RWTH International Academy / RWTH Aachen University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Aachen (Aix-La-Chapelle), bandar paling barat di Jerman, menampung bukan sahaja Katedral Aachen, yang ditetapkan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO tetapi juga salah satu Universiti Cemerlang Jerman.

Kajian di Universiti Elite RWTH Aachen

RWTH Aachen University adalah universiti teknologi terbesar di Jerman dan faktor ekonomi yang paling penting di bandar. Setiap tahun, sebilangan besar pelajar dan saintis antarabangsa datang ke universiti untuk mendapat manfaat daripada program pengajian tinggi dan kemudahan yang sangat baik, dari mana kedua-duanya diiktiraf di peringkat antarabangsa. Kedekatan Aachen ke Belanda, Belgium, dan Luxembourg dan pelbagai warisan budaya telah menempatkan Universiti dalam kedudukan yang unik untuk kerjasama antarabangsa dengan institusi pendidikan dan penyelidikan lain serta perniagaan dan industri. RWTH Aachen University mempunyai sejarah yang panjang dan kerjasama yang luas dengan industri dan pusat penyelidikan nasional dan antarabangsa serta menyumbang secara berkesan kepada kejayaan dan pembangunan ekonomi Jerman dengan peningkatan lanjutan peranan ini berkaitan dengan Kesatuan Eropah.


RWTH Akademi Antarabangsa Aachen - Perbezaan

The RWTH Aachen International Academy adalah syarikat subsidiari bukan keuntungan dari RWTH Aachen University. Dengan kerjasama erat dengan Fakulti Kejuruteraan Mekanikal, Akademi menawarkan program Sarjana, khususnya yang direka untuk memenuhi keperluan pelajar antarabangsa. Tanggungjawab Akademi merangkumi aspek organisasi, pentadbiran dan ekonomi, dimana kepemimpinan saintifik terletak pada RWTH Aachen University , yang memperoleh gelar akademik "Master of Science".


Akreditasi oleh ASIIN e. V.

Rakan kongsi R WTH Aachen University dan Akademi Antarabangsa RWTH untuk pensijilan sistem pengurusan kualiti dalam akreditasi sistem adalah 'ASIIN eV' Agensi akreditasi ini untuk program ijazah menetapkan piawaian untuk program kejuruteraan, sains komputer, sains semula jadi, matematik dan kualifikasi pengajaran . Semua program induk yang ditawarkan dengan kerjasama fakulti kejuruteraan mekanikal RWTH Aachen University dan RWTH International Academy telah diakreditasi oleh ASIIN. Akreditasi perlu dikemas kini dalam tempoh masa yang kerap untuk memastikan tahap jaminan kualiti dan peningkatan yang berterusan.


Kelebihan sebagai Pelajar Universiti RWTH Aachen

Pelajar yang mengambil bahagian dalam program Sarjana di Akademi Antarabangsa RWTH menerima Ijazah Sarjana secara rasmi dari RWTH Aachen University . Secara semulajadi, mereka juga diiktiraf secara rasmi ahli-ahli RWTH Aachen University pada masa pengajian mereka dan layak mendapat manfaat dari semua kelebihan dan penawaran pelajar di universiti: untuk melayari dan melakukan penyelidikan di perpustakaan, untuk menggunakan WLAN dan tawaran perisian , untuk menggunakan pelbagai kemudahan sukan dan masa lapang, dan sebagainya. Juga tanya mengenai peluang diskaun pelajar untuk pergi ke teater, muzium, dan pawagam atau untuk penyedia komunikasi telefon dan telefon tertentu.

(Gambar Profil oleh Peter Winandy)

Lokasi

Aachen

RWTH Aachen University

Alamat
Campus-Boulevard 30
52074 Aachen, North Rhine-Westphalia, Jerman
Telefon
+49 241 80 99367

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami