Hochschule Bonn-Rhein-Sieg

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS ) ditubuhkan pada tahun 1995. Ia adalah sebuah universiti yang dinamik dan berasaskan penyelidikan dengan lebih daripada 9,000 pelajar, kira-kira 150 profesor dan kira-kira 300 penyelidik penyelidikan. Mereka disokong oleh 350 pensyarah yang berkelayakan dari bidang akademik, perniagaan dan industri. Lebih 300 pekerja bekerja untuk Pentadbiran, Perpustakaan dan Pusat Bahasa. Kampus Universiti terletak di Hennef, Rheinbach dan Sankt Augustin. Di Bonn, Universiti mengendalikan Pusat Antarabangsa Teknologi Maklumat Bonn-Aachen (b-it) bersama-sama dengan Universiti Bonn, Aachen Technical University (RWTH) dan Fraunhofer Gesellschaft. Rancangan Pembangunan Universiti mengandungi objektif strategik yang ingin dicapai oleh Universiti pada tahun 2020 serta langkah-langkah konkrit yang diambil untuk mencapai matlamat ini - dengan motif utama menjadi kelestarian.

Belajar di Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS )

Di H-BRS anda kini boleh memilih dari hampir 40 program pengajian berasaskan penemuan penyelidikan terkini. Profesor Universiti mempunyai pengalaman profesional dalam bidang perniagaan dan akademik. Prasarana yang sangat baik dan makmal kami yang serba lengkap adalah sama pentingnya dengan tawaran kami sebagai stesen kerja PC kami, W-LAN seluruh universiti kami, Perpustakaan Universiti dan Daerah moden dan kehidupan kampus kami yang aktif.

Dari Universiti ke dunia

Dengan tujuan untuk mengubah keperluan pasaran pekerjaan, H-BRS mampan menyokong tempoh pengajian di luar negara. Sekolah Musim Panas sudah sesuai untuk pelajar pada semester awal mereka; mereka terutamanya disubsidi oleh Persatuan Penjanaan Dana Universiti. Ia adalah wajib untuk belajar sekurang-kurangnya satu bahasa asing. Pusat Bahasa, yang merupakan bahagian penting dari Universiti, menawarkan kira-kira 15 bahasa. H-BRS bekerjasama dengan lebih daripada 80 universiti asing di sekitar 30 negara. Pada tahun 2018, nisbah pelajar antarabangsa yang mendaftar di H-BRS adalah kira-kira 16%.

Lokasi

Sankt Augustin

Alamat
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Sankt Augustin campus
Grantham-Allee 20

53757 Sankt Augustin, North Rhine-Westphalia, Jerman

Rheinbach

Alamat
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Rheinbach campus
von-Liebig-Strasse 20

53359 Rheinbach, North Rhine-Westphalia, Jerman

Sankt Augustin

Alamat
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Hennef campus
Zum Steimelsberg 7

53773 Sankt Augustin, North Rhine-Westphalia, Jerman