University of Saskatchewan, Edwards School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi kami

The Edwards Sekolah Perniagaan membangunkan profesional perniagaan untuk membina negara.

The Edwards Sekolah Perniagaan mewujudkan peluang pembelajaran yang dinamik dan pemikiran kritikal. Kami adalah berasaskan nilai-nilai kita ketulenan dan integriti. Kami mengamalkan model guru-ulama, dan menyampaikan misi kami melalui fakulti yang mempunyai kepakaran akademik dan profesional yang kukuh. Budaya kita meraikan kepelbagaian dan merangkumi pluralisme. Kami terlibat pemegang kepentingan kami untuk membina nilai dalam komuniti mereka.

Mengenai Edwards Sekolah Perniagaan

Walaupun selama ini nama program perniagaan telah menukar tidak berubah ialah komitmen kepada pengalaman pendidikan yang cemerlang untuk pelajar. Lebih masa lalu hampir 100 tahun seperti yang kita telah berkembang daripada sebuah program kecil yang dihubungkan kepada masyarakat perakaunan profesional kepada Business School menyeluruh kami mendengar kepada anda! Anda memberitahu kami bahawa pendidikan perniagaan mesti mempunyai akar berfungsi mendalam dalam bidang teras perakaunan dan kewangan, pemasaran dan pengurusan, sumber manusia dan strategi. Tetapi anda juga memberitahu kami bahawa akar berfungsi mendalam perlu dipertingkatkan dengan kemahiran membuat keputusan bersepadu. Akhir sekali, anda memberitahu kami untuk ingat bahawa membuat keputusan yang berkesan memerlukan kompetensi profesional utama komunikasi dan kepimpinan dalam rangka kerja etika dan tanggungjawab sosial. Anda akan mencari ciri-ciri ini tertanam dalam semua program kami.

A Glance di Edwards School of Business hari ini:

  • Lebih daripada $ 20 juta bajet operasi tahunan
  • Lebih 121 fakulti dan kakitangan
  • Lebih 2200 pelajar
  • Lima program ijazah (Sarjana Muda Perdagangan, Sarjana Pentadbiran Perniagaan, Sarjana Perakaunan Profesional, Sarjana Sains dalam Kewangan, Master Sains dalam Pemasaran)
  • Dua program sijil (Sijil Pentadbiran Perniagaan, Orang Asli Sijil Pentadbiran Perniagaan)
  • Lebih 23,500 Alumni

Lokasi

Saskatoon

Alamat
S7N 5A7 Saskatoon, Saskatchewan, Kanada

Saskatoon

Alamat
Edwards Downtown Campus
KW Nasser Centre
256 3rd Avenue South

SK S7K 1L9 Saskatoon, Saskatchewan, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami