PFH Private University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

PFH Private University of Applied Sciences , ditubuhkan pada tahun 1995, adalah universiti yang diiktiraf oleh kerajaan yang memberi tumpuan kepada latihan dan mendidik para pengurus dan pakar masa depan dalam teknologi utama. Keupayaan bekerja adalah di pusat segala usaha. Falsafah universiti adalah penguasaan diri, kecemerlangan akademik, dan pengetahuan dan pengalaman praktikal yang penting untuk menjadi profesional yang bertindak secara bertanggungjawab. Ini hanya boleh dicapai melalui perhatian individu yang digabungkan dengan mengajar yang berorientasikan teori dan amalan. Dengan perkhidmatan karier dan bimbingan serta mentoring individu yang tertanam dalam struktur universiti, semua program pengajian dicirikan oleh kaitan praktikal dan ekonomi, keanekaragaman mereka dan orientasi yang ketara terhadap kerjaya.

PFH menawarkan sejumlah 17 program pengajian di kampus atau jarak jauh dalam bidang perniagaan, kejuruteraan, psikologi dan teknologi penjagaan kesihatan di peringkat sarjana muda dan sarjana. Lebih 2,200 pelajar belajar sama ada di kampus di Göttingen, Hansecampus Stade atau Berlin atau di salah satu daripada 12 pusat pembelajaran jarak jauh yang terletak di Jerman dan Austria. Terima kasih kepada program pengajian yang berorientasikan, praktikal dan berorientasikan pasaran, para graduan PFH sangat memerlukan syarikat. 99% profesional PFH muda memulakan pekerjaan mereka sebaik sahaja tamat pengajian. Universiti ini dalam kerjasama erat dengan organisasi akademik, institut penyelidikan dan perniagaan swasta di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, dengan itu menyediakan platform ideal untuk pertukaran interdisipliner pengetahuan dan berorientasikan latihan.

Kampus dan Bidang Pengajian

Campus Göttingen

Perniagaan | Teknologi Penjagaan Kesihatan | Orthobionics

Psikologi Psikologi dan Perniagaan

Kampus PFH Göttingen menawarkan semua faedah universiti yang kecil dan dinamik dalam persekitaran inspirasi salah satu bandar universiti yang paling terkenal di Jerman. Diberkati dengan populasi muda 125,000 orang, 30,000 daripadanya adalah pelajar, hari ini, Göttingen adalah hotspot dalam penyelidikan. Bandar ini mempunyai banyak R

PFH Hansecampus Stade

Kejuruteraan | Perniagaan

PFH Hansecampus Stade terletak di Lembah CFK, sebuah teknologi plastik bertekanan serat karbon (CFRP) yang terkemuka di dunia, dan terdiri daripada 3,000sqm dewan kuliah, bilik persidangan dan seminar, dan makmal yang canggih. Utama untuk operasi utama Airbus dan lebih dari 100 syarikat Eropah lain dalam bidang komposit, semua peringkat rantai proses CFRP termasuk R

Kampus Berlin

Perniagaan

Ibukota Jerman mempunyai lebih banyak tawaran berbanding sekadar politik persekutuan: dari rangkaian perniagaan yang terkonsolidasi hingga ke kemurahan budaya yang tidak dapat dibayangkan, dari kehidupan malam hingga ke konsert tengah hari, Berlin mempunyai segala-galanya sebuah dunia dunia yang benar-benar bercita-cita. Kampus Berlin menawarkan infrastruktur yang canggih di lokasi yang sangat baik. Selaras dengan dasar kami untuk menyediakan pelajar dengan mentor individu, kampus dan program pengajian direka untuk kohort kecil. Walaupun mendapat perhatian dari perhatian individu di kampus, terima kasih kepada pelajar pelbagai kerjasama universiti juga menikmati perkhidmatan kesatuan pelajar Berlin dan mempunyai akses kepada kemudahan lain, seperti perpustakaan universiti TU Berlin.

PFH Studyworld

Perniagaan | Psikologi Psikologi dan Perniagaan

Dunia pembelajaran PFH adalah konsep yang unik. Pelajar dapat mengenali sebuah universiti yang telah memindahkan pengalaman dan kepakaran dalam program pengajian di kampus ke program pembelajaran jarak jauh, dengan itu menjamin piawaian pengajaran tertinggi. Program kami menggabungkan semua elemen yang penting untuk kerjaya yang berjaya. Walaupun profesor sepenuh masa dan pensyarah berpengalaman dalam industri memastikan kecemerlangan akademik dan perkaitan praktikal program, konsep pembelajaran yang dicampur dengan matang memberikan para pelajar dengan fleksibiliti yang diperlukan. Konsep pembelajaran bercampur PFH menggabungkan gabungan pelbagai kaedah pengajaran, 12 pusat pembelajaran jarak jauh yang tersebar di seluruh negara, kampus maya dan pelbagai perkhidmatan pelajar yang direka untuk menyokong pelajar dalam organisasi pembelajaran tambahan mereka.

PFH International

Pengantarabangsaan universiti ditandai dengan semakin banyak perkongsian dengan universiti terkemuka di seluruh dunia. Kerjasama termasuk pertukaran pelajar, fakulti, penyelidikan, dan program dual award. Dalam usaha untuk menawarkan para pelajarnya peluang-peluang yang lebih besar untuk memperoleh pengalaman yang sangat diperlukan di luar negara melalui rakan antarabangsanya dalam industri dan akademik, PFH berkomitmen untuk memperluaskan rangkaiannya.

Lokasi

Berlin

Alamat
Pfalzburger Strasse 43–44
10717 Berlin

Berlin, Berlin, Jerman

Stade

Alamat
Airbus-Strasse 6
21684 Stade

Stade, Lower Saxony, Jerman

Göttingen

Alamat
Weender Landstrasse 3-7
37073 Göttingen

Göttingen, Lower Saxony, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami