Fanshawe College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fanshawe College adalah Fanshawe College yang dibiayai secara besar-besaran yang terletak di London, Ontario, Kanada - lebih kurang dua jam perjalanan dari Toronto dan Niagara Falls. Terdapat 21,000 pelajar sepenuh masa, termasuk lebih daripada 6,000 pelajar antarabangsa dari 97 negara yang berbeza.109858_109779_T-Building_01_06_017_Panorama1.jpg

London, Ontario, Kanada

Bandar London mempunyai penduduk kira-kira 400,000, dan lebih dari 500,000 di kawasan metropolitan. Ia adalah rumah kepada Fanshawe College dan Western University. London mempunyai seni, pasar, teater dan hiburan malam yang luar biasa. Ia dikenali sebagai "Bandar Hutan" dengan lebih daripada 200 taman dan di kawasan yang dikelilingi oleh tasik air tawar terbesar di dunia. London mempunyai lapangan terbang antarabangsa dan juga boleh diakses dengan kereta, Greyhound Bus, atau kereta api VIA.

Program

Fanshawe menawarkan lebih daripada 200 program akademik, mulai dari diploma dua tahun dan diploma lanjutan tiga tahun untuk program pascasiswazah (satu tahun) dan gelar sarjana muda (empat tahun).

https://www.fanshawec.ca/international/new-applicants/programs-international-students

Syarat Kemasukan

Lihat Syarat-Syarat Kemasukan kami di sini: href = "https://www.fanshawec.ca/international/new-applicants/programs-international-students109859_109778_M-Building_01_06_017-92.jpg

EAP - Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik

Bagi pelajar yang ingin belajar bahasa Inggeris terlebih dahulu, Fanshawe menawarkan program EAP (Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik). Terdapat sepuluh tahap dalam program EAP, yang berlangsung selama lapan minggu pada satu masa. Ujian amalan percuma tersedia, jadi pelajar dapat menganggarkan tahap mana yang paling masuk akal.

https://www.fanshawec.ca/international/new-applicants/eap

Graduan Fanshawe mendapat pekerjaan

Menurut hasil kajian KPI (Key Performance Indicators) terkini, kadar pekerjaan siswazah Fanshawe sebanyak 87.6% melebihi purata wilayah sebanyak dua peratus. Apabila ditinjau enam bulan selepas tamat pengajian, 80.2% alumni Fanshawe melaporkan yang gembira dengan pendidikan kolej mereka - dan 94.2% daripada majikan berpuas hati dengan kemahiran dan sumbangan graduan Fanshawe.

Fanshawe Cares

Fanshawe menawarkan pakej Perkhidmatan Ketibaan yang dipanggil Fanshawe Cares untuk semua pelajar antarabangsa yang baru. Fanshawe Cares termasuk:

  • Perkhidmatan Ucapan Lapangan Terbang yang dikendalikan oleh duta pelajar;
  • Perkhidmatan pengangkutan ulang-alik dari Lapangan Terbang Pearson di Toronto ke London, Ontario;
  • Penginapan dua malam disediakan (jika diperlukan);
  • Bantuan dengan mencari tempat untuk hidup dan membuka akaun bank (jika diperlukan).

Selain itu, sebagai sebahagian daripada program Fanshawe Cares, Pusat Antarabangsa menganjurkan Sesi Selamat Datang setiap semester untuk mengenali Kolej dan perkhidmatannya serta menghubungkan anda dengan pelajar antarabangsa yang lain.109860_109777_Gates_01_06_017-61.jpg

Beasiswa

Fanshawe menawarkan biasiswa, anugerah dan bendahari sebanyak $ 5 juta setiap tahun. Terdapat peluang khusus untuk pelajar antarabangsa, seperti biasiswa masuk.

href = "https://www.fanshawec.ca/paying-college/financial-aid-student-awards/awards/international-awards

Tambahan

Semua pelajar sepenuh masa di kampus London Oxford Street menerima lulus bas LTC sepenuh masa, keahlian Pusat Kesihatan Pelajar, dan liputan kesihatan dan pergigian melalui Morcare. Terdapat banyak kelab dan pasukan sukan di Fanshawe - untuk pemain dan peminat!

Lokasi

London

Alamat
London Campus
1001 Fanshawe College Blvd.
London, ON N5Y 5R6
Canada

London, Ontario, Kanada

Simcoe

Alamat
Simcoe/Norfolk Regional Campus
634 Ireland Road
Simcoe, ON N3Y 4K8
Canada

Simcoe, Ontario, Kanada

Saint Thomas

Alamat
St. Thomas/Elgin Regional Campus
120 Bill Martyn Parkway
St. Thomas, ON N5R 6A7
Canada

Saint Thomas, Ontario, Kanada

Woodstock

Alamat
Woodstock/Oxford Regional Campus
369 Finkle Street
Woodstock, ON N4V 1A3
Canada

Woodstock, Ontario, Kanada

Clinton

Alamat
169 Beech Street
N0M 1L0 Clinton, Ontario, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami