WHU – Otto Beisheim School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

WHU - Otto Beisheim Pengajian Pengurusan mengejar kecemerlangan dalam setiap perkara yang dilakukan. Falsafah ini berlandaskan tuntutan kami "Kecemerlangan dalam Pengurusan Pendidikan." Kami mencapai matlamat kami untuk kecemerlangan melalui motivasi dan dedikasi pelajar WHU dan kakitangan (Passion), panggilan mereka untuk tanggungjawab sosial (People) dan kesetiaan kepada prinsip bahawa keputusan mengira (Persembahan).

semangat

Untuk menggalakkan keusahawanan, pemikiran inovatif dan tindakan, kita menyediakan persekitaran yang intelektual dan kreatif yang mempunyai ciri-ciri penglibatan dan komitmen semua pihak yang terlibat.

Orang

Kami menguatkan, menggalakkan dan mencabar pembangunan peribadi individu dan tanggungjawab sosial melalui kepercayaan, sokongan dan rasa hormat dalam masyarakat pelajar, alumni dan fakulti.

prestasi

Kami komited untuk menyediakan pelajar-pelajar kita dengan cemerlang berorientasikan antarabangsa dan up-to-tarikh latihan dan pendidikan, yang membina kepada penyelidikan WHU sendiri.

Passion, Rakyat dan Prestasi adalah asas bagi program kami. Hanya dengan aktif memajukan pendekatan dan inovasi keusahawanan kita boleh mencapai matlamat kita: untuk mendidik dan melatih generasi pemimpin masa depan ekonomi. Semangat WHU yang sentiasa wujud, yang lahir dari kepercayaan, sokongan dan rasa hormat, kekal lama selepas masa yang digunakan di sekolah perniagaan. Ia menyediakan individu untuk menerima tanggungjawab dalam perniagaan dan masyarakat. Budaya prestasi di WHU digambarkan dalam kedua-dua pelajar siswazah dan cemerlang, dan juga dalam penyelidikan dan akademik yang cemerlang, berulang kali diiktiraf oleh kedudukan bebas dan akreditasi.

Lokasi

Vallendar

Alamat
WHU - Otto Beisheim School of Management
WHU Campus Vallendar
Burgplatz 2

56179 Vallendar, Rhineland-Palatinate, Jerman

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited