan dan inovasi di kampus abad ke-21 yang canggih. Nazarbayev University dengan cepat terkenal di seluruh dunia kerana komitmennya untuk menjadi kemudahan penyelidikan terkemuka. Para sarjana NU menjalankan penyelidikan dalam pelbagai bidang dan menghidupkan projek yang paling bercita-cita tinggi. Penyelidikan disokong oleh dana dalaman dan luaran setiap tahun dan dilakukan di makmal moden.

Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar dan penyelidikan di Nazarbayev University , sistem kemasukan dan kemajuan sepenuhnya berdasarkan prestasi.

Sehingga kini, NU telah menerbitkan lebih dari 2,500 karya dalam pelbagai bidang kajian, termasuk teknologi dan sains. Daripada kajian-kajian ini, hampir 12.6% kini berada dalam ranking 10% penerbitan yang paling banyak disebut di seluruh dunia berkat kerjasama dengan pelajar dan fakulti di 1100 institusi antarabangsa dan 268 makmal penyelidikan dan pengajaran.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai komitmen Nazarbayev University terhadap penyelidikannya dan menjadi anggota pasukan, pastikan untuk memeriksa proses kemasukan NU dan mengkaji pelbagai peluang dana berdasarkan prestasi yang tersedia untuk calon pelajar.

133758_133722_IMG_50861.jpg

© Nazarbayev University

Kampus

NU adalah kampus universiti penyelidikan moden yang menyediakan gaya hidup yang selesa di kalangan penduduk. Kawasan tempat tinggal disediakan segala-galanya dari pengaturan tempat tinggal secara solo hingga kumpulan. Pelbagai restoran disediakan di sekitar kampus untuk penerokaan kuliner, sementara keselamatan dan keselamatan dijamin melalui kad kawalan akses yang menghadkan akses di semua kemudahan kampus.

Kompleks sukan canggih kami menyediakan gaya hidup aktif, tidak kira sukan dan aktiviti yang anda gemari. Padang sukan luar kelas bertaraf dunia menyediakan tempat yang sempurna untuk pertandingan intramural berasaskan pasukan.

Ada sesuatu untuk penemuan semua orang di kampus NU.

133759_133724_IMG_47202.jpg

© Nazarbayev University

Kehidupan di NU

Pelajar, kakitangan, dan tenaga pengajar yang memilih untuk tinggal di NU menemui Kazakhstan dan menikmati semua kemudahan di rumah. Penginapan yang selesa dipasangkan dengan perkhidmatan kelas pertama untuk makanan, membeli-belah, dandanan, dan keperluan peribadi yang lain. Banyak perkhidmatan (termasuk pejabat perubatan kami) dibuka 24/7 untuk berkhidmat pada bila-bila masa siang atau malam.

Kedua-dua pelajar atau fakulti suka tinggal di NU.

133760_133723_IMG_4485.jpg

© Nazarbayev University

Kerjasama Antarabangsa

Model pengembangan strategik Nazarbayev University didasarkan terutamanya pada perkongsian dengan universiti-universiti terkemuka di dunia. Setiap sekolah dan pusat penyelidikan Universiti telah dibangunkan dengan kerjasama universiti terkemuka dan institusi penyelidikan.

NU bertujuan untuk mempromosikan pengantarabangsaan di seluruh universiti melalui kerjasama antarabangsa, perkongsian, menempatkan Universiti di arena pendidikan tinggi global, dan sokongan pelajar, fakulti dan staf antarabangsa.

Rakan Akademik dan Penyelidikan Strategik Nazarbayev University :

 • University of Wisconsin-Madison (Amerika Syarikat) - rakan kongsi untuk Sekolah Sains dan Kemanusiaan
 • Duke University, Fuqua School of Business (USA) - rakan kongsi untuk Graduate School of Business
 • Universiti Nasional Singapura, Lee Kuan Yew School of Public Policy (Singapura) - rakan kongsi untuk Graduate School of Public Policy
 • University of Pittsburgh (Amerika Syarikat) - rakan kongsi untuk Sekolah Perubatan
 • University of Pennsylvania (Amerika Syarikat) - rakan kongsi untuk Graduate School of Education
 • University of Cambridge (UK) - rakan kongsi untuk Graduate School of Education
 • Colorado School of Mines (USA) - rakan kongsi untuk School of Mining and Geosciences
 • Pusat Perubatan Universiti Pittsburgh (Amerika Syarikat) - rakan kongsi untuk Pusat Penyelidikan Onkologi Nasional
 • Laboratorium Nasional Lawrence Berkeley (USA) - rakan kongsi untuk Institusi Swasta "National Laboratory Astana"
 • The Oak Ridge Associated University (USA) - rakan kongsi untuk Institusi Swasta " Nazarbayev University Risk Taking and Inspiration Synergy"

Rakan Strategik yang telah menyumbang kepada pembangunan NU:

 • University of Warwick (UK) - rakan kongsi untuk Program Tahun Yayasan Nazarbayev University antara 2015 dan 2016.
 • University College London (UK) - rakan kongsi untuk Program Nazarbayev University Kejuruteraan dan Sains Digital Nazarbayev University dan Program Sijil Persediaan Universiti antara tahun 2010 dan 2015.

Lokasi

Nur-Sultan

Alamat
Qabanbay Batyr Avenue,53
010000 Nur-Sultan, Kazakhstan

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami