ESMT Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah ini diasaskan oleh perniagaan.

ESMT - European School Pengurusan dan Teknologi, yang terletak di tengah-tengah Berlin, Jerman, sebuah sekolah perniagaan swasta yang diasaskan oleh 25 syarikat multinasional. kepakaran sekolah memberi tumpuan kepada pembangunan pemimpin keusahawanan dengan memberi tumpuan global kepada tanggungjawab sosial dan pengurusan teknologi. ESMT adalah salah sebuah sekolah perniagaan kedudukan tertinggi di Jerman dengan rangkaian global alumni di lebih 50 negara.

ESMT menawarkan tiga program Ijazah:

  • Sarjana Pengurusan
  • MBA sepenuh masa
  • mba Eksekutif (EMBA) serta pendidikan eksekutif

Semua program ESMT mendapat manfaat daripada hubungan rapat dengan ESMT ini rangkaian korporat dan founders.The sekolah perniagaan menawarkan satu platform antara disiplin untuk wacana di kalangan pembuat dasar, ahli akademik, dan pemimpin perniagaan.

ESMT adalah sekolah perniagaan antarabangsa yang paling di Jerman, lebih 80% daripada staf akademik ESMT ini mempunyai latar belakang bukan Jerman dan dalam setiap program kelas-kelas adalah 70% kepada 90% antarabangsa.

Sekolah baru-baru ini memasukkan beberapa kedudukan. program EMBA ESMT ini telah disenaraikan 30 dalam ranking global Financial Times of Executive MBA 2015. Program EMBA telah disenaraikan nombor satu untuk lima tahun berturut-turut untuk kemajuan kerjaya. In The Economist "Yang MBA?" Ranking teratas 100 program MBA sepenuh masa global, ESMT berada di kedudukan ke-49, meletakkan ke-2 di Jerman dan ke-13 di Eropah.

ESMT adalah sebuah sekolah perniagaan swasta negeri yang diiktiraf, yang program juga diiktiraf oleh AACSB, AMBA, EQUIS dan FIBAA.

Misi sekolah

ESMT membangunkan pemimpin keusahawanan yang berfikir secara global, bertindak secara bertanggungjawab, dan menghormati individu. Dengan warisan berakar umbi dalam nilai-nilai Eropah dan potensi teknologi, ESMT membangun dan menyampaikan ilmu baru untuk menggalakkan pertumbuhan ekonomi yang mampan.

Terdapat pertindihan yang agak besar antara kawasan-kawasan penyelidikan, dan ramai daripada ahli-ahli fakulti bekerja di beberapa kawasan penyelidikan atau antara muka mereka. Selain itu, penyelidikan tingkah laku-teori itu layak untuk menghubungkan lagi tiga bidang kecekapan.

Lokasi

Berlin

ESMT European School of Management and Technology GmbH

Alamat
European School of Management
and Technology
Schlossplatz 1

10178 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+49 30 212310

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami