Fraunhofer Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fraunhofer Academy ialah kemudahan latihan Persatuan Fraunhofer Penyelidikan Gunaan dan bertujuan berminat meneruskan pakar pendidikan dan pengurus syarikat-syarikat teknologi yang dipacu. Akademi menawarkan profesional kursus yang sangat baik, kursus sijil dan seminar berdasarkan aktiviti penyelidikan Institut Fraunhofer dengan kerjasama rakan kongsi universiti terpilih dan terkenal dan institusi rakan kongsi.

Latihan di peringkat tertinggi

A pendidikan kelas pertama meletakkan asas bagi kerjaya yang cerah - ini adalah benar hari ini lebih daripada sebelum ini. Kadar inovasi yang tinggi, persekitaran perniagaan yang sentiasa berubah-ubah, dan globalisasi menjana peningkatan persaingan dari luar negara. Siapa yang mahu menghadapi semua cabaran-cabaran ini dengan jayanya, tidak datang dari kursus klasik pengajian atau latihan konvensional sahaja sering. Pembelajaran sepanjang hayat adalah satu kemestian.

Fraunhofer anda mengikuti perubahan dengan membuat profesional Fraunhofer Academy dalam perniagaan dalam perjanjian yang sangat baik untuk latihan. Di sini, peluang latihan daripada Fraunhofer-Gesellschaft digabungkan di bawah satu bumbung, sekali gus menyediakan pemindahan yang unik pengetahuan dari penyelidikan Fraunhofer ke dalam perusahaan. Jadi penemuan terkini daripada sains dan penyelidikan yang terlibat secara langsung dalam semua tawaran dalam kandungan pengajaran dengan satu - satu Pact sebenar Penyelidikan dan Inovasi.

Tawaran kami dibahagikan kepada lima tema:

  • Teknologi dan Inovasi
  • Tenaga dan Kelestarian
  • Logistik dan pengeluaran
  • Pembuatan dan ujian
  • Maklumat dan Komunikasi

universiti rakan kongsi dan kerjasama pendidikan lain Akademi Fraunhofer

kerjasama pendidikan Akademi Fraunhofer

Fraunhofer Academy bekerjasama dengan institusi pendidikan terunggul serta inisiatif dari kerajaan dan perniagaan yang telah membuat ia matlamat mereka untuk menggalakkan pendidikan dan latihan di Jerman dan memandu.

rakan kongsi universiti dan institusi rakan kongsi Akademi Fraunhofer

Fraunhofer Academy menawarkan pakar dan pengurus latihan yang sangat baik berdasarkan aktiviti penyelidikan Institut Fraunhofer dengan kerjasama rakan kongsi universiti terpilih dan terkenal dan institusi rakan kongsi.

Lokasi

Munich

Alamat
Hansastraße 27c
80686 Munich, Bavaria, Jerman

Kassel

Alamat
Kassel, Hesse, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: