IUBH Fernstudium

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Perintis untuk pembelajaran jarak jauh

Dengan IUBH Fernstudium kami, kami menawarkan pelajar peluang untuk mempersiapkan kerjaya mereka dengan cara yang fleksibel dan berorientasikan latihan. Kami memberi perhatian khusus kepada orang-orang yang bekerja dan orang-orang yang sebaliknya terlibat dalam hal masa dan yang ingin berkembang secara profesional dan peribadi selain melaksanakan tugas-tugas teras mereka.
Untuk menawarkan ini kepada sebanyak mungkin orang, tujuan kami adalah menjadikan program dan tawaran kami seluas mungkin dan inovatif, tetapi tanpa mengorbankan kualiti tinggi.

Oleh itu, kami memberi perhatian khusus untuk menggabungkan kepakaran teknikal dan orientasi perkhidmatan kami yang tinggi: dalam bentuk sokongan dan nasihat yang sangat baik serta dengan bahan pengajaran profesional dan inovatif.

Kami dicirikan oleh:

  • Kami mempromosikan pembangunan peribadi, sama ada sepenuh masa, sambilan atau bersama keluarga.
  • Kandungan kursus kami menawarkan tahap praktikal yang tinggi.
  • Kami melibatkan banyak pakar dari bidang ini.
  • Pelajar kami mendapat faedah daripada bahan pengajaran berkualiti tinggi dan multimedia.
  • Pembelajaran jarak jauh kami fleksibel mungkin - dari segi masa dan ruang.
  • Kami menawarkan nasihat dan bimbingan individu mengenai masalah pengajian dan kerjaya.
  • Pelajar, pensyarah dan rakan kongsi kami dapat mengambil bahagian secara aktif dalam pengembangan kandungan, bahan dan perkhidmatan pembelajaran selanjutnya.
  • Kami menjamin jaminan kualiti yang konsisten untuk semua kursus, bahan dan perkhidmatan.

"Ijazah dalam pentadbiran perniagaan bermanfaat dalam banyak hal. Di satu pihak, graduan kami adalah jeneral yang terlatih, dan di sisi lain, melalui pilihan pengkhususan mereka, mereka juga memperoleh pengetahuan pakar yang luas mengenai industri dan fungsi tertentu. Setelah menamatkan pengajian, graduan kami mempunyai prospek kerjaya yang sangat baik. "

Prof Dr. Holger Sommerfeldt
Arah IUBH Fernstudium arah akademik

Fakta & Angka

Kami menyediakan lebih daripada 30,000 pelajar dalam model kajian yang berbeza untuk memulakan kerjaya yang berjaya. Di sini anda akan mendapat gambaran keseluruhan fakta dan angka lebih lanjut mengenai IUBH.

Pelajar > 30,000
Program pengajian > 100 program Sarjana Muda, Sarjana dan MBA
Model kajian 4 (pembelajaran jarak jauh, kajian berganda, kajian kehadiran, kajian sambilan)
Lokasi kampus > 20 di Jerman dan Austria
Pusat peperiksaan > 40
Profesor, pensyarah, pekerja

> 650

Penyataan misi IUBH

Tindakan dan pengembangan selanjutnya IUBH mempunyai misi dan visi berikut:

Misi

Kami membolehkan pelajar kami memperoleh hasil kajian terbaik melalui penawaran, tawaran individu dan sokongan teknologi yang inovatif berdasarkan keadaan semasa penyelidikan dan pengajaran agar dapat berjaya dalam pekerjaan. Kami menyokong rakan korporat kami dengan cara yang terbaik untuk mencapai matlamat mereka.

penglihatan

IUBH adalah penyedia pengajian berorientasikan kerjaya dan tawaran pendidikan lanjutan yang paling inovatif dan terkemuka secara kualitatif untuk pelajar dan syarikat di Eropah. Sebagai pelopor dalam pendigitalan pembelajaran yang berkaitan dengan pekerjaan dan pengembangan personel, kami meningkatkan keberhasilan pembelajaran dengan cara yang lestari, cekap dan dapat diukur dibandingkan dengan semua pesaing dan profil diri kami dengan penyelidikan berorientasikan aplikasi.

Penghargaan, pentauliahan dan perakuan

Lokasi

Bad Honnef

Alamat
IUBH Fernstudium
Mülheimer Str. 38

53604 Bad Honnef, North Rhine-Westphalia, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami