University Of Tuebingen Faculty Of Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Fakulti Perubatan Eberhard Karls Universität Tübingen

Bersama dengan jabatan klinik Hospital Universiti Tübingen dan institut-praktik rawatan perubatan dan teori teori, Fakultas Kedokteran Tübingen adalah salah satu institusi terbesar untuk pelatihan medis dan pendidikan tinggi di Baden-Württemberg.

Visi kami

Pakar penyelidikan klinikal yang diiktiraf di peringkat antarabangsa mengintegrasikan penyelidikan berorientasikan asas, berorientasikan penyakit dan berorientasikan pesakit untuk menjalin laluan baru dalam diagnosis, terapi dan pencegahan proses penyakit, dengan matlamat utama untuk memberi manfaat kepada pesakit.

Dalam persekitaran kecemerlangan ini, pelajar perubatan dan pergigian menerima pendidikan klinikal yang menyeluruh dan menyeluruh.

Fakulti Perubatan adalah komited untuk memenuhi tanggungjawab sosialnya dan terbuka untuk perkembangan baru. Program ijazah baru sedang ditubuhkan, dan pemindahan teknologi menyediakan rangsangan untuk industri dan ekonomi.

Fakulti Perubatan didakwa menganjurkan penyelidikan dan pengajaran di Universiti Hospital Tübingen. Juru bicara dan ketua eksekutif adalah Dekan. Pejabat Pengurusan Fakulti bertanggungjawab mengurus hal ehwal Fakulti Perubatan.

Lokasi

Tübingen

Alamat
Geissweg 5
72076 Tübingen, Baden-Württemberg, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: