Adler

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Dibina pada nilai-nilai Adlerian saling menghormati dan kerjasama, Adler meneruskan tradisi dan pendidikan Adlerian 40 tahun di Ontario.

Adler adalah sekolah profesional siswazah yang menawarkan pelbagai program akademik yang menyediakan pelajar untuk menyediakan perkhidmatan dalam bidang kesihatan mental dan kesejahteraan. Graduan kami mengejar kerjaya dalam psikologi (psikologi klinikal dan kaunseling), bimbingan profesional, psikoterapi, dan kaunseling kesihatan mental.120766_adlerlobby.jpg

Kenapa pilih Adler ? Unik di kalangan institusi pendidikan swasta, kami menawarkan Ijazah Sarjana Psikologi * profesional (dengan persetujuan penuh dari Kementerian Pengajian Tinggi dan Pembangunan Kemahiran Ontario) menjadikan kami satu-satunya ijazah di Ontario. Pendekatan yang diterapkan dan diterapkan dalam semua kursus dan program kami.

Pengajar Adler adalah semua pengamal, membawa pengalaman profesional mereka ke dalam kelas, serta latihan di lapangan. Objektif kami adalah untuk memastikan para pelajar berjaya mendapatkan pekerjaan atau membantu mereka dalam matlamat mereka untuk terus berkembang dalam pekerjaan yang mereka ada. Kami mempunyai badan pelajar yang kompak, membolehkan kami membangunkan kursus dan latihan individu.

Kami menyediakan pilihan untuk mengambil kursus siswazah untuk melatih semula, menaik taraf, atau memperbaharui pendaftaran atau pensijilan. Program dan kursus Adler mencerminkan piawaian profesional semasa, dan para pelajar kami dimaklumkan tentang perubahan terbaru dalam undang-undang atau akreditasi. Kami telah membangunkan jadual hujung minggu dan intensif yang sesuai untuk orang dewasa yang bekerja, dengan kurikulum yang dibina berdasarkan prinsip pendidikan dewasa.

* Program ini ditawarkan di bawah persetujuan bertulis Menteri Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Kemahiran Ontario untuk tempoh dari 8 Ogos 2017 hingga 7 Ogos 2022. Pelajar berpeluang bertanggungjawab untuk memuaskan diri mereka sendiri bahawa program dan ijazah itu sesuai Keperluan mereka (misalnya, diterima oleh majikan yang berpotensi, badan pelesenan profesional atau institusi pendidikan lain).

Mengapa Adler ?

  • Pendekatan, pendekatan yang diterapkan mencirikan semua kursus dan program kami
  • Pengajar kami adalah semua pengamal, membawa pengalaman profesional mereka ke dalam kelas, serta latihan di lapangan
  • Objektif kami adalah untuk memastikan para pelajar berjaya mendapatkan pekerjaan atau membantu mereka dalam matlamat mereka untuk terus berkembang dalam pekerjaan yang mereka ada
  • Kami mempunyai badan pelajar yang kompak, membolehkan kami membangunkan kursus dan latihan individu
  • Kami menyediakan pilihan untuk mengambil kursus siswazah untuk melatih semula, menaik taraf, atau memperbaharui pendaftaran atau pensijilan
  • Program dan kursus Adler mencerminkan piawaian profesional semasa, dan para pelajar kami dimaklumkan tentang perubahan terbaru dalam undang-undang atau akreditasi
  • Kami telah membangunkan jadual hujung minggu dan intensif yang sesuai untuk orang dewasa yang bekerja, dengan kurikulum yang dibina berdasarkan prinsip pendidikan dewasa
  • Kami menawarkan satu-satunya program siswazah dalam Psikologi yang disesuaikan untuk individu dari latar belakang psikologi bukan tradisional

119135_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Misi, Nilai

Adler mendasari andaian falsafah, Nilai Teras dan Prinsip Panduan Kurikulum pada Psikologi Individu, satu sistem sains hidup yang komprehensif yang berasal dan dibangunkan oleh ahli psikiatri Austria yang terkenal, Alfred Adler (1870-1937) yang mempromosikan nilai-nilai asas masyarakat dan sosial keadilan.

Logo 'A' kami ialah tanda Greek untuk Delta, melambangkan perubahan positif. Setiap sisi segi tiga mewakili salah satu daripada tiga bidang tumpuan kami; Psikologi dan Psikoterapi, Kejurulatihan dan Kepimpinan, dan Pendidikan Berterusan dan Perkhidmatan Masyarakat. Ketiga bidang fokus mempunyai tujuan yang sama: untuk membantu orang bergerak ke arah perubahan positif.

Misi kita

Kami mengamalkan apa yang kami ajar untuk mengubah diri kita, organisasi kita dan dunia.

Nilai kami

Adler menyokong hak setiap orang untuk hidup tanpa penindasan dan kekurangan. Apa yang kita mahu untuk diri kita sendiri, kita mahu semua.

Matlamat kami

Di Adler kita mengubah pengajaran ke dalam pembelajaran, kerjaya menjadi panggilan, dan teori menjadi amalan dan sebaliknya.

Sejarah kita

Adler dibentuk dengan tujuan khusus menawarkan ijazah dan pendidikan profesional lanjutan yang lain dalam bidang kesihatan mental dan kesejahteraan kepada pelajar dari Ontario dan seluruh dunia. Pendidikan profesional peringkat lepasan Adlerian telah menjadi kehadiran di Ontario sejak tahun 1978. Apabila kerajaan Ontario menggubal Akta Pilihan dan Kecemerlangan Pendidikan Pasca menengah, 2000, anggota komuniti Adler mengiktiraf peluang itu, untuk pertama kalinya di Ontario, untuk membina sebuah institusi profesional siswazah yang menawarkan ijazah bebas yang boleh memenuhi keperluan profesional pelajar Ontario. Walaupun ia adalah sebuah organisasi bebas, Adler mengekalkan hubungannya dengan institusi Adleria lain seperti Sekolah Siswazah Adler di Minnesota dan Adler University di Chicago dan Vancouver.

Adler mendasari andaian falsafah, Nilai Teras dan Prinsip Panduan Kurikulum pada Psikologi Individu, satu sistem sains hidup yang komprehensif yang berasal dan dibangunkan oleh ahli psikiatri Austria yang terkenal, Alfred Adler (1870-1937) yang mempromosikan nilai-nilai asas masyarakat dan sosial keadilan.

Walaupun orientasi pendidikan Adler berakar umbi dalam falsafah Adlerian, semua pendekatan dan teori utama yang menyumbang kepada kesihatan mental dan kesejahteraan diwakili dalam Kurikulum Adler . Pengalaman dan kepakaran profesional kami menunjukkan bahawa asas firma dalam teori berasaskan luas, seperti Falsafah Adlerian, memberikan asas untuk membangunkan kapasiti kognitif dan emosi tahap tinggi untuk membandingkan dan menilai teori-teori lain.

Individu Psikologi, atau Psikologi Adlerian, menekankan keunikan setiap individu dan menekankan keterangkuman sosial individu. Pada teras pendekatan Sekolah untuk kesihatan mental dan kesejahteraan, dan untuk melatih para profesional dalam bidang ini, adalah asumsi filosofis tentang dinamika manusia yang menarik pada karya Adler . Kita semua tertangkap dalam ketegangan paradoks antara diri kita, pusat dan pencipta alam semesta fenomenologi kita sendiri, dan memenuhi tuntutan masyarakat sosial tanpa yang kita tidak dapat hidup. Di satu pihak, kita semua manusia yang unik dengan keinginan dan keinginan yang kuat untuk mengekspresikan diri sepenuhnya dalam kehidupan dan pekerjaan kita. Sebaliknya, kita tertakluk kepada menolak dan melepaskan diri dalam hubungan web sebagai ahli sistem berganda, dan sebahagian manusia yang tidak dapat dikembalikan. Kreativiti kami dalam menyelesaikan paradoks yang seolah-olah ini antara ekspresi diri dan embeddedness menentukan, sejauh mana tahap kejayaan dan pemenuhan kami dan, menurut Adler , kesihatan mental kami. Kunci untuk menyelesaikan paradoks terletak pada penggunaan diri kita yang unik untuk membuat sumbangan kepada dan dengan orang lain. Adler memanggil kunci ini, 'kepentingan sosial'.

Matlamat kami di Adler adalah untuk membangunkan profesional yang kerjanya akan dibina dengan penuh semangat untuk membantu pelanggan menyelesaikan secara kreatif dan melampaui paradoks ini antara ekspresi diri dan embeddedness - iaitu, untuk mengembangkan minat sosial. Walaupun kerja itu terfokus pada isu atau kawasan tertentu, kami percaya bahawa operasi dari niat peringkat tinggi itu akan meningkatkan penyembuhan dan kemungkinan untuk pertumbuhan dan pembangunan.

Lokasi

Toronto

Alamat
890 Yonge St. 9th Floor
Toronto, Ontario, Kanada