Technical University of Kaiserslautern

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Profesional yang berpengalaman membantu menjamin kejayaan anda

Pusat Pengajian Jarak dan Bebas (DISC) adalah salah satu pertubuhan terkemuka di Jerman untuk kursus pascasiswazah pembelajaran jarak jauh. Pertubuhan ini mempunyai lebih dari 25 tahun pengalaman dalam mengembangkan dan merancang kursus akademik untuk belajar sendiri. Ia diciptakan oleh Pusat Pembelajaran Jarak Jauh dan Pendidikan Universiti (ZFUW), yang ditubuhkan di Technische Universität Kaiserslautern pada tahun 1992.

  • Kami menawarkan ijazah Sarjana yang diiktiraf dalam bidang mata pelajaran yang menarik dan
    menemani anda sepanjang pengajian anda dengan nasihat, khidmat dan sokongan.

Kajian bebas

Konsep pembelajaran bebas adalah kunci kepada falsafah DISC.

  • Kami memperkukuhkan kemahiran belajar sendiri pelajar kami dan menyokong Technische Universität Kaiserslautern melalui pengembangan modul pembelajaran kendiri untuk membantu mewujudkan budaya pembelajaran sepanjang hayat.
  • Dengan berbuat demikian, kami bukan sahaja memberikan sumbangan penting kepada pelajar di Technische Universität Kaiserslautern mengembangkan kecekapan profesional tetapi juga membantu mereka menjadi pakar dalam pembelajaran bebas.

Belajar dari mana sahaja di dunia

Kira - kira 4,200 graduan kini menggunakan kursus yang ditawarkan oleh DISC untuk meningkatkan karier mereka - angka yang tidak dapat ditandingi oleh institusi pembelajaran jarak jauh lain di Jerman. Pelajar-pelajar itu berasal dari seluruh Jerman, negara jiran berbahasa Jerman, tetapi juga dari luar negara, misalnya semasa menginap di China, India atau Amerika Syarikat.

Berlatih dengan kadar kejayaan yang tinggi

80% peserta dalam darjah pembelajaran jarak jauh DISC berjaya menamatkan kursus mereka. Tahap kejayaan yang tinggi ini berdasarkan kepada gabungan pengarah pengajian yang dihormati dan terkenal dengan orientasi praktikal yang kuat, bahan kajian didaktik kelas pertama, seminar dalam talian dan sokongan kajian yang boleh dipercayai yang diberikan oleh kakitangan DISC.

Technische Universität Kaiserslautern

Kursus pengajian berorientasikan masa depan, latihan praktikal di dunia nyata dan infrastruktur moden adalah syarat-syarat kerangka yang dapat dijumpai oleh pelajar di Technische Universität Kaiserslautern. Sejak ditubuhkan pada tahun 1970, satu-satunya universiti di Rhineland-Palatinate dengan fokus teknikal dan kejuruteraan telah memperoleh reputasi yang patut dicemburui dan lebih dari sekadar memiliki universiti teknikal yang mapan.

Anugerah yang diberikan kepada Technische Universität Kaiserslautern pada bulan Oktober 2009 dalam pertandingan "Kecemerlangan Pengajaran", yang menghormati penubuhan sebagai salah satu daripada hanya enam universiti yang menang di Jerman, adalah bukti nyata dari standard pengajaran yang tinggi yang ditawarkan.

Sebagai universiti kampus dengan sekitar 14,000 pelajar (kira-kira 4,000 daripadanya adalah pelajar pembelajaran jarak jauh), ia menawarkan lebih daripada 100 kursus pengajian berdasarkan praktik masa depan di dua belas jabatan. Saiznya yang mudah dikendalikan juga menjamin pelajar rapat dengan profesor dan sokongan pelajar yang cemerlang.

Di samping itu, para pelajar mendapat manfaat daripada banyak institusi penyelidikan terkenal, termasuk dua Institut Fraunhofer, satu Institut Max Planck, Pusat Penyelidikan Jerman untuk Kecerdasan Buatan (DFKI) dan Institut Bahan Komposit (IVW), yang semuanya terletak sama ada di atau berhampiran kampus dan bekerjasama rapat dengan universiti dalam bidang penyelidikan gunaan.

Pada Januari 2010, Technische Universität Kaiserslautern dan institusi IESE, ITWM, DFKI dan ITA memenangi dua daripada lima anugerah dalam pertandingan kluster teratas yang diadakan oleh Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Persekutuan Jerman (BMBF).

Dua pusat penyelidikan telah didirikan di Technische Universität Kaiserslautern pada pertengahan tahun 2008 dengan tujuan untuk menubuhkan usaha penyelidikan yang besar dan terkoordinasi, termasuk bidang penyelidikan khas, dan berjaya memenangi pembiayaan projek dalam skop langkah nasional dan antarabangsa untuk mempromosikan kecemerlangan.

Lokasi

Kaiserslautern

Alamat
Technical University of Kaiserslautern
Distance & Independent Studies Center (DISC)
Postfach: 3049
67653 Kaiserslautern, Germany

Kaiserslautern, Rhineland-Palatinate, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: