McGill University, Desautels Faculty of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakta Cepat McGill

  • 1821 penubuhan tarikh Universiti McGill
  • 1 di Kanada di kalangan universiti kedoktoran perubatan selama sebelas tahun berturut-turut (Maclean's 2016)
  • Ke-24 di dunia (QS World University Rankings 2015/16)
  • 300 program pengajian
  • 25% pelajar antarabangsa
  • 23% pelajar siswazah
  • Tertinggi% Ph.D. pelajar mana-mana universiti penyelidikan Kanada
  • 180 negara di mana alumni hidup dan bekerja
  • 139 ulama Rhodes-yang tertinggi di kalangan universiti Kanada
  • 12 pemenang Hadiah Nobel-yang tertinggi di kalangan universiti Kanada

Siapa kita

Universiti McGill adalah salah satu institusi pengajian tinggi Kanada yang terkenal dan salah satu universiti terkemuka di dunia. Dengan pelajar yang datang ke McGill dari kira-kira 150 buah negara, badan pelajar kami adalah yang paling pelbagai di mana-mana universiti yang berintensifkan penyelidikan di negara ini. McGill telah diasaskan pada tahun 1821 berkat wasiat yang diberikan oleh James McGill, dan sejak itu, kami telah berkembang dari sebuah kolej kecil ke sebuah universiti yang sibuk dengan dua buah kampus, 11 fakulti, 300 program pengajian, dan 40,000 pelajar. Universiti juga menjalin kerjasama dengan empat hospital pengajaran yang bergabung untuk menamatkan lebih 1,000 profesional penjagaan kesihatan setiap tahun.

Tradisi Kejayaan

McGill diiktiraf di seluruh dunia untuk kecemerlangan program pengajaran dan penyelidikannya. Penyelidikan Pemenang Hadiah Nobel Ernest Rutherford mengenai sifat radioaktiviti telah dijalankan di McGill, sebahagian daripada tradisi inovasi yang panjang di kampus kami yang merangkumi penemuan sel darah buatan dan Plexiglas. Hari ini profesor kami membina bidang epigenetik baru, membangunkan sumber tenaga alternatif dari tanaman tanaman dan mendorong pencapaian manusia dalam setiap bidang yang dapat dibayangkan. 250,000 graduan kita membentuk rangkaian global yang luas, dengan banyak alumni yang mencapai puncak profesion mereka sebagai Hakim Mahkamah Agung, penulis dan pemuzik yang memenangi anugerah, angkasawan dan banyak lagi.

Pelajar Terang

Sebagai tambahan kepada fakulti cemerlang, McGill dikenali untuk menarik pelajar cemerlang dari seluruh Kanada, Amerika Syarikat, dan seluruh dunia. Pelajar McGill mempunyai gred purata tertinggi di Kanada, dan komitmen kami untuk memupuk yang terbaik telah membantu pelajar kami memenangi lebih banyak anugerah kebangsaan dan antarabangsa secara purata daripada rakan-rakan mereka di mana-mana universiti lain Kanada. Beasiswa Rhodes yang berprestij telah pergi ke 138 pelajar McGill yang terkemuka di negara ini. Keupayaan untuk mengimbangi kecemerlangan akademik dengan kurikulum merupakan ciri khas pelajar McGill. Sebagai tambahan kepada tradisi olahraga yang kaya termasuk ramai orang Olympians dan kelahiran hoki dan bola sepak, beribu-ribu pelajar McGill menyertai beratus-ratus kelab, persatuan dan kumpulan komuniti yang memperkayakan Montreal dan menyumbang kepada kehidupan kampus yang cergas.

Misi

Misi Universiti McGill adalah kemajuan pembelajaran dan penciptaan dan penyebaran pengetahuan, dengan menawarkan pendidikan yang terbaik, dengan menjalankan penyelidikan dan kegiatan ilmiah yang dinilai terbaik oleh piawaian antarabangsa tertinggi, dan dengan menyediakan perkhidmatan kepada masyarakat. Motto Grandescunt Aucta Labore (Dengan kerja, semua perkara bertambah dan berkembang.)

10 mata kebanggaan

1. PERINGKAT ANTARA RAKYAT PERTAMA 1 di Kanada di antara universiti perubatan-doktoral selama 11 tahun berturut-turut (Peringkat Universiti Maclean 2016) ke-24 di dunia (QS World University Rankings 2015) ke-39 di dunia (Times Higher Education World University Rankings 2014/15) 1 atau terikat untuk 1 di antara universiti besar Kanada dalam teknologi maklumat, kepuasan bandar, reputasi dengan majikan dan perpustakaan (Laporan Universiti Kanada Globe and Mail)

2. PELAJAR TERBAIK McGill terkenal di seluruh dunia kerana mendapat gred masuk yang tinggi, dan pelajar kami telah mengira 139 Cendekiawan Rhodes yang mengagumkan di kalangan mereka - lebih banyak daripada universiti Kanada yang lain. Setiap tahun, mereka memperoleh banyak penghargaan dan penghargaan berprestij untuk pencapaian akademik dan atletik, dan dalam pilihan raya Kanada Mei 2011, lima pelajar kami mengalahkan penyandang jawatan untuk menjadi beberapa Anggota Parlimen termuda di negara ini.

3. McGill PERTAMA Penemuan bahawa atom boleh dibahagi. Peta pertama korteks motor otak. Penemuan Plexiglas, tiga sukan utama, dan sel darah tiruan. Selama lebih dari 190 tahun, McGillians dan momen Eureka mereka telah mengubah dunia menjadi lebih baik.

4. ALUMNI PEMENANG DUNIA Mereka tinggal di sekitar 180 negara. Pangkat mereka termasuk pemimpin dunia, angkasawan, pemenang Nobel, dan sejumlah perintis dalam dunia seni, sains, perniagaan dan perkhidmatan awam. Dalam tinjauan 2013, majikan meletakkan gelar McGill sebagai 37 yang paling berprestij di dunia. Di seberang batas dan disiplin ilmu, 250,000+ alumni McGill menggunakan pendidikan dan pengalaman mereka untuk membuat perbezaan di dunia.

5. REPUTASI UNTUK PENYELIDIKAN Dengan fokus yang kuat pada kerja antara disiplin, kami berada di antara universiti intensif penyelidikan terbaik di dunia dan meneruskan tradisi keunggulan yang merangkumi Sir Ernest Rutherford, Wilder Penfield, Charles Taylor dan banyak lagi. Hari ini, penyelidik kami membuat kemajuan besar dalam pelbagai bidang, dari kimia hijau hingga nanoteknologi, dari sains makanan hingga rahsia genomik dan proteomik.

6. UNIVERSITI PALING ANTARABANGSA CANADA McGill adalah salah satu institusi pengajian tinggi yang terkenal di Kanada dan salah satu universiti intensif penyelidikan terkemuka di dunia. Dengan 24% pelajar kami datang ke McGill dari lebih daripada 150 negara, badan pelajar kami adalah universiti perubatan-doktoral yang paling pelbagai di negara ini. Program magang terkemuka kami menempatkan pelajar di seluruh dunia, dan alumni kami tinggal di lebih daripada 180 negara di seluruh dunia.

7. METROPOLIS YANG SANGAT Montreal duduk di tempat pertemuan Dunia Lama dan Baru. Ia adalah bandar batu karang dan hab antarabangsa untuk aeroangkasa, farmaseutikal, kejuruteraan perisian dan banyak lagi. Ini adalah tempat yang selamat dan bersemangat yang penuh dengan budaya yang secara konsisten berada di antara bandar-bandar paling hidup di dunia. Montreal adalah tempat tinggal sekitar 220,000 pelajar pasca-menengah, serta banyak ruang hijau, dan beratus-ratus kafe dan resto yang terkenal di Montreal. Sebenarnya, bandar ini berada di kedudukan sebagai bandar pelajar terbaik ke-8 di dunia.

8. KOMITMEN TERHADAP KEBERLANJUTAN Kami meminati kelestarian, dan kami melakukan sesuatu mengenainya. Strategi Kelestarian Wawasan 2020 McGill menetapkan agenda bercita-cita tinggi untuk masa depan yang lebih hijau, lebih adil dan sihat, dan Dana Projek Kelestarian kami menawarkan pembiayaan benih sebanyak $ 840,000 setiap tahun kepada projek-projek yang membantu kami sampai di sana. Sejak 2009, kami telah membiayai pelbagai inisiatif termasuk projek berkebun bandar, kolektif basikal, sistem pengurusan sisa hijau dan banyak lagi.

9. PEMENANG HADIAH NOBEL McGill mengira dua belas pemenang Hadiah Nobel di kalangan fakulti dan alumninya - kebanyakan universiti Kanada - yang sumbangannya merangkumi teknologi di sebalik kamera digital, penemuan bagaimana tubuh manusia melindungi kod genetiknya, teori pemindahan elektron, kerja-kerja inovatif mengenai persepsi visual, hormon dan interaksi zarah dan penemuan sel dendritik, dengan Pathways isyarat imun mereka yang mengawal dan mendorong tindak balas imun.

10. TEMPAT YANG BESAR UNTUK BEKERJA Di McGill, kami mengetahui pentingnya menarik yang terbaik dan paling terang: dari pelajar kami hingga penyelidik kami hingga pekerja kami. Itulah sebabnya kami melakukan semua yang kami mampu untuk memastikan bahawa McGill adalah tempat di mana semua orang berkembang maju, dan kami bangga mengatakan usaha kami tidak disedari. Kami sekali lagi dinobatkan sebagai salah satu Majikan Teratas Montreal untuk tahun 2015.

Lokasi

Montreal

Alamat
Bronfman Building
1001 Sherbrooke Street West

H3A 1G5 Montreal, Quebec, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited