Ludwig-Maximilians-Universität München, Munich School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti - Ludwig-Maximilians-Universität München , terletak di tengah-tengah Munich. LMU Munich adalah salah satu daripada universiti penyelidikan utama di Eropah, dengan tradisi lebih dari 500 tahun. Kami membina kejayaan kami dalam Inisiatif Cemerlang, satu pertandingan di seluruh Jerman yang mempromosikan penyelidikan universiti peringkat tinggi, untuk meningkatkan profil penyelidikan kami dalam tahun-tahun akan datang dan mengukuhkan kedudukan kami di peringkat antarabangsa.

Kepintaran kreatif dan kreatif akademik kami membentuk asas bukan sahaja kejayaan kami dalam pertandingan Kecemerlangan tetapi juga keseimbangan penyelidikan cemerlang LMU yang diiktiraf oleh banyak peringkat universiti kebangsaan dan antarabangsa. Sebanyak 700 profesor dan 3,300 ahli akademik menjalankan penyelidikan dan mengajar di fakulti 18 universiti, menawarkan spektrum luas dan membezakan yang luas yang merangkumi semua bidang pengetahuan, sama ada kemanusiaan dan sains budaya, undang-undang, ekonomi, sosiologi atau perubatan dan sains. Sebagai universiti yang tulen, LMU Munich mempunyai peluang yang unik dan kewajipan yang mendalam untuk menangani persoalan yang lebih kompleks yang dihadapi oleh manusia, masyarakat, budaya, persekitaran dan teknologi dengan mewujudkan penyelesaian interdisipliner.

Daya saing Sekolah Menengah Munich dikekalkan terutamanya oleh institut kami. Institusi, untuk sebahagian mereka, terutama disifatkan oleh profesor yang memegang mereka dan, dengan itu, menentukan penyelarasan strategik penyelidikan dan pengajaran.

Sekolah Pengurusan Munich di Ludwig-Maximilians-University telah menubuhkan satu set jawatankuasa dan kemudahan yang menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk membantu pelajar menyelesaikan tugas harian.

Lokasi

Munich

Alamat
Munich, Bavaria, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami