IUBH University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengajian Kampus IUBH di IUBH University of Applied Sciences menawarkan program ijazah di kampus yang mempunyai fokus antarabangsa yang kuat: semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris, kurikulumnya sesuai dengan keperluan masa depan syarikat antarabangsa. Profesor dan pelajar dari lebih dari 85 negara bertemu dan bekerjasama di kampus.

Kami menyokong ribuan pelajar dalam pelbagai model pengajian pada awal atau dalam mengembangkan kerjaya mereka. Kementerian ekonomi, sains, dan masyarakat digital negara bagian Thuringia bertanggungjawab untuk IUBH International University dalam semua bidang undang-undang pendidikan tinggi.

Kenyataan Misi

Dalam perkhidmatan kepada potensi pengurusan antarabangsa

Keperluan profil para pengurus yang bekerja di peringkat antarabangsa telah berubah. Kami mengiktiraf ini sebagai universiti swasta yang pertama yang diiktiraf oleh negeri secara eksklusif dalam sektor perkhidmatan.

Dengan kursus Ijazah Sarjana dan Sarjana yang menarik, kami ingin menetapkan piawaian baharu untuk pengurusan generasi baru. Program kami dicirikan oleh pemindahan pengetahuan pengetahuan khusus dan kemahiran yang lembut untuk menyediakan graduan kami untuk tugas pengurusan yang mencabar.

Kenyataan misi kami terdiri daripada empat faktor kejayaan berikut:

1. Antarabangsa

IUBH disesuaikan dengan permintaan pasaran global

Belajar di IUBH menjadikan kerjaya di persekitaran global mungkin. Kami menjalankan kepercayaan ini kerana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran dan bahasa yang digunakan di kampus kami. Kami juga memberikan antarabangsa dengan pelbagai ciri lain:

  • Pakar dan fakulti kami dari seluruh dunia mengajar kemahiran teknikal dan kemahiran teknikal.
  • Kami mengekalkan banyak kerjasama dengan universiti rakan kongsi di Eropah, Amerika, Australia, dan Asia.
  • Di bahasa IUBH permintaan antarabangsa diajarkan pada peringkat lanjutan oleh penutur asli dan kecekapan komunikasi antara budaya dikembangkan.
  • Kini terdapat pelajar dari lebih 110 negara / negara di kampus kami.

Bagi pelajar kami, komitmen antarabangsa kami akan pulih dengan banyak cara. Anggaran. 75% daripada graduan kami, berjaya dalam persekitaran antarabangsa.

2. Relevan Praktikal

Integrasi integrasi teori dan amalan memastikan prospek kerjaya yang cemerlang

Pada IUBH praktik orientasi dialami secara langsung. Kurikulum mempunyai pelbagai aspek yang mencerminkan ini, misalnya, kemasukan semester magang, perbincangan dan kuliah dengan pakar dari industri dan lawatan ke syarikat. Penggabungan teori dan praktik adalah realiti harian bagi setiap pelajar. Dalam konteks kuliahnya, IUBH menawarkan kerja projek dan kajian kes.

Banyak faedah belajar di IUBH adalah mungkin kerana kerjasama erat yang IUBH oleh IUBH dan fakultinya dengan industri. Fakulti kami mempunyai hubungan dengan semua syarikat DAX 30, dikenali di pasaran antarabangsa, dan terhubung dengan baik dalam rangkaian dengan lebih daripada 3.000 rakan niaga.

3. Reputasi & Kualiti

Banyak sijil dan anugerah mengesahkan reputasi IUBH sangat baik

Secara berkala, IUBH memperoleh markah tertinggi dalam penilaian. Akreditasi, perkongsian, dan keahlian yang terkenal menunjukkan kualiti tinggi universiti dan programnya.

Pada tahun 2009, sebagai sebahagian daripada akreditasi institusi, IUBH mendapat kualiti tertinggi dari Majlis Sains dan Kemanusiaan Jerman (Wissenschaftsrat): akreditasi tanpa syarat selama 10 tahun.

IUBH diakreditasi oleh Yayasan Pentadbiran Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa (FIBAA) dan telah menerima lima daripada program pengajiannya, lima meterai premium FIBAA emas setakat ini. Oleh itu, IUBH adalah salah satu universiti terkemuka di Jerman yang dianugerahkan lima atau lebih meterai premium.

Pada tahun 2012 IUBH juga menerima meterai kualiti dari Hanseatic Certification Agency yang mengesahkan program pengajian IUBH sebagai cara untuk memperoleh pendidikan dan latihan vokasional.

Pada tahun 2012 IUBH juga dihormati sebagai rakan kerjasama terbaik Persatuan Jualan Perjalanan Internet (Verband Internet Reisevertrieb eV / VIR).

IUBH adalah anggota pengasas rangkaian global "Hotel Schools of Distinction" (sebelumnya "Sekolah Hotel Terkemuka di Dunia") dan satu-satunya universiti Jerman dalam rangkaian tersebut. Ia juga merupakan universiti pertama dan setakat ini, Jerman yang program pengajian pelancongan berganda telah disahkan oleh Pertubuhan Pelancongan Dunia Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNWTO). IUBH adalah anggota rangkaian akademik "Global Compact" Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, "Council for Hospitality Management Education" (CHME), dan anggota pengasas "Quality Circle Events Studies". Dalam bidang pentadbiran perniagaan, IUBH secara konsisten berada dalam kelompok teratas. Dalam Peringkat CHE semasa, IUBH memperoleh markah tertinggi: dalam kategori "keadaan kajian keseluruhan" (gred 1.6) dan dalam kategori "orientasi praktikal" (1.7).

4. Keupayaan bekerja

Graduan IUBH mendapat permintaan tinggi di pasaran pekerjaan

Hasil tinjauan kami terhadap graduan bercakap untuk diri mereka sendiri: 94 peratus dari lulusan kami mencari pekerjaan dalam tiga bulan pertama dan setelah dua tahun 80 persen sudah memiliki tanggung jawab manajemen.

Hasil yang sangat baik ini adalah berdasarkan fakta bahawa, sebagai tambahan kepada mengajar kepakaran profesional, kami memberi tumpuan kepada latihan kompetensi sosial dan budaya. Apabila pelajar pergi ke luar negeri dengan pengetahuan ini, mereka kemudian dapat menangani cabaran antar budaya dengan lebih mudah.

Tempoh pendek program pengajian dan pembelajaran dalam kumpulan pembelajaran kecil juga berfaedah untuk memasuki dunia profesional. Keadaan ini memudahkan untuk pertukaran di kalangan pelajar dan berdekatan dengan fakulti - penting untuk pembelajaran yang berkesan.

IUBH berbangga dengan graduannya yang kini dapat melihat kembali kerjaya yang mengagumkan. Jalan kerjaya mereka berbeza-beza seperti profil pekerjaan program ijazah kami.

Ini Bukan Hanya Tentang IUBH di Vimeo.

Apa yang Kami Lakukan Berbeza

Kami mengajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris - untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya antarabangsa

Bahasa Inggeris adalah dan kekal sebagai bahasa global. Dengan banyak majikan, terutamanya dalam persekitaran antarabangsa, kemahiran berbahasa Inggeris yang sangat baik memberi anda peluang pekerjaan dan kerjaya yang lebih baik. Kami mengajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, jadi anda dapat menyempurnakan kemahiran berbahasa asing anda.

Hidup dan belajar dalam Bahasa Inggeris - di IUBH

  • Kajian anda sepenuhnya dalam bahasa Inggeris - jadi anda belajar perbendaharaan kata khusus yang penting dan meningkatkan keupayaan anda untuk menyatakan diri anda secara lisan dan secara bertulis.
  • Dan anda tinggal dan belajar dengan pelajar antarabangsa di kampus supaya anda dapat memperdalam pengetahuan anda dalam bahasa Inggeris dalam kehidupan seharian anda.
  • Latihan atau semester di luar negara juga memberi anda peluang untuk menerapkan bahasa Inggeris anda dalam konteks praktikal dan mencapai tahap penguasaan bahasa yang lebih tinggi.

Buat kenalan antarabangsa dan dapatkan pengalaman antara budaya - semasa latihan di luar negara atau semester di luar negara

IUBH telah mengekalkan kerjasama yang luas dengan universiti di Amerika Utara dan Selatan, Asia, Australia, dan Eropah selama bertahun-tahun. Ini bermaksud pelbagai program rakan kongsi asing yang boleh diambil oleh pelajar kita adalah sangat pelbagai. Pejabat Antarabangsa kami adalah pusat hubungan untuk sebarang pertanyaan mengenai belajar di luar negara.

Kami juga telah mengintegrasikan program magang ke dalam program ijazah Sarjana Muda yang anda boleh sememangnya juga lengkap di luar negara. Latihan ini memberi anda kesempatan untuk menerapkan pengetahuan bahasa dan pengetahuan anda secara langsung kepada syarikat-syarikat dalam persekitaran antarabangsa.

Kami menyediakan anda secara optimum untuk kerjaya antarabangsa anda - dengan kandungan pendidikan yang relevan di peringkat antarabangsa

Kandungan pendidikan program kami menyediakan landasan yang sangat baik untuk kerjaya kemudian dalam persekitaran antarabangsa. Kami memberi perhatian yang cukup untuk memberi anda perspektif antarabangsa untuk kedua-dua modul pengurusan am dan kandungan khusus subjek. Ini memastikan anda mempunyai kelebihan dalam kerjaya anda.

Lokasi

Bad Honnef

Alamat
Mülheimer Str. 38
53604 Bad Honnef, North Rhine-Westphalia, Jerman

Berlin

Alamat
Rolandufer 13
10179 Berlin, Berlin, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami