Institute for Cultural Diplomacy (ICD) - The Center for Cultural Diplomacy Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pusat Pengajian Diplomasi Kebudayaan (CCDS) Institut Diplomasi Budaya ( ICD ) adalah pusat terkemuka dunia untuk mengkaji Diplomasi Budaya, menawarkan peluang pembangunan pendidikan dan profesional untuk individu, berminat untuk melanjutkan pendidikan dan kerjaya dalam bidang akademik, diplomasi , kerajaan, dan / atau sektor swasta, yang berkaitan sama ada secara keseluruhan atau sebahagiannya dalam bidang Diplomasi Budaya.

CCDS memberi tumpuan khusus untuk meneroka keseimbangan antara kuasa keras dan lembut, proses globalisasi dalam dunia yang saling bergantung, ekonomi antarabangsa

Program CCDS menawarkan tahap kepimpinan yang tinggi dan memberikan pelajar kemahiran untuk membentuk peranan kepimpinan masa depan mereka semasa menangani isu-isu kritikal yang mencabar dunia hari ini. Program-program ini menyediakan pengetahuan dan alat analisis maju untuk kajian dan amalan diplomasi budaya dan potensi yang ada dalam membentuk dasar antarabangsa dan strategi global Program CCDS dibahagikan kepada kategori berikut: Kursus Pembelajaran Jarak Jauh, Program Sijil Pembangunan Profesional dan Ijazah Program Diplomasi Budaya. Fakulti CCDS terdiri daripada profesor, ahli politik berprofil tinggi dan profesional berpengalaman dari sektor awam dan swasta. Fakulti dan ahli penasihat CCDS bekerja secara intensif dan kolektif untuk merekabentuk program ijazah inovatif yang memberikan pendekatan unik dalam kajian bidang hubungan antarabangsa, ekonomi global, hubungan antara budaya, seni

Program Degree CCDS beroperasi di bawah perkongsian bersama antara Akademi Diplomasi Kebudayaan dan universiti terkemuka Eropah. The Degrees semuanya dianugerahkan oleh Universiti, yang diiktiraf sebagai institusi pendidikan tinggi yang diakreditasi dengan hak untuk memberi gelar universiti, adalah sebahagian daripada Proses Bologna yang ditetapkan oleh Suruhanjaya Eropah, dan menggunakan Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah (ECTS) untuk menganugerahkan ijazah. Program ini memberikan para pelajar dengan kelebihan pembelajaran di berbagai bandar utama Eropah dan dengan demikian peluang untuk memperoleh pengalaman akademik, profesional dan peribadi daripada hidup dalam budaya yang berbeza.

The Partners Universities Pusat Pengajian Diplomasi Budaya

Universiti Furtwangen (HFU)

Universiti Furtwangen (HFU) adalah salah satu universiti terkemuka di Jerman dan diiktiraf atas kecemerlangannya dalam bidang berikut:

  • Kualiti tinggi dan inovasi dalam pengajaran
  • Fokus praktikal yang kuat melalui kerjasama dengan industri
  • Tumpuan antarabangsa
  • Penyelidikan terpakai
  • Pendidikan berterusan dan pembelajaran sepanjang hayat
  • Kerjasama dan motivasi
  • Tanggungjawab sosial dan menjaga masa depan

Fokus utama Furtwangen University adalah pendidikan dan latihan praktikal berasaskan sains. Batasan tradisional antara bidang subjek dikeluarkan dalam projek interdisipliner. HFU adalah pemimpin dalam bidang pakar kejuruteraan, sains komputer, sistem maklumat dan pengurusan, pengurusan kejuruteraan, media, perniagaan dan kesihatan antarabangsa. Pelbagai kursus dan program sentiasa diperbaiki untuk mengambil kira perkembangan yang inovatif. Matlamat kami adalah untuk menawarkan program ijazah berpengalaman kepada golongan muda yang berbakat, yang menawarkan ijazah yang berkualiti tinggi dan terakreditasi yang membuka peluang kerjaya yang luar biasa. Pada masa yang sama, kami menyokong perjalanan pelajar kami ke arah menjadi individu yang bertanggungjawab dan kompeten dengan keupayaan untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah secara bebas. Selain itu, melalui penyelidikan yang berorientasikan aplikasi dan pembangunan profesional akademik, universiti kami menyokong generasi saintis generasi seterusnya yang menyumbang kepada inovasi dan peningkatan kemahiran dalam perniagaan dan masyarakat.

Universiti Bucharest

Universiti Bucharest adalah pusat akademik terkemuka dan rujukan penting dalam masyarakat, dan ia mematuhi prinsip integriti akademik dan pemikiran kritikal. Universiti adalah salah satu institusi pengajian tinggi terkemuka di Romania dan Eropah Tenggara dengan aktif menyumbang melalui penyelidikan dan pengajaran untuk pembangunan dan penggunaan pengetahuan. Objektif utama Universiti adalah menawarkan program akademik dan kemudahan penyelidikan yang berkualiti tinggi, dan menjadi barisan penyelidikan dan pengajaran.

Meningkatkan kerjasama antarabangsa, Universiti telah menjalin perkongsian dan kerjasama strategik dengan lebih daripada 100 universiti berprestij dari 40 negara yang berbeza.

Universiti Bucharest mematuhi prinsip pendidikan Uni Eropah dan keseluruhan struktur kurikulumnya telah dibuat serasi dengan rangka Bologna di seluruh Fakultasnya.

Lokasi

Berlin

Institute for Cultural Diplomacy (ICD)

Alamat
Institute for Cultural Diplomacy
Gemthinerstr. 20

D-10785 Berlin, Berlin, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami