Furtwangen University/HFU Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mencipta masa depan melalui inovasi selama lebih daripada 160 tahun

Furtwangen Universiti (HFU) berbangga dengan sejarah lebih daripada 160 tahun yang pengajaran yang berkualiti tinggi, penyelidikan gunaan dan orientasi antarabangsa yang kukuh. Kita kedudukan tinggi oleh para pelajar dan majikan dalam jadual liga universiti Jerman dan reputasi yang sangat baik kami menarik pelajar dari seluruh Jerman dan juga dari lebih 80 buah negara di seluruh dunia.

Dengan tiga kampus, sepuluh fakulti dan 41 kursus ijazah yang inovatif dan praktikal di kedua-dua sarjana muda dan tahap sarjana, HFU menawarkan pelbagai peluang akademik. Pelajar-pelajar kita mendapat manfaat daripada keadaan kajian yang sangat baik dengan kumpulan-kumpulan belajar kecil dan hubungan peribadi dengan profesor. Kami juga menawarkan perkhidmatan sokongan yang cemerlang dan kemudahan, termasuk makmal ultra-moden, infrastruktur IT yang berteknologi tinggi dan salah satu perpustakaan yang terbaik di Jerman. Ini semua menambah sehingga satu pengalaman pembelajaran yang hebat dengan prospek kerja kelas pertama.

Kenapa anda perlu memilih kami?

Moden, kursus ijazah inovatif Pengajaran berkualiti tinggi dan penyelidikan Latihan dalam teknologi canggih dengan elemen praktikal yang kuat Memberi tumpuan kepada kemahiran kerja yang relevan Tumpuan antarabangsa kursus ijazah Sokongan pelajar yang optimum dan pengawasan Peluang pekerjaan yang sangat baik

HFU Business School pusat teguh mantap untuk kecemerlangan, terkenal dengan semangat perintis dan suasana yang dinamik. Lebih 1000 ahli perniagaan telah lulus dengan kami sejak penubuhan kami pada tahun 1995. Kami menawarkan sepenuhnya bertauliah, darjah perniagaan yang kedudukan-disesuaikan dengan keperluan pasaran kerja antarabangsa. Pada HFU Business School, anda akan mendapat kelayakan profesional bahagian, membolehkan anda untuk memainkan peranan yang berjaya dalam ekonomi global abad ke-21. Dan itulah janji!

Dikelilingi oleh keindahan alam semula jadi di rantau Black Forest di selatan Jerman, HFU Business School menawarkan pilihan yang tepat untuk kajian anda.

Lokasi

Villingen-Schwenningen

Alamat
Robert-Gerwig-Platz 1
78120 Villingen-Schwenningen, Baden-Württemberg, Jerman

Baden-Baden

Alamat
Jakob-Kienzle-Str.17
78054 Baden-Baden, Baden-Württemberg, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami