Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Technische Universität Berlin (TU Berlin) adalah sebuah universiti terkenal di dunia yang terletak di pusat ibu negara Jerman. Ditubuhkan pada tahun 1879, ia merupakan salah satu institusi penyelidikan dan pendidikan terbesar dan paling berprestij di negara ini.

Alumni dan profesor universiti

Senarai alumni dan profesor universiti termasuk pilihan raya Akademi Kebangsaan, dua pemenang pingat Kebangsaan dan sepuluh pemenang Hadiah Nobel.

Salah satu universiti teknologi terbesar di Jerman

Hari ini, dengan lebih daripada 30,000 pelajar, TU Berlin merupakan salah satu universiti teknologi terbesar di Jerman, menawarkan pelbagai subjek.

Lebih daripada 18% pelajar TU Berlin datang dari luar negara.

TU Berlin mempunyai bakat yang jelas kosmopolitan; ia mengekalkan beberapa projek kerjasama antarabangsa dan mempunyai nisbah pelajar antarabangsa yang sangat tinggi. Lebih daripada 5000 pelajar dari 130 negara belajar di TU Berlin. Selain itu, ramai saintis dari negara lain mengajar dan menjalankan penyelidikan di sini.

Kampus Universiti

Kampus utama universiti ini terletak di pusat Berlin dan mudah diakses dari semua bahagian bandar.

Pengerusi Teknologi Angkasa

Program pengajian MSE ditawarkan oleh Pengerusi Teknologi Angkasa, salah satu dari enam ketua Jabatan Aeronautik dan Astronautik di Technische Universität Berlin.

Ditubuhkan oleh Profesor Eugen Sänger pada tahun 1963, ia adalah Jabatan Aeroangkasa pertama di Jerman. Sejak itu, ia telah berjaya menjalankan penyelidikan dan mendidik jurutera sistem untuk industri aeroangkasa, terutamanya memberi tumpuan kepada reka bentuk, realisasi praktikal dan operasi misi satelit kecil (keluarga TUBSAT dan BEESAT) bersama-sama dengan pelajar.

Pengerusi Teknologi Angkasa juga membina dan melancarkan roketnya sendiri (Aquarius Group dan DECAN) dan menjalankan eksperimen pada roket yang terdengar.

Sejak tahun 2007 kami juga menjalankan projek pembangunan dan pengujian peluru planet dan teknologi operasi misi yang sepadan.

Para graduan Pengerusi Teknologi Angkasa bekerja dalam jawatan penting untuk Industri Aeroangkasa di Agensi Angkasa Eropah (ESA), Pusat Aeroangkasa Jerman (DLR), Arianespace, Pertahanan Airbus dan Angkasa, OHB AG, dan sebagainya.

Lokasi

Berlin

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Alamat
Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology
Marchstraße 12-14

10587 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+49 30 314 25 922

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami