Leuphana University Luneburg

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Semasa penyusunan semula pada tahun 2006, Leuphana memperkenalkan model universiti yang unik dengan landskap akademik Jerman. Menjelang musim bunga 2009 sekolah akademik baru berikut telah didirikan:

Kolej: Program sarjana muda yang memenangi anugerah memberikan pelbagai perspektif

Sebuah kolej di mana pelajar dapat memperoleh ijazah akademik pertama mereka: sejak 2007 program Sarjana Muda Leuphana telah menawarkan program pengajian berorientasikan homogen dan berstruktur antara disiplin. Ia ditujukan kepada pelajar yang berminat dengan pengetahuan yang lebih khusus dan yang suka bekerja secara bebas dan bertanggungjawab.

Sekolah Siswazah: Menggabungkan ijazah sarjana antara disiplin dengan pengajian kedoktoran

Sejak tahun 2008, Sekolah Siswazah menawarkan program sarjana dengan pengkhususan dalam tiga bidang tematik berikut: Tadbir Urus & Undang-undang, Kemanusiaan & Sains Sosial, Pengurusan & Keusahawanan, dan Pendidikan. Model pengajian di Sekolah Siswazah menawarkan pelajar siswazah peluang untuk mengaitkan pengajian master mereka dengan pengajian kedoktoran. Lebih jauh lagi kami menawarkan calon doktor dari seluruh dunia peluang untuk bekerja dan meneliti dalam persekitaran interdisipliner yang cergas.

Sekolah Profesional: Pendidikan berterusan dan jangkauan perniagaan untuk profesional dan syarikat

Sekolah ini menawarkan program untuk melanjutkan pelajaran dan keadaan optimum untuk pembelajaran sepanjang hayat (sejak 2009). Sekolah Profesional diarahkan untuk bekerja dengan orang dewasa yang berminat untuk melanjutkan tujuan pendidikan mereka - mulai dari mereka yang baru saja memasuki pasaran pekerjaan hingga pengurus kanan.

Lokasi

Lüneburg

Alamat
Leuphana University of Lüneburg
Universitätsallee 1

D-21335 Lüneburg, Lower Saxony, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami