HFT Stuttgart

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tradisi dan Inovasi - ciri utama HFT Stuttgart. Diasaskan pada tahun 1832 sebagai "Sekolah Musim Sejuk untuk Kraftmen Bangunan", hari ini HFT Stuttgart menawarkan spektrum luas Program Sarjana Muda dan Sarjana yang terakreditasi.

Tiga fakulti kami menawarkan sejumlah 14 Sarjana dan 18 Sarjana Program. Kampus kami terletak terus di pusat Stuttgart, pusat perniagaan Jerman Selatan-Barat.

Di HFT Stuttgart kami pakar dalam mengajar kemahiran praktikal dalam kumpulan kecil. 4000 pelajar diajar oleh kira-kira 125 profesor, yang disokong oleh lebih daripada 400 pensyarah sambilan.

Bukan sahaja pengetahuan teknikal diajar, tetapi juga kemahiran interpersonal seperti pembinaan pasukan dan keupayaan untuk bekerja pada projek interdisipliner. Terintegrasi ke dalam program ijazah anda, anda juga boleh mencari projek kajian praktikal di firma dan pejabat atau mungkin semester belajar di salah satu daripada 70 institusi rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Sistem Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana di HFT Stuttgart menawarkan anda program latihan yang tepat dan peluang terbaik untuk kerjaya masa depan anda.

Stuttgart sebagai tempat untuk belajar, bekerja dan hidup

Ibu negeri Stuttgart dengan penduduk hampir 600,000 mempunyai banyak tawaran. Ia adalah pusat ekonomi Jerman Barat Laut dan dikenali di seluruh dunia untuk kepakaran automotifnya. Ia adalah sebuah bandar yang terkenal dengan kejuruteraan, seni bina dan budaya, dikelilingi oleh kebun-kebun anggur. Gottlieb Daimler dan Wilhelm Maybach mengembangkan motor petrol pertama di taman mereka pada 1882, dengan itu menubuhkan industri automotif di bandar itu. Porsche diikuti kemudian sebagai pengeluar kereta sukan serta banyak pembekal seperti Bosch dan Mahle.

Rantau Stuttgart merupakan salah satu kawasan ekonomi utama di dunia. Ia adalah rumah sejumlah besar jenama global seperti IBM dan Hewlett-Packard di sini Ibu Pejabat Eropah mereka, serta beberapa ribu syarikat bersaiz kecil dan sederhana yang inovatif.

Layak dikunjungi adalah banyak muzium yang berbeza-beza, landskap teater yang dinamik, Opera House, istana, taman, hutan di bandar dan kebun botani Wilhelma zoological.

Lokasi

Stuttgart

Alamat
Hochschule für Technik Stuttgart
University of Applied Sciences
Schellingstr. 24,

70174 Stuttgart, Baden-Württemberg, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami