MetFilm School Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Sekolah Filem Met adalah sekolah filem terkemuka di UK untuk individu yang ingin memulakan kerjaya dalam industri filem, televisyen dan media. Kami kini telah membuka kampus di Bufa, Berlin.

Sekolah Filem Met dibuka kepada bakal pembuat filem hampir sepuluh tahun yang lalu, dan berikutan kejayaannya kami mengambil keputusan untuk melancarkan kampus kedua di Berlin - tengah-tengah pembikinan filem bebas. Met Film School Berlin berikut tepat etos yang sama seperti School London kami, menawarkan pengalaman pembikinan filem praktikal intensif diajar oleh profesional industri di studio filem yang aktif. Pelajar dapat berasa benar-benar bersepadu dalam komuniti pembikinan filem Berlin, bekerja dalam persekitaran yang meresap dalam sejarah sinematik dan pembikinan filem. Kelas terutamanya diajar dalam Bahasa Inggeris, mengikut akreditasi kita kepada University of West London, tetapi kami akan menawarkan beberapa kursus pendek kami juga boleh didapati di Jerman dari Autumn 2013.

Met Film School Berlin adalah berdasarkan pada Bufa; Berliner Kesatuan-Film GmbH dan Co Studio KG, studio yang telah menjadi rumah untuk filem produksi sejak Republik Weimar dan merupakan salah satu studio filem tertua di Eropah. lokasi sekolah itu membolehkan pelajar mempunyai pengalaman tangan pertama sebuah studio filem bekerja secara sehari-hari, dan juga meletakkan mereka di tengah-tengah bandar.

Bufa merupakan studio aktif filem yang peringkat menawarkan pelbagai pengalaman penggambaran untuk pelajar kita - greenscreen, studio TV hidup- ditubuhkan, satu set berdiri digunakan untuk pengeluaran TV dan peringkat besar untuk kegunaan komersial. studio ini adalah rumah kepada syarikat-syarikat penerbitan, sebuah rumah sewa kamera / lampu, sebuah rumah prop, sebuah syarikat pembinaan set dan kemudahan pasca produksi. Sebagai berdekatan industri menawarkan pelajar-pelajar kita akses kepada dunia profesional pembikinan filem.

studio ini berpangkalan di kawasan Neukolln / Kreuzberg yang bergaya di Berlin. Pelajar boleh mengharapkan yang cergas, pelbagai dan masyarakat amat kreatif.

Pengalaman praktikal: Pada kebanyakan kursus, pelajar menulis, menerbit, langsung dan mengedit filem pendek mereka sendiri dan disokong oleh tutor mereka dan editor profesional. Pelajar mendapat manfaat daripada pengalaman secara melalui pelbagai menembak dan latihan pengarahan, bimbingan disesuaikan melalui satu-sama-satu dan berkumpulan, dan akses kepada teknologi digital state-of-the-art.

Menyediakan anda untuk kerjaya anda: Kami bekerja keras untuk menyediakan pelajar untuk membuat filem-filem yang akan bekerja di pawagam, tetapi kita juga memahami filem dalam erti kata yang lebih luas, dan menyediakan pelajar untuk kerjaya baru dalam landskap digital yang berubah-ubah dengan menyediakan wawasan ke dalam pelbagai platform di mana filem kini boleh dinikmati, dari video internet dan peranti mudah alih untuk video atas permintaan dan TV HD.

Program-program untuk memenuhi keperluan anda: Kami memilih pelajar yang menunjukkan minat, bakat, dan kesungguhan untuk berjaya. Direka untuk kedua-lepasan sekolah mencari program ijazah selama dua tahun intensif, siswazah yang mencari untuk membina pengalaman akademik anda dengan program yang sangat praktikal dan mengasyikkan atau pekerja profesional mempertimbangkan perubahan dalam kerjaya - kita mempunyai kursus-kursus yang sesuai.

Lokasi

Berlin

Alamat
Berliner Union-Film
Oberlandstraße 26-35

12099 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+49 30 89758877

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami