ESCP Business School - Berlin campus

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Berlin

Simbol untuk kehidupan Eropah dan Outlook Antarabangsa.

ESCP - Berlin

Sebagai universiti yang diiktiraf oleh negara, ESCP termasuk di antara sekolah perniagaan yang paling berprestij dan terkemuka di Jerman. ESCP secara teratur menduduki tempat teratas di peringkat nasional dan antarabangsa (# 1 sekolah perniagaan Eropah di Jerman, # 1 Master dalam Pengurusan, # 1 MBA Eksekutif dan # 1 dalam Pendidikan Eksekutif Kustom di Jerman).

Di Berlin, ESCP mempunyai kepakaran khusus dalam 3 bidang utama akademik, iaitu kelestarian, keusahawanan dan digitalisasi dengan asas pengurusan antarabangsa.

Syarikat-syarikat seperti Accenture, Bain, Bayer, Coca-Cola, dan P&G bekerjasama rapat dengan kami dan terus berhubung terus kerana kualiti fakulti kami, penyelidikan mereka serta kualiti terbaik pelajar dan alumni kami.

Kenali sekolah perniagaan paling Eropah di Jerman dengan semangat interkultural yang unik di ESCP Berlin. Sila hubungi kami atau hanya bayar kami melawat. Kami tidak sabar untuk bertemu dengan anda.

Profesor Dr Andreas Kaplan, MPA
Rektor ESCP Berlin

127954_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Belajar di salah satu bandar yang paling inovatif dan kreatif

Dengan sejarah dan budaya yang unik, modal Jerman telah menjadi simbol bagi kehidupan Eropah dan pandangan antarabangsa - dan, tentu saja, terkenal dengan ekonomi yang pelbagai.

Dengan 3,5 juta penduduknya dan lebih kurang 40,000 pengunjung setiap tahun, Berlin adalah sebuah bandar yang berkembang pesat yang menawarkan kualiti hidup yang tinggi pada kos hidup yang agak rendah berbanding dengan ibu kota Eropah yang lain.

Pelbagai Kebudayaan

Berlin adalah sebuah bandar multikultural dengan perwakilan lebih daripada 180 kebangsaan yang berbeza.

Kepelbagaian budaya membentuk watak bandar, membinanya dengan bakat kebudayaan dan kepelbagaian. Ramai pemain global juga mempunyai anak syarikat di Berlin, contohnya Amazon, Bain, Bombardier Transportation, EY, Google, PwC, Siemens, dan Total SA

Faktor Ekonomi

Berlin dicirikan oleh struktur ekonomi yang kaya pelbagai rupa.

Ini terdiri dari syarikat industri dengan tradisi yang panjang dan syarikat bersaiz sederhana yang kuat hingga sektor perkhidmatan yang sangat dinamik serta syarikat IT dan teknologi tinggi yang inovatif. Hari ini, Berlin terkenal dengan budaya pemula dan industri kreatifnya; ia telah menjadi pusat media yang penting.

Cara hidup

Orang-orang menghargai Berlin untuk pemandangan dan kehidupan malamnya serta untuk taman-taman dan dewan bohemiannya yang luas.

Bandar ini menawarkan banyak "taman bir", pelbagai restoran, kedai kopi, pasar, kawasan hijau, tasik dan acara kebudayaan.

Kampus Berlin

Belajar di salah satu bandar yang paling inovatif dan kreatif.

Lokasi

Berlin

Alamat
ESCP,
Heubnerweg 8-10

D-14059 Berlin, Berlin, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami