Trebas Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Penerangan

Dengan kepelbagaian, keunggulan, dan inovasi yang menjadi teras kami, Trebas Institute telah membantu lebih dari 3,000 graduan mencapai tujuan mereka bekerja dalam industri filem, audio, hiburan, perniagaan, dan teknologi.

Melalui kelas kecil yang diajar oleh tenaga pengajar, program berkualiti tinggi, dan kemudahan yang sangat baik, anda akan meninggalkan Trebas Institute dengan kemahiran dan pengetahuan paling kontemporari, yang membolehkan anda bekerja dengan beberapa nama terbesar di industri ini termasuk Ubisoft, Virgin EMI Canada , dan Kumpulan Muzik Sejagat.

142090_pexels-photo-3062541.jpeg

Apa yang membuatkan kita berbeza?

Lokasi

Trebas Institute mempunyai kemudahan canggih di Montreal dan Toronto, dua bandar paling kosmopolitan di Kanada. Montreal adalah rumah bagi banyak syarikat produksi, muzium, dan galeri seni dan bahkan terpilih sebagai bandar pelajar terbaik di dunia oleh QS Best Student Cities pada tahun 2017. Toronto juga mempunyai banyak tempat tumpuan budaya untuk anda terokai dan merupakan ibu kota perniagaan Kanada bermakna anda akan dikelilingi oleh beberapa majikan terbesar di dunia.

Anda berpeluang tinggal di Kanada setelah lulus dengan memohon izin kerja pascasiswazah yang boleh berlaku sehingga tiga tahun.

Program kami

Kami komited untuk menyediakan program yang berfokus pada industri dalam audio, filem, muzik, perniagaan, teknologi, dan pengurusan acara / hiburan, yang semuanya diajar dalam kelas kecil. Nisbah pelajar-ke-fakulti kami adalah 25: 1 dalam kelas teori dan 3-12: 1 dalam pelajaran praktikal, yang membolehkan anda mendapatkan pendidikan dan sokongan yang anda perlukan untuk berjaya dalam program pilihan anda.

Selain itu, Trebas Institute diiktiraf oleh Ministère de l'Enseignement supérieur (Québec), yang bermaksud anda akan mendapat pendidikan berkualiti tinggi yang akan membolehkan anda mengakses pelbagai peluang pekerjaan. Program dua tahun ACS kami, yang diajar di Montreal, juga diakreditasi oleh supérieur Ministère de l'Enseignement (Québec).

Kampus kami

Di kedua-dua kampus ini, anda akan mendapat akses ke kemudahan termaju termasuk studio, makmal log keluar, dan peralatan pembuatan audio dan filem. Anda juga dapat menggunakan bilik darjah dan ruang istirahat pelajar kami yang lengkap.

Akses ke rangkaian profesional industri

Program di Trebas Institute diajar oleh pelbagai profesional dengan pengalaman luas dalam bidangnya. Kami juga mempunyai hubungan dengan rangkaian pakar industri, yang banyak dapat anda temui di acara termasuk Minggu Muzik Kanada, Program Magang Pelajar Festival Filem Cannes, dan Gala-ADISQ. Anda juga akan berpeluang menjalani latihan magang untuk membantu anda mempersiapkan kerjaya masa depan anda.

Perkhidmatan kerjaya

Trebas Institute menawarkan bimbingan kerjaya seumur hidup, dibantu oleh Pusat Perkembangan Kerjaya kami. Kami berhasrat untuk membantu pelajar dalam peralihan mereka dari pendidikan tinggi ke dalam tenaga kerja.

Pusat Perkembangan Kerjaya kami menawarkan:

 • Kemahiran menemubual
 • Resume dan surat sampul surat
 • Bengkel (dalam suasana kumpulan atau satu-satu)
 • Teknik carian pekerjaan
 • Penjenamaan peribadi di media sosial / LinkedIn
 • Penjelajahan kerjaya
 • Menasihati kerjaya
 • Rangkaian dan peluang sukarelawan

Pelajar kami

Trebas Institute adalah institusi yang berfokus kepada pelajar yang bertujuan untuk menghasilkan graduan terbaik. Kumpulan pelajar kami berasal dari lebih 40 negara yang berbeza bermaksud kampus kami berbilang budaya dan pelajar mendapat pengalaman pembelajaran yang diperkaya.

Lulusan yang kami hasilkan adalah bukti kualiti program kami. Alumni kami termasuk penyanyi Megadeth dan gitaris Dave Mustaine, pengeluar muzik pemenang Anugerah Grammy Mike Piersante dan pengeluar muzik Jeremy Harding.

Di samping itu, 79.5% pelajar kita mendapat pekerjaan dalam tempoh enam bulan pertama setelah tamat pengajian.

Pengambilan

Anda boleh mendaftar di salah satu program kami pada bulan September, Januari, April, atau Julai.

Testimoni

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana rasanya belajar di Trebas Institute ? Dengarkan sebilangan pelajar kami:

Olivier - Pengeluaran Filem dan Televisyen

Steffi - Pengurusan dalam Perniagaan Muzik

Jennifer - Pengurusan dalam Perniagaan Muzik

Marie-Pier - Pengeluaran Filem dan Televisyen

Andrew - Reka Bentuk dan Rakaman Bunyi

Pentauliahan, keahlian, dan gabungan

Hasil daripada perkongsian dan afiliasi dengan sejumlah organisasi dan persatuan yang berbeza, Trebas Institute dapat menyediakan program yang berkaitan dengan industri dalam bidang musik, filem, perniagaan, dan teknologi. Beberapa gabungan kami merangkumi:

 • Kelab Sarapan
 • Bayangkan Kanada
 • NACC (Persatuan Nasional Kolej Kerjaya)
 • Ontario Kementerian Latihan Kolej dan Universiti (MTCU)
 • Ministère de l'Enseignement supérieur (MES), (Québec)
 • Pusat Latihan Bertauliah Steinberg

142089_pexels-photo-1813124.jpeg

Lokasi

Montreal

Alamat
550 Sherbrooke St West, Suite 600
H3A 1B9 Montreal, Quebec, Kanada

Toronto

Alamat
543 Yonge St Suite 300
M4Y 1Y5 Toronto, Ontario, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: