SRH Hochschule für Logistik und Wirtschaft Hamm

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

INOVASI MENGIKUT KERJASAMA

SRH Hochschule für Logistik und Wirtschaft Hamm mempunyai profil yang jelas: Kami adalah pemimpin dalam pasaran buruh yang semakin berkembang dalam perkhidmatan teknikal berkaitan perniagaan. Dengan berbuat demikian, kami telah meletakkan fokus program ijazah pada industri yang menjanjikan.

Muda, moden dan masa depan berorientasikan

Universiti swasta, yang diluluskan oleh negara telah diasaskan pada tahun 2005. Oleh kerana orientasi khas dan kualiti latihan kami dalam bidang logistik dan industri tenaga, kami tetap dalam landskap universiti Rhine-Westphalia Utara dan dalam bidang kejuruteraan industri.

The SRH Hamm University of Applied Sciences adalah sebahagian daripada rangkaian supra-serantau universiti swasta SRH, yang mengikuti pernyataan misi yang sama, tetapi mempunyai profil saintifik yang bebas. Kenyataan misi bersama Universiti SRH, yang disusun oleh pengurusan universiti dan penaja, telah diterima pakai oleh resolusi Senat 24 Julai 2008 ke dalam perlembagaan untuk Universiti Sains Gunaan Hamm Hamm. Di atas semua, matlamat universiti-universiti SRH adalah untuk membimbing golongan muda yang berbakat dalam kursus berorientasikan masa depan kepada ijazah yang berkelayakan dan diiktiraf negeri yang menawarkan mereka peluang kerjaya di atas rata-rata di pasaran pekerjaan. Pada masa yang sama, universiti-universiti SRH ingin mempromosikan dan menyokong perkembangan mereka ke dalam keperibadian, bebas berdaulat. Di samping itu, universiti-universiti SRH ingin menyumbang kepada inovasi dan kelayakan dalam perniagaan dan masyarakat melalui penyelidikan berorientasikan aplikasi dan pendidikan lanjut dalam profil masing-masing.

SRH Hochschule Hamm mengikuti kenyataan misi berikut untuk mencapai matlamat akademiknya.

I. Advokasi kebebasan peribadi

Kami percaya bahawa kebebasan peribadi adalah nyawa manusia yang dinamik, dinamik dan demokratik. Walaupun ia dijamin oleh perlembagaan, ia tidak baik yang jatuh dari langit, tetapi harus diperangi dan mendakwa lagi dan lagi. Oleh itu, kami amat memperlihatkan kepada para pekerja dan pelajar yang melihat diri mereka sebagai orang yang berwawasan kebebasan, personaliti bebas dan yang berdiri teguh dengan keberanian awam untuk perlindungan dan pertahanan kebebasan awam dan hak asasi, yang selalu menghormati kebebasan orang lain.

Penekanan terhadap penentuan nasib sendiri

Kami percaya bahawa orang hanya boleh membawa kreativiti dan keaslian dan keperibadian mereka kepada perkembangan penuh jika mereka boleh membangunkan dan membentuk pelan hidup mereka sebagai ditentukan sendiri mungkin. Oleh itu, di universiti kita, kita mempromosikan penentuan nasib sendiri dan perkembangan diri individu, iaitu keupayaan untuk membentuk pandangan mereka sendiri berdasarkan fakta, untuk mencapai keputusan mereka yang seimbang dan mewakili mereka dengan ketegasan dan kawalan diri.

III. Promosi tanggungjawab diri dalam komitmen sosial

Kami menegaskan bahawa tanggungjawab individu, motivasi dan inisiatif persendirian lebih sesuai daripada bergantung pada struktur dan penyelesaian kolektif untuk memimpin kehidupan seseorang yang ditentukan dan bertanggungjawab secara sosial dan untuk mempromosikan kebaikan bersama. Setiap manusia adalah keperibadian yang unik dan sentiasa menjadi makhluk sosial. Oleh itu, kami menggalakkan pembangunan pelajar dan pekerja kami untuk berfikir secara bertanggungjawab dan bertindak orang-orang yang secara aktif dan bebas membentuk nasib mereka dengan keyakinan diri dengan kebolehan mereka sendiri dan dengan perkongsian dengan orang lain.

IV Toleransi dan kosmopolitanisme

Kami mengalu-alukan setiap pekerja dan pelajar tanpa mengira latar belakang etnik, agama dan sosial mereka, yang memenuhi keperluan profesional yang ditetapkan untuk mereka, yang menghormati sesama manusia dengan toleransi dan penghormatan serta menghormati nilai-nilai pernyataan misi kami dalam kerja mereka di universiti kami. Kami menghargai fakta bahawa pelajar kami mendapat pengalaman di luar negara dan menyediakan kompetensi antara budaya.

V. Pemeliharaan kemerdekaan

Kami menghormati neutraliti politik, agama dan ideologi parti universiti SRH dan kemerdekaan mereka dari kepentingan ekonomi pihak ketiga untuk mengekalkan iklim kebebasan rohani dan kepelbagaian di mana pekerja dan pelajar bebas mengembangkan, mewakili dan merealisasikan idea dan pendapat mereka sendiri.

VI. Mempelopori ekonomi dan persaingan pasaran sosial

Kenyataan misi kami adalah ekonomi pasaran sosial, yang menggabungkan kebebasan individu, dinamika ekonomi dan keseimbangan sosial. Kami yakin bahawa ekonomi pasaran yang bebas dari bimbingan negara, dengan elemen asas kebebasan kontrak, harta persendirian dan persaingan, lebih sesuai daripada sistem lain untuk mempromosikan kesejahteraan individu, perpaduan dengan orang lain dan keadilan dalam masyarakat. Oleh itu, kami ingin memberikan sumbangan untuk memahami, memelihara dan mengukuhkan ekonomi pasaran di negara kita dengan dan di universiti-universiti kita, dan membolehkan pelajar kita berjaya membuktikan diri mereka dalam persaingan pasaran global dan menyedari tanggungjawab sosial mereka.

VII. Kepimpinan keusahawanan universiti

Kami yakin bahawa universiti-universiti kita hanya dapat memenuhi nilai-nilai yang disebutkan di atas dan bertindak balas dengan lebih fleksibel, lebih cepat dan lebih baik kepada keperluan saintifik yang diberikan kepada mereka dan bahawa mereka dapat memenuhi mereka jika mereka menjalankan perniagaan dengan entrepreneurially. Ini memerlukan personaliti keusahawanan yang kuat yang bersedia untuk mengambil tanggungjawab peribadi untuk kesejahteraan syarikat yang diamanahkan, untuk mencari jalan mereka sendiri untuk berjaya dan terus melakukannya, jika ini dikaitkan dengan kesulitan dan ketahanan. Dengan berbuat demikian, ia mematuhi prinsip tadbir urus korporat dan pematuhan yang baik.

Lokasi

Hamm

Alamat
Platz der Deutschen Einheit 1

59065 Hamm, North Rhine-Westphalia, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami