The Presbyterian College - Montreal

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Memperkenalkan The Presbyterian College

The Presbyterian College adalah pusat pendidikan teologi di mana pelajar bersedia untuk kementerian Kristian atau melanjutkan pelajaran akademik. Kolej ini terbuka untuk pelajar dari seluruh dunia dan dari pelbagai tradisi dan denominasi teologi. Motto College adalah "Mempertahankan firman hidup," diambil dari surat Paulus kepada orang Filipi (2:16) Kata-kata ini menyatakan komitmen kita terhadap Firman yang memberi kehidupan Tuhan di dalam Kristus dan dinyatakan dalam tulisan suci.

Program akademik kami merangkumi:

 • Sarjana Muda Teologi (ijazah sarjana muda 4 tahun)
 • Sarjana Ketuhanan (ijazah profesional 3 tahun untuk kementerian)
 • Diploma di Kementerian (1 tahun profesional mengikuti pengajian teologi sebelumnya)
 • Sarjana Teologi Suci (ijazah akademik lanjutan 2 tahun)
 • Sarjana Pengajian Teologi (sarjana berbahasa Perancis 2 tahun dalam teologi praktikal)

Pelajar Antarabangsa dalam program ini membayar tuisyen dan yuran yang hanya sedikit lebih tinggi daripada yang dibayar oleh Pelajar Kanada - beberapa yuran pengajian yang paling kompetitif di Amerika Utara.

Komuniti Kajian dan Ibadat Global

Selama beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah menjadi komuniti belajar dan pemujaan yang benar-benar global, dengan pelajar dari setiap pelosok dunia - dari Taiwan, Brazil, Ghana, dan Kamerun - serta dari AS dan Kanada. Terdapat banyak kekayaan dalam perkongsian ini bersama dan dalam keragaman Tubuh Kristus yang indah. Kami belajar bersama-sama dan antara satu sama lain, selalu diperkaya oleh apa yang harus dikongsi oleh setiap orang.

Terletak di Beautiful Montreal

Kami terletak di bandar Montreal, Quebec yang bertaraf dunia, yang mengandungi campuran budaya yang indah di samping sebahagian besar penduduk Perancis dan Inggeris. Ia adalah kota perayaan dan kafe serta sungai di sekitar Gunung Royal yang indah di tengahnya. Terdapat juga keindahan musim sejuk dan pesona kereta luncur serta luncur ais dan bermain ski. Bandar di mana anda akan merasa seperti di rumah dengan cepat.

Berafiliasi dengan Universiti McGill

Program kami dijalankan dalam hubungan dengan Sekolah Pengajian Agama di Universiti McGill, yang merupakan salah satu institusi pengajian tinggi yang terkenal di Kanada dan salah satu universiti terkemuka di dunia. Dengan pelajar yang datang ke McGill dari lebih 150 negara, badan pelajar kami adalah yang paling pelbagai di peringkat antarabangsa berbanding universiti intensif penyelidikan di negara ini.

Sebagai tambahan kepada fakulti yang luar biasa, McGill terkenal kerana menarik pelajar cemerlang dari seluruh Kanada, Amerika Syarikat, dan seluruh dunia. Pelajar McGill mempunyai gred masuk rata-rata tertinggi di Kanada, dan komitmen McGill untuk memupuk yang terbaik telah membantu para pelajarnya memenangi lebih banyak anugerah kebangsaan dan antarabangsa secara purata daripada rakan sebayanya di universiti Kanada yang lain.

Kami juga berafiliasi dengan Montreal School of Theology, L'Université Laval, Montreal School of Theology, dan L'Institut de Théologie pour la Francophonie.

fellow universitiesThe Presbyterian College - Montreal"}" />

Komuniti Beribadah dan Berdoa

Kajian teologi adalah mengenai penglibatan intelektual yang bermakna. Tetapi pertumbuhan dalam kehidupan rohani kita juga sangat penting bagi pembentukan kita untuk melayani. Bergabung dengan Kolej Presbyterian bermaksud menjadi sebahagian daripada komuniti yang hangat yang berdoa bersama, menawarkan pujian bersama, dan berkongsi makanan bersama. Diubah dan dilengkapkan melalui kajian dan pujian serta doa dan perayaan bersama sebagai Tubuh Kristus.

Kami berusaha untuk mengembangkan pemimpin yang:

 • Kredibel: tulen dalam iman dan tindakan
 • Kompeten: dapat menyelesaikan tugas kementerian dengan baik
 • Berpusat: berakar pada visi Tuhan untuk berdamai dan penyembuhan di dunia melalui Injil Kristus
 • Bekerjasama: menyokong dan mengembangkan pemberian orang lain
 • Berkomitmen: di dalamnya untuk jangka masa panjang

Sebagai Kolej, kami komited untuk:

 • Kecemerlangan akademik
 • Kompetensi Kementerian dan pembentukan kepimpinan
 • Kepercayaan peribadi dan pembentukan rohani
 • Komuniti Kristian dinyatakan melalui integriti, kerendahan hati, tekad, rasa hormat dan ketelusan
 • Tradisi Reformed
 • Gereja sejagat
 • Pembelajaran sepanjang hayat
 • Iman hidup di dunia

Lokasi

Montreal

Alamat
Rue University,3495
H3A 2A8 Montreal, Quebec, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami