International Medical College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai IMC

International Medical College (IMC®) mempunyai matlamat untuk melaksanakan Program Sarjana Masters Antarabangsa dan program pendidikan berterusan dalam bidang perubatan dan ubat oral sebagai konsep pembelajaran campuran.

Ia diasaskan sebagai institusi Spin-Off dari Westphalian Wilhelms University of Münster. Pemegang institusi itu adalah MIB GmbH di Münster, Jerman.

Program pengajian pascasarjana dalam bidang perubatan oral telah direalisasikan sejak tahun 2003 dan berjaya diakreditasi pada 4 Jun 2004 dan diakreditasi semula pada bulan Ogos 2009 sesuai dengan Deklarasi Bologna oleh Badan Akreditasi AQAS yang disahkan oleh Dewan Akreditasi Jerman.

Sejak 2013 IMC menawarkan Kursus Sarjana sebagai Program Ijazah Bersama. Ini bermaksud bahawa universiti-universiti berprestij Dresden, Saarland, Essen, Leipzig, Szeged, dan Bangkok di bawah pengawasan IMC® sama-sama telah bersama-sama menyelaraskan dan mencocokkan kandungan teori dan pelaksanaan seminar dan magang. Dengan itu kerjasama yang diperluas terdiri dari Budapest (Hungaria), Bangkok (Thailand), Istanbul (Turki) dan Taiwan, Hong Kong, dan Makao.

Dari tahun pengajian 2018, Program Master IMC® bergabung dengan University of Duisburg-Essen. Program Master IMC® adalah sebahagian daripada program pengajian Universiti Duisburg-Essen. Ijazah akademik Sarjana Sains akan diberikan dalam upacara rasmi oleh dekan Universiti Duisburg-Essen dan pengarah saintifik IMC® mengikut peraturan lembaga peperiksaan fakulti perubatan Universiti Duisburg-Essen .

Konsep kami

Konsep pembelajaran campuran moden menjadikan program latihan dan pendidikan pascasiswazah lanjutan separuh masa dapat diakses bahkan bagi mereka yang sudah terlibat di klinik sehari-hari atau menjalani latihan rutin. Konsep IMC® adalah pendekatan didaktik yang direka khas, menggabungkan modul E-pembelajaran, kuliah dalam talian secara langsung, dan blok latihan praktikal langsung.

Program latihan ini memberi tumpuan kepada pemindahan hasil dan hasil penyelidikan terkini serta pertukaran pengetahuan peserta mengenai kepakaran mereka yang relevan. Kerjasama antara universiti dan institusi latihan dan pendidikan antarabangsa masing-masing serta kurikulum yang dirancang khas dan program bersepadu memungkinkan pendekatan ini.

Terlepas dari semua perbezaan nasional, politik, budaya, dan agama, peserta dari pelbagai negara dapat membincangkan topik pakar dan ilmiah dalam talian.

Perkembangan ini dituntut dan dihargai oleh Majlis Sains dan Kemanusiaan Kerajaan Persekutuan Jerman [Wissenschaftsrat] untuk menyokong penyelidikan dan pendidikan tinggi dalam bidang pergigian. (Wissenschaftsrat, 2005)

Kemudahan Pengajaran

MIB GmbH mempunyai lebih dari 1,000 m² tempat latihan dan pengajaran di lokasi mereka sekarang di mana kursus, ceramah, seminar, dan latihan praktikal telah diadakan. Melalui perjanjian kerjasama dengan universiti dan klinik dan institusi yang bekerjasama, kami dapat menjalankan latihan dan bengkel klinikal (7 hospital universiti, 5 hospital pengajaran).

Kerjasama

 • DCS - Deutsche Chirurgiestiftung
 • CfC Münster - Craniofacial Centre Münster
 • Deutsche Gesellschaft für Zahnärztliche Implantologie - DGZI eV / GBOI
 • Zahnärztekammer Westfalen-Lippe
 • Pusat Pendidikan Global (GEC), Taiwan
 • Program Orthodontik Progresif (POS)
 • Universiti Hospital Dusseldorf
 • Klinik Essen-Mitte
 • Hospital Universiti Dresden
 • Hospital Universiti Saarland (Kampus Homburg)
 • Klinik Sivik Karlsruhe
 • Marienhospital Stuttgart
 • Klinik Pergigian Swasta Schloss Schellenstein
 • Semmelweis University Budapest, Hungary
 • Hospital Universiti Szeged (Szegedi Tudományegyetem), Hungary

Perpustakaan OREC

Perpustakaan OREC adalah ensiklopedia universiti dalam talian di bawah pengawasan lembaga penasihat ilmiah yang terdiri daripada profesor universiti. Perpustakaan ini dirancang sebagai sumber maklumat tetap terutama bagi doktor gigi / doktor dan profesion pembantu pergigian / perubatan. Sebagai tambahan kepada pergigian dan perubatan umum, perpustakaan termasuk buku tambahan untuk kepakaran dan ringkasan hasil penyelidikan semasa yang dipilih dengan gambaran keseluruhan literatur.

Lokasi

Münster

Alamat
MIB GmbH
Gartenstraße 21
48147 Münster

Münster, North Rhine-Westphalia, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami