Hamburg University of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Hamburg University of Technology (TUHH)

"TUHH adalah sebuah universiti teknikal yang padat dengan profil yang jelas dalam penyelidikan dan kaedah pembelajaran inovatif di mana teori dan amalan bertemu. Kedekatan adalah aspek penting dalam urusan kami dengan pelajar-pelajar kami. dan berhubung rapat dengan kakitangan akademik kami yang cemerlang Matlamat kami adalah untuk mendidik minda kreatif dengan profil pakar individu dan kemahiran sosial yang tinggi. Membangunkan teknologi untuk manusia adalah tumpuan pernyataan misi kami.

Kami berdiri untuk pembangunan Hamburg sebagai metropolis yang inovatif. TUHH memberikan sumbangan penting dalam hal ini dengan memperkenalkan teknologi baru seperti bekalan tenaga, mobiliti, logistik dan pendigitan. Dalam konteks ini, TUHH akan berkembang dan berkembang sebagai universiti teknologi terkini di masa depan. TUHH dikenal pasti dengan pembaharuan yang berjaya, jalan dan inovasi yang tidak konvensional dengan cara yang dipadankan dengan hampir tidak ada universiti Jerman lain. Pada tahun 1994, ia adalah universiti Jerman pertama yang memperkenalkan ijazah Sarjana Muda, dan program pengajian bahasa Inggeris yang luasnya menarik pelajar dari seluruh dunia. TUHH menjamin pembiayaan penyelidikan sektor swasta dan awam tambahan menyamai hampir separuh belanjawan pihak ketiga pihak universiti. Penyelidikan asas di TUHH diketengahkan oleh Pusat Penyelidikan Kerjasama (SFB) "Sistem Bahan Maki-Skala Maki, M3" yang dibiayai oleh Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG).

Dengan bidang kepakaran dan struktur interdisiplinernya, TUHH berfungsi dengan cara yang berorientasikan penyelidikan, menawarkan penyelidikan pecah tanah dan pada masa yang sama pendidikan berorientasikan penyelidikan yang berorientasikan penyelidikan dan amalan kerana kakitangan dan peralatan yang cemerlang. Gabungan ini membuka peluang yang sangat baik untuk graduan di pasaran buruh, tanpa mengira turun naik dalam kitaran ekonomi. Kami mempunyai banyak perjanjian kerjasama dengan perusahaan perniagaan utama dan PKS. Kami mempromosikan penyelidikan dan keusahawanan yang canggih. Keberatan untuk menegaskan diri sebagai universiti antarabangsa terkemuka mendorong kami terus-menerus dan menjadi daya penggerak di belakang kejayaan TUHH.

Secara kebetulan, Hamburg - rumah kepada TUHH - tidak hanya terletak di bahagian atas peta geografi Jerman tetapi juga salah satu kawasan yang paling dinamik di Eropah dengan prospek pertumbuhan yang terbaik. Ia adalah metropolis yang hidup dengan kualiti kehidupan yang tinggi.

Saya berharap anda dapat menemui TUHH pada halaman web berikut dan melanjutkan jemputan yang mesra kepada anda untuk menjadi sebahagian daripada dunia TUHH yang menarik. "

Prof. Dr. Ed Brinksma

-President of Hamburg University of Technology -

Misi

Prinsip-prinsip pengasas TUHH adalah unik di Jerman. Keutamaan penyelidikan, pendekatan antara disiplin, inovasi, regionalisme dan internasionalisme adalah asas wajib bagi apa yang kita lakukan. Penyelidikan, pengajaran dan pemindahan teknologi berpusat di sekitar tema panduan untuk membangunkan teknologi untuk orang ramai.

Kenyataan Misi:

TUHH adalah universiti keusahawanan yang berdaya saing memfokuskan pada prestasi peringkat tinggi dan piawaian berkualiti tinggi. TUHH didedikasikan kepada prinsip-prinsip Humboldt (perpaduan penyelidikan dan pendidikan). TUHH mempunyai orientasi antarabangsa yang kuat dan juga memberi tumpuan kepada persekitaran tempatannya. Ia berbuat demikian dengan menyumbang kepada pembangunan kecekapan teknologi dan sains masyarakat. Bertujuan untuk mencapai kecemerlangan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa dalam bidang penyelidikan strategiknya. Mendidik jurutera muda dan akademik dalam menuntut program menggunakan kaedah pengajaran lanjutan.

Lokasi

Hamburg

Alamat
Am Schwarzenberg-Campus,1
21073 Hamburg, Hamburg, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami