Steinbeis University Berlin Institute Corporate Responsibility Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Tanggungjawab Korporat Institut ( ICRM ) ditubuhkan pada tahun 2008 di Steinbeis University Berlin untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk latihan yang konsisten dan sistematik dalam Pengurusan Tanggungjawab Korporat, Pengurusan Etika Korporat dan Pengurusan Kelestarian Korporat.
Institut ini menyumbang kepada keperluan Tanggungjawab Korporat Global dengan memilih Berlin sebagai pusat baru di Eropah yang berkembang pesat.
Program pengajaran dan penyelidikan menonjolkan kaitan tanggungjawab korporat dalam dunia perniagaan hari ini.

ICRM telah menghabiskan beberapa tahun ICRM kurikulum yang sesuai untuk program pengajian selama 15 bulan - Sarjana Sastera dalam Pengurusan Bertanggungjawab (MRM).
Institut ini membawa para pelajar dan syarikat terkini dengan pengetahuan yang diperlukan untuk mengendalikan etika korporat dan tanggungjawab sosial korporat (CSR).
Objektif penyelidikan ditakrifkan pada andaian bahawa prinsip-prinsip etika merupakan asas bagi konsep yang berkaitan dengan CSR.
ICRM memberi tumpuan kepada prinsip asas di sebalik penciptaan garis panduan etika yang digunakan untuk sentiasa berubah dan mengubah kurikulum.
Matlamatnya adalah untuk mewujudkan asas berasaskan konsensus umum untuk perdebatan untuk melaksanakan keputusan etika di dalam bidang tanggungjawab korporat.
Dengan membangunkan program Sarjana sebagai ijazah berganda sempena program "MBA tradisional", institut ini bertujuan untuk membolehkan pengarusutamaan Pengurusan Bertanggungjawab yang lebih luas.
Sebagai tambahan kepada kerjasama semasa dengan universiti di Great Britain dan Austria, institut ini juga secara aktif berunding dengan institusi asing lain.
Di samping itu, ICRM pengarah Prinsip Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu dalam Kumpulan Kerja Program Ijazah Eksekutif Pengurusan Pendidikan Bertanggungjawab (UNPRME) dan ahli rangkaian akademik Inisiatif Kompak Global Bangsa-bangsa Bersatu.
Melalui rangkaian ini, institut itu adalah pemegang kepentingan penting dan influencer di seluruh jabatan.
Institut ini
The Steinbeis University Berlin adalah salah satu universiti swasta terbesar di Jerman dengan lebih daripada 4200 pelajar dan menawarkan persekitaran yang ideal untuk program inovatif kami.
Program ijazah di Steinbeis University juga menyumbang kepada keperluan Tanggungjawab Korporat Global.
Institut Tanggungjawab Korporat Institut di Steinbeis University Berlin menawarkan kurikulum komprehensif ini supaya pelajar dapat memperoleh gelar sarjana dalam Pengurusan Bertanggungjawab.
Konsep kajian
Program ini berdasarkan konsep kecekapan projek Steinbeis yang terkenal di dunia dan konsep pembelajaran campuran.
Proses pembelajaran adalah berdasarkan sesi kelas, hari belajar sendiri, projek pemindahan, pembentangan dan perbincangan, yang semuanya menyampaikan amalan terbaik dalam pengurusan tanggungjawab korporat.
Program Master ini dengan mudah boleh digabungkan dengan program MBA atau Master Perniagaan Am untuk memenuhi Prinsip Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu untuk Inisiatif Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab (PRME).
Kelebihan dan sasaran kumpulan
Dipandu oleh pemahaman holistik dan amalan tanggungjawab korporat, program ini membolehkan pelajar membangunkan tingkah laku yang kompeten dan bertanggungjawab dengan mengajar mereka teknik asas yang menguatkan dan menubuhkan tanggungjawab korporat dan kemampanan.
Program ini membahas kedua-dua pekerja yang bertanggungjawab terhadap tanggungjawab korporat dan eksekutif yang mengiktiraf Pengurusan Tanggungjawab Korporat sebagai mekanisme pengurusan berasaskan nilai yang konsisten dalam bidang kerja masing-masing.

Lokasi

Berlin

Alamat
Institute Corporate Responsibility Management
Guertelstr. 29a/30

10247 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+4930293309291

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami