Ontario Tech University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami memajukan penemuan dan penerapan pengetahuan untuk mempercepat pertumbuhan ekonomi, pembangunan wilayah dan inovasi sosial. Kami memberi inspirasi dan melengkapkan pelajar dan graduan kami untuk memberi kesan positif dalam dunia yang berfokus pada teknologi.

Keutamaan kami

Teknikal dengan hati nurani

Kami berhasrat untuk memperbaiki kehidupan manusia dan planet ini melalui aplikasi teknologi yang beretika. Ini adalah komponen utama dalam amalan pengajaran dan pembelajaran kami, proses pentadbiran dan projek penyelidikan yang inovatif.

Bagi kami, ini bukan hanya untuk mengembangkan kejayaan teknologi seterusnya. Memahami dan mengintegrasikan implikasi sosial dan etika teknologi membezakan kita sebagai universiti.

Belajar dibayangkan semula

Kami menyesuaikan diri dengan landskap pendidikan yang selalu berubah dengan bereksperimen dengan cara yang paling berkesan untuk menyampaikan pembelajaran yang fleksibel dan dinamik, memberikan lebih banyak pilihan kepada lebih banyak orang.

Dengan menawarkan pelbagai kredensial dan peluang belajar berdasarkan pengalaman, dan memicu kegiatan keusahawanan, kami menyediakan pilihan pendidikan yang berpusatkan pada pelajar.

Mewujudkan kampus yang melekit

Kami mempromosikan perubahan sosial yang positif dan mendorong budaya yang boleh diakses, adil, pelbagai dan inklusif untuk komuniti kampus kami.

Sama ada menjalankan penyelidikan di salah satu daripada lebih daripada 80 makmal berteknologi tinggi kami, bertemu di tempat perlanggaran seperti The Hive Café atau Brilliant Catalyst, bergabung dengan kelab atau mengambil bahagian dalam beratus-ratus acara yang diadakan di kampus, universiti kami adalah tempat untuk bertahan lama sambungan.

Perkongsian

Kami membantu rakan industri, komuniti, kerajaan dan akademik menjadi lebih berkesan dengan menyatukan mereka dengan pelajar dan penyelidik untuk mencari penyelesaian inovatif untuk masalah yang paling mendesak rakan kami.

Kami bekerjasama dengan organisasi, tempatan dan luar negara, untuk membawa sinergi, idea dan pandangan ke dalam persekitaran penyelidikan dan pengajaran kami - ruang dinamik yang menyumbang kepada struktur dan planet sosial yang lebih makmur.

Menceritakan kisah kami

Kami telah bekerja keras untuk membina universiti baru dari awal, dan sekarang kami mempunyai rekod prestasi. Kami permata tersembunyi, dan sekarang saatnya untuk berkongsi kisah kami dengan dunia.

Kami secara konsisten melonjak jauh di atas kelas berat kami dalam kedudukan, pertandingan, penyelidikan dan banyak lagi. Kami bangga dengan semangat keusahawanan kami dan kami yakin dengan siapa kami, dan di mana kami menuju.

Lokasi

Oshawa

Alamat
Simcoe Street North,2000
L1G 0C5 Oshawa, Ontario, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami