Baca keterangan rasmi

IMIM adalah program pengajian separuh masa yang dijalankan dalam talian dan dalam modul kehadiran di Jerman, Austria, Sepanyol dan Amerika Syarikat. Ia bertujuan untuk individu berpotensi tinggi dari tahap pertengahan pengurusan syarikat dan untuk usahawan media yang inovatif di muka pembangunan, kandungan, pengeluaran, pengedaran, peraturan, pembiayaan, pemasaran - semua yang mewakili rantaian nilai media antarabangsa. Pelajar perlu mempunyai sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman praktikal. Watak disiplin adalah teras program ini Sarjana, kerana ia menangani kedua-dua bidang yang berbeza seperti ekonomi dan kewartawanan, perniagaan dan tanggungjawab sosial, inovasi dan tradisi serta teori akademik normatif dan pengetahuan diaplikasikan dalam perniagaan harian. IMIM adalah program kerjasama Universiti Berlin Pengajian Profesional (yang bergabung dengan Steinbeis) dan fjum_forum untuk kewartawanan dan media vienna. Beberapa biasiswa akan diberikan kepada peserta dari media dan industri kreatif di Tengah negara-negara Eropah Timur, di bawah pertimbangan kelayakan mereka, kedudukan kewangan dan komitmen organisasi menggaji mereka.

Universiti Berlin Pengajian Profesional adalah pertama universiti Pendidikan Berterusan negeri yang diluluskan oleh Jerman. Sebagai jenis baru universiti akademik, ia menggabungkan standard kualiti akademik dalam penyelidikan dan pengajaran dengan perkhidmatan yang komprehensif kepada pelajar. Universiti ini menawarkan Sarjana kursus ijazah dan sijil untuk profesional yang bekerja. Kursus pengajiannya bertujuan untuk orang yang mempunyai ijazah pertama akademik yang ingin melanjutkan pelajaran ke program pengajian jarak jauh semasa bekerja. Model kajian dan penyeliaan konsep DUW yang disesuaikan dengan keperluan pelajar-pelajar ini bekerja.

kewartawanan fjum_forum dan media vienna adalah sebuah institusi media bukan keuntungan yang ditubuhkan pada tahun 2011. Fjum menawarkan latihan yang berkualiti tinggi, terutamanya bagi wartawan pertengahan kerjaya. Ia berfungsi dalam rangkaian antarabangsa, jurulatih dipandang tinggi profesional dari Jerman, UK, Amerika Syarikat, Switzerland dan negara-negara lain. Fjum menarik wartawan, pengganda, pelajar dan pihak yang berminat dari Austria dan Eropah untuk menyertai latihan itu, perbincangan panel, peristiwa dan kongres dan juga di rumah latihan. Ia adalah berkembang secara berterusan rangkaiannya dan menumpukan kepada kerjasama antarabangsa.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

International Media Innovation Management

Program ini (modul dalam talian dan kehadiran di Jerman, Austria, Sepanyol, Amerika Syarikat) bertujuan untuk berpotensi tinggi dari industri media dan kreatif. Pelajar e ... [+]

Program Sarjana dalam International Media Innovation Management - IMIM

Program ini bertujuan untuk berpotensi tinggi dari media dan industri kreatif - dengan kedudukan yang berbeza dalam rantaian nilai masing-masing. Sila ambil perhatian: TEMPOH PERMOHONAN untuk permulaan seterusnya pada musim gugur 2015 telah BERAKHIR pada 1 Julai! Pelajar IMIM mempunyai pengalaman 5 tahun pengalaman profesional dalam bidang seperti pembangunan, pembiayaan, kandungan, kewartawanan dan pengeluaran, pengedaran, peraturan / perundangan. Semasa kajian selama dua tahun, mereka menyatukan pasukan mereka ke dalam tangki pemikir inovasi media. Dengan pensyarah dari syarikat media dan universiti terkemuka dari seluruh dunia (Poynter Institute, Guardian, New York Times, Die Welt, Universidad Miguel Hernandez dan banyak lagi) dan seminar di Austria, Jerman, Sepanyol, Amerika Syarikat dan dalam talian, mereka bekerja bersama dalam rangkaian antarabangsa. Pelajar berurusan dengan situasi kehidupan sebenar yang dikemukakan oleh perusahaan yang mengambil bahagian. Oleh itu, syarikat-syarikat yang mengambil bahagian dalam program ini mengatakan dalam penstrukturan sukatan pelajaran.... [-]

Jerman Berlin Austria Vienna Amerika Syarikat New York Sepanyol Alicante  + 4 Lagi
Permintaan Maklumat
Sambilan
2 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu