Briercrest College & Seminary

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Briercrest College and Seminary adalah sebuah komuniti pembelajaran yang teliti yang memanggil para siswa untuk mencari kerajaan Tuhan, dibentuk dengan mendalam oleh Kitab Suci, dan dibentuk secara rohani dan intelektual untuk kehidupan pelayanan. Briercrest College and Seminary juga mengendalikan Briercrest Christian Academy.

Misi kita

Kami telah menyediakan pemimpin selama lebih dari 70 tahun. Pelayanan kita muncul dari komuniti orang percaya yang menghargai Firman Tuhan dan ingin memberikan latihan Bible. Komitmen itu tetap menjadi inti dari apa yang kita lakukan dan mengapa kita wujud. Tujuan kami adalah untuk memanggil pelajar untuk menjadi pengikut Yesus Kristus yang sepenuhnya setia, dan pendekatan kami untuk mencapai tujuan ini semakin unik dalam lanskap pendidikan. "... Firman Tuhan kita akan kekal selama-lamanya." Yesaya 40: 8

Kampus kami

Kami terletak di sebuah komuniti erat yang sangat ideal untuk renungan rohani namun menawarkan salah satu kampus pendidikan Kristian yang paling banyak dikembangkan di Kanada. Bahagian tengahnya adalah Kapel Hildebrand 2,400 tempat duduk; auditorium gereja terbesar di wilayah itu. Kemudahan juga merangkumi perpustakaan seluas 25,000 kaki persegi, sembilan asrama pelajar, sebuah hotel, dewan makan yang baru saja diubah suai, gimnasium dua tingkat, gelanggang ais, banyak lapangan sukan, restoran Subway, dan dua kedai kopi.

Lokasi

Caronport

Alamat
College Drive,510
S0H 0S0 Caronport, Saskatchewan, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: