Haus der Technik

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Haus der Technik ( HDT ) adalah institut latihan teknikal tertua di Jerman, institut luar RWTH Aachen University dan rakan kerjasama universiti-universiti Bonn, Braunschweig, Duisburg-Essen dan Münster. Ia juga mengekalkan hubungan rapat dengan syarikat dan institusi penyelidikan. HDT mempunyai bentuk perundangan yang bukan keuntungan, berdaftar dengan kira-kira 1000 syarikat dan ahli peribadi.


Ditubuhkan di Essen pada tahun 1927, Haus der Technik kini Haus der Technik salah satu penyedia utama seminar, kursus, konferensi dan kongres untuk pakar dan eksekutif. Setiap tahun sekitar 16,000 peserta menggunakan kemudahan di Essen dan pejabat cawangan di Berlin, Munich dan Bremerhaven serta pelbagai tempat lain di Jerman dan di luar negara. Sebagai pusat kongres moden, syarikat induk di Essen kerap digunakan oleh syarikat dan persatuan yang aktif di seluruh Jerman. Lebih daripada 50 seminar dan bilik mesyuarat sehingga 570 orang dengan teknologi persidangan dan persidangan yang terkini dan juga perkhidmatan sepanjang masa.

HDT secara tradisional melihat dirinya sebagai forum untuk pertukaran pengetahuan dan pengalaman. Dengan pelbagai program pendidikan dan teknologi, teknologi kenderaan, kejuruteraan mekanikal, kejuruteraan elektrik, teknologi tenaga (dengan fokus khusus pada tenaga angin), kejuruteraan tumbuhan, kimia, pembinaan, perubatan, perlindungan radiasi, pengurusan kualiti, keselamatan pekerjaan dan perlindungan alam sekitar, HDT memberi tumpuan kepada industri teras berpandangan ke hadapan.


Pakar dari sains dan industri, dipilih dari kumpulan 5,000 penceramah, menyampaikan pandangan dari bidang kepakaran mereka - terkini, praktikal dan saintifik.


Sejak tahun 2005, Haus der Technik telah menawarkan kursus peringkat universiti, kebanyakannya pekerjaan tambahan. Ini dibangunkan dan dilaksanakan dengan kerjasama rakan kerjasama universiti di HDT .


Dalam seminar dalaman khas, HDT secara HDT topik tawarannya kepada keperluan syarikat. Jabatan Pembangunan Potensi Manusia membantu syarikat untuk menganalisis keperluan pendidikan dan pembangunan pekerja mereka.


Di kawasan F


Acara khas yang ditawarkan oleh Haus der Technik kepada orang awam termasuk siri Technik dan Anugerah Pendidikan Berterusan Jerman.


Sejak April 2010, HDT majalah Internet "TM 2.0 Teknikal Pelepasan-Teknikal Laporan" - kesinambungan jurnal terkenal "Komunikasi Teknikal" (TM), yang mempunyai tradisi 100 tahun. Juga dalam bentuk barunya, TM 2.0 sebagai majalah untuk maklumat teknikal-ilmiah dalam bentuk artikel teknikal, ditulis oleh penulis kelas atas.


HDT mengekalkan sistem pengurusan kualitinya sendiri, yang memastikan pematuhan terhadap piawaian tinggi yang diminta oleh Persatuan Wuppertal sebagai Persatuan Persekutuan untuk Pembangunan Profesional Berterusan ahli-ahlinya

Lokasi

Velbert

Alamat
Haus der Technik
Hollestraße 1

45127 Velbert, North Rhine-Westphalia, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami