University of Kaiserslautern

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Profesional yang berpengalaman membantu menjamin kejayaan anda

Pusat Pengajian Jarak Jauh dan Bebas (DISC) adalah salah satu pertubuhan terkemuka di Jerman untuk kursus pasca siswazah jarak jauh. Penubuhan ini mempunyai lebih dari 20 tahun pengalaman dalam membangun dan merekabentuk kursus akademik untuk belajar kendiri berpandukan. Ia telah diwujudkan dari Pusat Pembelajaran Jarak Jauh dan Pendidikan Universiti (ZFUW), yang ditubuhkan di Universiti Kaiserslautern pada tahun 1992.

  • Kami menawarkan ijazah Sarjana yang terakreditasi dalam bidang subjek yang menarik dan
    menemani anda sepanjang kursus pengajian dengan nasihat, perkhidmatan dan sokongan.

Kajian bebas

Konsep pembelajaran bebas adalah kunci kepada falsafah DISC.

  • Kami mengukuhkan kemahiran belajar sendiri para pelajar kami dan menyokong Universiti Kaiserslautern melalui pembangunan modul kendiri untuk membantu mewujudkan budaya pembelajaran sepanjang hayat.
  • Dengan berbuat demikian, kita bukan sahaja memberikan sumbangan penting kepada pelajar di Universiti Kaiserslautern untuk membangunkan kecekapan profesional, tetapi juga membantu mereka menjadi pakar dalam pembelajaran bebas.

Kajian dari mana-mana sahaja di dunia

Sekitar 4,000 graduan kini menggunakan kursus yang ditawarkan oleh DISC untuk meningkatkan kerjaya mereka - satu angka yang tidak dapat dipadankan oleh institusi pembelajaran jarak jauh lain di Jerman. Murid-murid datang dari seluruh Jerman, negara-negara berbahasa Jerman yang berdekatan, tetapi juga dari luar negeri, contohnya semasa tinggal di China, India atau Amerika Syarikat.

Latihan dengan kadar kejayaan yang tinggi

80% peserta dalam bidang pembelajaran jarak jauh DISC berjaya menyelesaikan kursus mereka. Kadar kejayaan tinggi ini adalah berdasarkan gabungan pengarah pengajian yang dihormati dan terkenal dengan orientasi praktikal yang kuat, bahan kajian didaktik kelas pertama, seminar dalam talian dan sokongan kajian yang boleh dipercayai yang disediakan oleh kakitangan DISC.

Universiti Kaiserslautern

Kursus pengajian yang berorientasikan masa depan, latihan dunia praktikal dan infrastruktur moden adalah syarat rangka yang boleh diharapkan oleh para pelajar di Universiti Kaiserslautern. Sejak didirikan pada tahun 1970, satu-satunya universiti di Rhineland-Palatinate dengan tumpuan teknikal dan kejuruteraan telah memperoleh reputasi yang dapat dibanggakan dan boleh lebih daripada memegang sendiri terhadap universiti teknikal yang ditubuhkan.

Anugerah yang disampaikan kepada Universiti Kaiserslautern pada bulan Oktober 2009 dalam pertandingan "Kecemerlangan dalam Pengajaran", menghormati penubuhan sebagai salah satu daripada enam universiti yang menang di Jerman, adalah bukti hidup pengajaran tinggi yang ditawarkan.

Sebagai sebuah universiti kampus dengan sekitar 12,500 pelajar (kira-kira 4,000 daripadanya adalah pelajar pembelajaran jarak jauh), ia menawarkan lebih dari 100 kursus pengajian berasaskan praktik yang berorientasikan masa depan di dua belas jabatan. Saiznya yang mudah diurus juga menjamin hubungan rapat pelajar dengan profesor dan sokongan pelajar yang cemerlang.

Di samping itu, para pelajar mendapat manfaat daripada pelbagai institut penyelidikan yang terkenal, termasuk dua Institut Fraunhofer, satu Institut Max Planck, Pusat Penyelidikan Buatan Inteligensi (DFKI) dan Institut Bahan Komposit (IVW), yang semuanya terletak sama ada di atau berhampiran kampus dan bekerjasama rapat dengan universiti dalam bidang penyelidikan gunaan.

Pada bulan Januari 2010, Universiti Kaiserslautern dan institut IESE, ITWM, DFKI dan ITA memenangi dua daripada lima penganugerahan dalam pertandingan kluster teratas yang dipegang oleh Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Persekutuan Jerman (BMBF).

Dua pusat penyelidikan ditubuhkan di Universiti Kaiserslautern pada pertengahan tahun 2008 dengan tujuan menubuhkan usaha penyelidikan yang utama, termasuk penyelidikan khas, dan berjaya memenangi pembiayaan projek dalam skop langkah nasional dan antarabangsa yang menggalakkan kecemerlangan.

Lokasi

Kaiserslautern

Alamat
Technical University of Kaiserslautern
Distance & Independent Studies Center (DISC)
Postfach: 3049
67653 Kaiserslautern, Germany

Kaiserslautern, Rhineland-Palatinate, Jerman

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: