IUBH University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengajian Kampus IUBH di IUBH University of Applied Sciences menawarkan program ijazah kampus yang mempunyai tumpuan antarabangsa yang mantap: semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris, kurikulum ini sejajar dengan keperluan masa depan syarikat-syarikat antarabangsa. Profesor dan pelajar dari lebih 85 negara bertemu dan bekerjasama di kampus.

Kami menyokong beribu-ribu pelajar dalam pelbagai model pengajian pada permulaan atau dalam membangunkan karier mereka. Kementerian ekonomi, sains dan masyarakat digital negara Thuringia bertanggungjawab untuk IUBH International University dalam semua bidang pendidikan tinggi.

Kenyataan Misi

Dalam perkhidmatan kepada potensi pengurusan antarabangsa

Keperluan profil para pengurus yang bekerja di peringkat antarabangsa telah berubah. Kami mengiktiraf ini sebagai universiti swasta yang pertama yang diiktiraf oleh negeri secara eksklusif dalam sektor perkhidmatan.

Dengan kursus Ijazah Sarjana dan Sarjana yang menarik, kami ingin menetapkan piawaian baharu untuk pengurusan generasi baru. Program kami dicirikan oleh pemindahan pengetahuan pengetahuan khusus dan kemahiran yang lembut untuk menyediakan graduan kami untuk tugas pengurusan yang mencabar.

Kenyataan misi kami terdiri daripada empat faktor kejayaan berikut:

1. Antarabangsa

IUBH ditujukan kepada permintaan pasaran global

Belajar di IUBH membuat kerjaya dalam persekitaran global yang mungkin. Kami hidupkan kredo ini kerana Bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran dan bahasa yang digunakan di kampus kami. Kami juga membekalkan keanekaragaman dengan banyak ciri-ciri lain yang berbeza:

  • Pakar dan fakulti kami dari seluruh dunia mengajar kemahiran teknikal dan kemahiran teknikal.
  • Kami mengekalkan banyak kerjasama dengan universiti rakan kongsi di Eropah, Amerika, Australia, dan Asia.
  • Di dalam bahasa IUBH dalam permintaan antarabangsa diajar di peringkat lanjutan oleh penutur asli dan kecekapan komunikasi interkultur tambahan dibangunkan.
  • Kini terdapat pelajar dari lebih 110 negara / negara di kampus kami.

Bagi pelajar kami, komitmen antarabangsa kami akan pulih dengan banyak cara. Anggaran. 75% daripada graduan kami, berjaya dalam persekitaran antarabangsa.

2. Relevan Praktikal

Integrasi integrasi teori dan amalan memastikan prospek kerjaya yang cemerlang

Pada orientasi praktikal IUBH dialami secara langsung. Kurikulum mempunyai pelbagai aspek yang mencerminkan ini, sebagai contoh, kemasukan semester magang, perbincangan dan kuliah dengan pakar dari industri dan lawatan ke syarikat. Penyepaduan teori dan amalan adalah realiti harian untuk setiap pelajar. Dalam konteks kuliahnya, IUBH menawarkan kerja-kerja projek dan kajian kes.

Kebanyakan manfaat belajar di IUBH adalah mungkin kerana kerjasama yang rapat dengan IUBH dan fakultinya mengekalkan industri. Fakulti kami mempunyai hubungan dengan semua syarikat DAX 30, diiktiraf di pasaran antarabangsa, dan dihubungkan dengan baik dalam rangkaian dengan lebih daripada 3,000 rakan kongsi perniagaan.

3. Reputasi

Banyak sijil dan anugerah mengesahkan reputasi IUBH yang sangat baik

Secara teratur, IUBH mencapai skor teratas dalam penilaian. Perakuan akreditasi, perkongsian dan keahlian yang bereputasi menunjukkan kualiti tinggi universiti dan programnya.

Pada tahun 2009, sebagai sebahagian daripada akreditasi institusi, IUBH menerima kualiti mutlak tertinggi dari Majlis Sains dan Kemanusiaan Jerman (Wissenschaftsrat): akreditasi tanpa syarat selama 10 tahun.

IUBH diakreditasi oleh Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa (FIBAA) dan menerima lima program pengajiannya lima segel premium FIBAA emas setakat ini. Oleh itu IUBH adalah salah satu universiti terkemuka di Jerman yang akan dianugerahkan lima atau lebih segel premium.

Pada tahun 2012, IUBH juga menerima meterai kualiti dari Agensi Pensijilan Hanseatic yang mengesahkan program pengajian IUBH sebagai satu cara untuk mendapatkan pendidikan dan latihan vokasional.

Pada 2012, IUBH juga dihormati sebagai rakan kerjasama terbaik Persatuan Jualan Perjalanan Internet (Verband Internet Reisevertrieb eV / VIR).

IUBH adalah ahli pengasas rangkaian global "Sekolah-sekolah Hotel Cemerlang" (dahulunya "Leading Sekolah Hotel Dunia") dan satu-satunya universiti Jerman dalam rangkaian. Ia juga merupakan yang pertama dan setakat ini, universiti Jerman yang program pengajian pelancongan berganda telah disahkan oleh Pertubuhan Pelancongan Dunia PBB (UNWTO). IUBH adalah ahli rangkaian akademik "Global Compact" dari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, "Majlis Pengurusan Pendidikan Hospitaliti" (CHME) dan ahli pengasas "Peristiwa Kualiti Bulatan Kualiti". Dalam bidang pentadbiran perniagaan, IUBH secara konsisten berpangkat dalam kumpulan teratas. Dalam Ranking CHE semasa, IUBH mencapai skor teratas: dalam kategori "keseluruhan keadaan belajar" (gred 1.6) dan dalam kategori "orientasi praktikal" (1.7).

4. Keupayaan bekerja

Graduan IUBH berada dalam permintaan tinggi di pasaran pekerjaan

Hasil tinjauan kami terhadap graduan bercakap untuk diri mereka sendiri: 94 peratus dari lulusan kami mencari pekerjaan dalam tiga bulan pertama dan setelah dua tahun 80 persen sudah memiliki tanggung jawab manajemen.

Hasil yang sangat baik ini adalah berdasarkan fakta bahawa, sebagai tambahan kepada mengajar kepakaran profesional, kami memberi tumpuan kepada latihan kompetensi sosial dan budaya. Apabila pelajar pergi ke luar negeri dengan pengetahuan ini, mereka kemudian dapat menangani cabaran antar budaya dengan lebih mudah.

Tempoh pendek program pengajian dan pembelajaran dalam kumpulan pembelajaran kecil juga berfaedah untuk memasuki dunia profesional. Keadaan ini memudahkan untuk pertukaran di kalangan pelajar dan berdekatan dengan fakulti - penting untuk pembelajaran yang berkesan.

IUBH berbangga dengan graduannya yang kini boleh melihat kembali kerjaya yang mengagumkan. Laluan kerjaya mereka berbeza-beza seperti profil pekerjaan program ijazah kami.

Ia Bukan Hanya Mengenai dari IUBH di Vimeo.

Apa yang Kami Lakukan Berbeza

Kami mengajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris - untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya antarabangsa

Bahasa Inggeris adalah dan kekal sebagai bahasa global. Dengan banyak majikan, terutamanya dalam persekitaran antarabangsa, kemahiran bahasa Inggeris yang sangat baik memberikan anda peluang pekerjaan dan kerjaya yang lebih baik. Kami mengajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, jadi anda boleh menyempurnakan kemahiran bahasa asing anda.

Hidup dan belajar dalam bahasa Inggeris - di IUBH

  • Kajian anda sepenuhnya dalam bahasa Inggeris - jadi anda belajar perbendaharaan kata khusus yang penting dan meningkatkan keupayaan anda untuk menyatakan diri anda secara lisan dan secara bertulis.
  • Dan anda tinggal dan belajar dengan pelajar antarabangsa di kampus supaya anda dapat memperdalam pengetahuan anda dalam bahasa Inggeris dalam kehidupan seharian anda.
  • Latihan atau semester di luar negara juga memberi anda peluang untuk menerapkan bahasa Inggeris anda dalam konteks praktikal dan mencapai tahap penguasaan bahasa yang lebih tinggi.

Buat kenalan antarabangsa dan dapatkan pengalaman antara budaya - semasa latihan di luar negara atau semester di luar negara

IUBH telah mengekalkan perkongsian yang luas dengan universiti di Amerika Utara dan Selatan, Asia, Australia, dan Eropah selama bertahun-tahun. Itu bererti pelbagai program rakan kongsi asing yang dapat dimanfaatkan oleh pelajar kami adalah sangat pelbagai. Pejabat Antarabangsa kami adalah pusat sentuhan utama untuk sebarang pertanyaan mengenai belajar di luar negara.

Kami juga telah mengintegrasikan program magang ke dalam program ijazah Sarjana Muda yang anda boleh sememangnya juga lengkap di luar negara. Latihan ini memberi anda kesempatan untuk menerapkan pengetahuan bahasa dan pengetahuan anda secara langsung kepada syarikat-syarikat dalam persekitaran antarabangsa.

Kami menyediakan anda secara optimum untuk kerjaya antarabangsa anda - dengan kandungan pendidikan yang relevan di peringkat antarabangsa

Kandungan pendidikan program kami menyediakan landasan yang sangat baik untuk kerjaya kemudian dalam persekitaran antarabangsa. Kami memberi perhatian yang cukup untuk memberi anda perspektif antarabangsa untuk kedua-dua modul pengurusan am dan kandungan khusus subjek. Ini memastikan anda mempunyai kelebihan dalam kerjaya anda.

Lokasi

Bad Honnef

Alamat
Mülheimer Str. 38
53604 Bad Honnef, North Rhine-Westphalia, Jerman

Berlin

Alamat
Rolandufer 13
10179 Berlin, Berlin, Jerman

Munich

Alamat
Wolfratshauser Str. 84
81379 Munich, Bavaria, Jerman