Trier University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Trier University ditubuhkan pada 1473 dan dibuka semula pada 1970 sebagai universiti kampus moden. Dibina di dataran tinggi yang menghadap ke Sungai Moselle dan dikelilingi oleh alam semula jadi yang lazat, ia dikatakan sebagai salah satu kampus Jerman yang paling indah. Bangunan fakulti dan jabatan dihubungkan dengan jambatan dan dikelompokkan di sekitar Forum dan Perpustakaan Pusat.

Trier University mempunyai tumpuan yang kuat terhadap kemanusiaan, sains sosial, dan ekonomi, tetapi ia juga terus memperkuat program sains alam sekitar. Terdapat enam fakulti yang bersama-sama meliputi lebih daripada 30 bidang subjek. Banyak projek penyelidikan bersifat interdisipliner dan tertanam dalam rangkaian global.

Dengan kira-kira 1,200 pekerja dan 13,000 pelajar (termasuk lebih daripada 11% pelajar antarabangsa), Trier University merangkumi kontras: muda, namun benar kepada tradisi; berorientasikan di peringkat antarabangsa dan berakar umbi; di pinggir geografi Jerman, tetapi di tengah-tengah Eropah.

  • 13,000 Jumlah pelajar
  • 11 Peratus pelajar antarabangsa

Lokasi Universiti

Trier terletak di bahagian barat negara persekutuan Rhineland-Palatinate di lembah Moselle. Sebagai bandar tertua Jerman, yang diasaskan lebih dari 2000 tahun yang lalu, Trier menjadi bandar kediaman Kaisar Rom, melihat peningkatan dan kejatuhan Napoleon Bonaparte, dan merupakan tempat kelahiran ahli falsafah Karl Marx. Terima kasih kepada mercu tanda bersejarahnya, Porta Nigra, katedral Trier dan monumen seni bina yang penting, bandar tertua di Jerman adalah tapak Warisan Budaya UNESCO Dunia.

Hari ini, Trier adalah apa-apa tetapi lama, dengan cityscape menjadi perpaduan sejarah dan gaya hidup moden, tidak kurang dicirikan oleh kehidupan pelajar yang meriah. Dengan bar, kafe dan pelbagai persembahan kebudayaan dan festival yang berwarna-warni, Trier adalah tarikan pelancong dengan rayuan antarabangsa dan tempat yang indah untuk 110,000 penduduk bandar untuk hidup. Aktiviti sukan dan luaran tersebar secara meluas kerana kecantikan yang mengejutkan di sekitar sungai, taman alam dan taman negara, dan kerana banyak kelab sukan dan gyms.

Semasa Trier berada jauh di barat Jerman, ia berada berdekatan dengan Perancis, Belgium dan Luxembourg dan dengan itu tidak sama sekali jauh. Rantau ini mempunyai lima lapangan terbang antarabangsa dan sambungan frekuensi tinggi melalui kereta api dan bas. Trier University dan tujuh universiti lain dari quadripoint itu membentuk Universiti Wilayah Besar, yang membenarkan pelajar melawat kursus di luar negara dengan penerimaan yang dijamin.

Perusahaan besar dan banyak perniagaan bersaiz sederhana, pusat kewangan Luxembourg dan Frankfurt, dan beberapa institusi EU mencirikan ekonomi rantau ini, semuanya dengan hubungan dengan Trier University .

Lokasi

Trier

Alamat
Universitätsring,15
54296 Trier, Rhineland-Palatinate, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami