Psychologische Hochschule Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai sebuah universiti swasta bebas Psikologi University Berlin adalah perbuatan amal. Semua program yang diiktiraf oleh Senat Pendidikan, Belia dan Sains, latihan penerimaan dgn daripada Pejabat Kesihatan Negeri dan Hal Ehwal Sosial Berlin. Latihan dan pembangunan saintifik, psikologi Institut Berlin menawarkan latihan psikoterapi, darjah lagi Master dan M.Sc. Psikologi. Latihan psikoterapi kajian bersepadu boleh disiapkan dalam psychodynamic Psikoterapi bunyi atau tingkah laku terapi dan kanak-kanak dan psikoterapi remaja. Pertukaran kemahiran proses melintang mempunyai maksud yang besar kepada PHB dan mewakili satu titik penting dalam kurikulum semua pengajian dan program latihan.

Profesor dalam kursus praktikal dan juga aktif dalam penyelidikan saintifik dan mewakili tuntutan Scientist Pengamal. Pelajar terlibat secara aktif dalam projek-projek penyelidikan yang sedia ada dan menyokong projek-projek penyelidikan yang tersendiri. Melalui kerjasama dengan universiti-universiti lain dan projek kedoktoran dapat direalisasikan di rumah itu.

Sepintas lalu

 • kajian kaedah Cross (TP dan VT)
 • Pengajian dan latihan psikoterapi di sebuah rumah
 • kumpulan seminar kecil suasana keserakanan
 • perhatian peribadi oleh Pertubuhan kajian
 • Sokongan untuk penyertaan dalam kongres dan mesyuarat
 • latihan praktikal dalam ambulans psikoterapi kita sendiri
 • Penyelidikan dalam ambulans tinggi
 • lokasi yang sangat baik di pusat bandar Berlin berhampiran Alexanderplatz langsung di Park Köllnischen dan Sungai Spree

Pengajian dan latihan tawaran

 • Kajian berturut-turut: M.Sc. psikologi
 • ijazah lanjutan Sarjana Psikologi Legal
 • Psikologi ijazah lanjutan Sarjana dan Psikoterapi keluarga
 • latihan psikoterapi dengan program psikoterapi induk bersepadu ini (VT atau TP)
 • Kanak-kanak dan latihan psikoterapi remaja dengan Psikologi program induk bersepadu dan Psikoterapi keluarga

universiti

Pengajaran, penyelidikan dan latihan di PHB yang memberi tumpuan kepada bidang aplikasi psikologi. Ahli psikologi dan pakar psiko telah melancarkan universiti dilancarkan untuk mengukuhkan yang menghubungkan sains dan amalan, dan di pihak yang lain untuk menyokong pemindahan penyelidikan ke dalam masyarakat. Di bawah credo ini PHB mahu melatih generasi akan datang ahli psikologi dan pakar psiko dengan perkaitan praktikal saintifik dan mendalam yang kuat. Selain daripada peluang pengajian dan latihan dan latihan dan persidangan untuk ahli psikologi dan pakar psiko dalam jadual program PHB berada. Kursus-kursus lain dalam pelbagai bidang aplikasi psikologi dan B.Sc. Psikologi sedang dalam pembinaan.

Dengan kerjasama Berlin Academy Institut Latihan untuk Psikoterapi (BAP), Jerman psikologi institut latihan Academy (DPA) dan Persatuan Profesional ahli psikologi Jerman dan psiko (BDP) adalah PHB yang di tengah-tengah rangkaian pendidikan untuk latihan dan pendidikan berterusan dan menyediakan titik tumpuan untuk kepentingan profesional ahli psikologi dan pakar psiko dalam pelbagai bidang aktiviti.

akreditasi

Kursus Psikologi Psikoterapi dalam terapi tingkah laku (CBT) atau bunyi psychodynamic Psikoterapi (TP), psikologi keluarga dan psikologi forensik diiktiraf oleh Senat Pendidikan, Belia dan Sains. Psikologi program ijazah sarjana baru adalah berdasarkan kepada cadangan Persatuan Jerman Psikologi dibangunkan dan diluluskan oleh Pejabat Kesihatan Negeri dan Pendidikan. Graduan Psikologi Program Master di PHB yang memenuhi Zulassungsvoraussetzuungen untuk latihan psiko. Kursus Psikologi Psikoterapi diiktiraf dalam kedua-dua proses menumpukan kepada (terapi dan kedalaman tingkah laku berdasarkan psikologi psikoterapi) Selain itu, untuk Acquin, serta kursus Psikologi Legal Sarjana.

Penjelmaan kelulusan PHB dalam Psikologi Psikoterapi (VT atau TP) dan kanak-kanak dan remaja psikoterapi telah menerima akreditasi oleh Lembaga Kesihatan Kebangsaan dan Hal Ehwal Sosial Berlin.

Lokasi

Berlin

Alamat
Psychologische
Hochschule Berlin
Am Köllnischen Park 2

10179 Berlin, Berlin, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program