HMKW

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft

Kajian di HMKW membuka perspektif yang menarik dalam sektor media. Sama ada reka bentuk, kewartawanan dan komunikasi, media dan pengurusan acara atau psikologi media dan perniagaan, di lokasi Berlin, Cologne dan Frankfurt am Main anda belajar dengan cara yang praktikal dan moden.

Universiti swasta adalah negeri yang diiktiraf dan diiktiraf oleh Institut Sains. Semua kursus diiktiraf di peringkat antarabangsa dan diakreditasi oleh FIBAA.

Profesor kami dan semua guru membawa pengalaman mereka dari amalan terus ke pengajaran, di mana pendidikan akademik yang solid digabungkan dengan inovatif, kerja praktikal. Anda akan disokong secara aktif dalam perjalanan anda melalui pengajian anda dan ke pasaran kerja.

HMKW menggabungkan pendidikan akademik yang solid dengan kerja dalam pelbagai projek praktikal. Kami bekerjasama dengan pelbagai institusi dan institusi perniagaan yang menonjolkan kurikulum akademik dengan soalan dan tugasan projek yang sangat nyata. Rangkaian ini menawarkan peluang untuk kemasukan kerjaya dan kerjaya.

Kursus ini bertujuan khusus untuk memperoleh pemahaman teori dan kemahiran yang praktikal. Pada akhir pengajian anda, anda akan mempunyai pelbagai kemahiran untuk kerjaya anda di sektor kreatif, media dan perniagaan.

Selepas enam semester (program Sarjana Muda klasik) atau lapan semester (dua, program Sarjana Muda bersepadu), anda akan berbangga dengan prestasi dan kejayaan anda.

Program sarjana diajar dalam bahasa Inggeris di Berlin dan di Jerman di Cologne. Anda boleh belajar pekerjaan tambahan atau sepenuh masa. HMKW mengambil bahagian dalam program ERASMUS dan komited kepada pertukaran dan kerjasama dengan pelajar dan universiti Eropah dan bukan Eropah.

Lokasi

Berlin

HMKW

Alamat
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft GmbH
Ackerstraße 76

13355 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+49 30 467769300

Cologne

HMKW

Alamat
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft GmbH
Höninger Weg 139

50969 Cologne, North Rhine-Westphalia, Jerman
Telefon
+49 30 467769300

Frankfurt

Alamat
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Theodor-Heuss-Allee 108 (Erdgeschoss) 60486 Frankfurt
Frankfurt, Hesse, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami