University of Bayreuth

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Bayreuth

University of Bayreuth adalah universiti kampus yang berorientasikan penyelidikan. Ditubuhkan pada tahun 1975 sebagai salah satu universiti pertama di Jerman dengan misi pendiri interdisipliner, kini dianggap sebagai perintis dalam penyelidikan dan pengajaran yang inovatif. Dengan kekuatan bidang subjek terasnya dan bidang tumpuannya yang strategik, Universiti menawarkan kira-kira 13,500 pelajar dari Jerman dan luar negara dalam persekitaran pembelajaran yang ideal, pengawasan yang rapat, dan program pengajian yang berorientasi di peringkat antarabangsa yang diadakan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

University of Bayreuth dianggap sebagai salah satu universiti muda terbaik di dunia, seperti yang dapat dilihat oleh kedudukannya dalam ranking universiti di Times Higher Education (THE) di bawah "50". University of Bayreuth mempunyai rangkaian antarabangsa yang mengagumkan, dan memberi respons kepada perubahan dan proses sosial dengan inovasi yang terus menetapkan piawaian baru. Atas sebab ini, pemikiran antara disiplin tidak terhad kepada kerja sama yang dilakukan di kampus hijau unik kami. Ia juga merupakan elemen utama dalam banyak program pengajian interdisiplin kita. Kini terdapat sekitar 13,500 pelajar yang mendaftar di sekitar 150 program pengajian yang berbeza yang ditawarkan oleh tujuh fakulti Universiti.

University of Bayreuth memberi tumpuan kepada penyelidikan antara disiplin dan menawarkan peluang yang sangat baik terima kasih kepada badan penyelidikan moden dan infrastruktur penyelidikan kelas pertama. University of Bayreuth adalah salah satu daripada universiti Jerman yang paling popular di kalangan penyelidik asing dan sering dimasukkan di antara para pemimpin dalam kedudukan Humboldt.

v

Ia telah menjadi pemimpin antarabangsa dalam Kajian Afrika selama bertahun-tahun; Bayreuth Graduate School of African Studies (BIGSAS) adalah sebahagian daripada Kluster Kecemerlangan kami "Multiple Afrika", yang dibiayai oleh persekutuan Jerman dan negara goalt = "vernments. Tekanan Tinggi

The Unialt = "versity menawarkan para pelajar dan penyelidiknya pengajaran dan penyelidikan enalt =" vironment dengan banyak ruang untuk creatialt = "vity, dengan itu meletakkan dirinya dalam bidang ketegangan antara kebebasan akademik, kemajuan saintifik, orientasi amalan, dan sosial dan budaya tanggungjawab.

Datanglah menjadi sebahagian daripada kampus kami yang ketat dan Baalt = "kota yang indah-gembira Bayreuth, yang tegas di tangan para pelajar.

Lokasi

Bayreuth

Universität Bayreuth

Alamat
University of Bayreuth
95440 Bayreuth
Germany

Bayreuth, Bavaria, Jerman
Telefon
+49 921 550

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami