Fresenius University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fresenius Universiti Sains Gunaan

Dari kampus utamanya di Idstein berhampiran Wiesbaden, Universiti Fresenius Sains Gunaan boleh melihat kembali pada lebih daripada 167 tahun tradisi dalam pengajaran sains. Pada tahun 1848 Carl Remigius Fresenius mengasaskan Fresenius Makmal Kimia, yang telah mengabdikan dirinya dari awal-awal untuk kerja-kerja makmal praktikal serta pendidikan. Pensijilan sebagai, universiti negeri yang diluluskan yang ditaja secara peribadi sains gunaan diikuti pada tahun 1971.

Hari ini, universiti ini menawarkan sepenuh masa dan separuh masa Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana serta latihan vokasional dan pendidikan lanjutan di ibu pejabatnya di Idstein dan kampus di Cologne, Hamburg, Munich, Dusseldorf, Frankfurt, Berlin dan New York. Kursus diperuntukkan kepada fakulti: Kimia dan Biologi, Kesihatan & Sosial, Ekonomi & Media and Design.

Walau bagaimanapun, langkah komunikasi semata-mata berorientasikan pasaran ini sama sekali tidak mempunyai pengaruh ke atas rangka kerja perundangan yang Fresenius Universiti Sains Gunaan. Sekolah-sekolah bukan sebagai pengganti bagi fakulti, tetapi membolehkan jabatan pemasaran universiti itu bukan sahaja membentangkan kursus belajar, yang telah sangat berkembang dalam bilangan beberapa tahun kebelakangan ini, dalam pasaran dengan cara yang lebih telus dan fokus, tetapi juga untuk lebih memenuhi keperluan bakal dan sedia ada pelajar. Dalam hal ini, jawatankuasa semua universiti yang ditetapkan secara undang-undang dan organisasi mereka dalam fakulti akan terus mengekalkan kerelevanan dan kesahihan mereka pada masa depan.

Lokasi

Idstein

Hochschule Fresenius

Alamat
Fresenius University of Applied Sciences
Limburger Straße 2
65510 Idstein

65510 Idstein, Hesse, Jerman
Telefon
0800 7245 834

Berlin

Alamat
Jägerstraße 32, 10117 Berlin
Berlin, Berlin, Jerman

Munich

Alamat
Infanteriestraße 11A, 80797 München
Munich, Bavaria, Jerman

Wiesbaden

Alamat
Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden
Wiesbaden, Hesse, Jerman

Hamburg

Alamat
Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg
Hamburg, Hamburg, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami