Canadian Southern Baptist Seminary & College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Seminari dan Kolej Southern Baptist Kanada

82308_CSBS-Banner-Picture.jpg

Selama lebih dari tiga dekad, kami telah diamanahkan dengan latihan dan pendidikan teologi pastor dan pekerja gereja yang lain agar mereka mematuhi Suruhanjaya Besar Tuhan kita Yesus Kristus di dalam dan melalui gereja-gereja tempatan di seluruh dunia. Untuk itu, kami berusaha untuk menyediakan latihan kepada kementerian kami yang kedua-duanya secara alkitabiah dan relevan dengan konteks kami. Kami percaya bahawa itu tidak mencukupi untuk kami hanya memberikan pengetahuan.

Inilah visi kami untuk melatih lelaki dan wanita yang dipanggil Tuhan untuk kepimpinan abad kedua puluh satu di tempat-tempat yang sukar. Kami mahu memupuk pemimpin generasi akan datang keinginan untuk pergi ke tempat-tempat yang sukar, dan menghadapi cabaran yang dihadapi kita di sana.

Semasa kami memulakan kementerian dekad yang akan datang, kami percaya kerja sekolah kami tidak pernah menjadi lebih kritikal. Kumpulan kecil gereja yang memulakan sekolah telah berkembang menjadi lebih dari 350 gereja hari ini, dengan visi berterusan menjadi 1,000 gereja dalam masa kurang dari lima tahun. Sekolah kami memainkan peranan penting dalam merealisasikan wawasan itu. Tahun ke tahun Tuhan mengirim lebih banyak alumni ke wilayah di Kanada dari Pantai Pasifik ke Pantai Atlantik, dan ke arah utara ke Wilayah luas kita.

Visi penanaman gereja Konvensyen Baptis Nasional Kanada telah menangkap imaginasi banyak pelajar, dan mereka berani menceburkan diri ke tempat sukar Kanada demi Kristus dan pengembangan Kerajaan-Nya. Dan sebagai tambahan kepada alumni kami yang berkhidmat di Kanada, kami mempunyai alumni lain yang telah merebak ke kawasan di seluruh dunia, berkhidmat sebagai mubaligh. Semangat mubaligh yang diselitkan ke sekolah kami pada permulaan kami telah mengakibatkan graduan yang telah memilih untuk meninggalkan Kanada untuk pergi ke tempat-tempat yang lebih sukar.

Di CSBS

Apabila sekolah kami berusaha untuk melegakan kesukaran di seluruh Kanada, para pelajar diberikan banyak peluang untuk menyertai kementerian sebagai sebahagian daripada latihan mereka.

Dengan nisbah pelajar-fakulti rendah, CSBS

Datang dan lihat apa yang Tuhan mungkin ada pada hatinya untuk anda di Seminary Canadian Southern Baptist Seminary

Kepercayaan dan Penyataan Iman dikaitkan dengan CNBC.

Majlis Penasihat

James Teel memulakan Majlis Penasihat untuk sekolah. Kumpulan ini, yang terdiri daripada orang Kanada dan Amerika, telah menjadi sahabat seminari yang berharga melalui doa, promosi, pengumpulan dana dan persekutuan. Kumpulan ini bertukar keanggotaan selama bertahun-tahun dengan saiz purata 30.

Pemegang Amanah

Para pemegang amanah seminari memberikan hubungan penting antara seminari dan gereja-gereja dalam Konvensyen Kanada Baptis Selatan. Pemegang Amanah dipilih oleh utusan dari gereja-gereja pada mesyuarat tahunan konvensyen. Mereka dipilih untuk empat terma setahun dan mempunyai tanggungjawab untuk membantu sekolah mencapai matlamat, dasar dan visi mereka. Papan kepercayaan terdiri daripada tujuh lelaki dan wanita. Mereka bertemu dua kali setahun dan melaporkan terus kepada lembaga kepimpinan nasional Konvensyen Kanada Baptis Selatan. Enam graduan seminari telah berkhidmat sebagai pemegang amanah sekolah.

Sejarah kita

Berdiri di atas bukit yang menghadap ke Cochrane, Alberta terdapat sebuah patung koboi di atas kudanya. Patung itu bertajuk "Lelaki Visi" dan didirikan sebagai ingatan para perintis awal yang menubuhkan kawasan tersebut sebagai operasi peternakan pada tahun 1880-an yang terus hingga sekarang.

Di bukit lain yang menghadap ke Cochrane berdiri Seminari Southern Baptist Kanada

Lokasi

Cochrane

Alamat
200 Seminary View
T4C 2G1 Cochrane, Alberta, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami