Anda Sprachschule

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Anda Sprachschule adalah sekolah bahasa yang mengalu-alukan di mana pelbagai bahasa diajar dalam suasana yang sangat dekat dan mesra.

Sekolah kami terdiri daripada dua lokasi yang berlainan di dua kejiranan paling utama di Berlin: Friedrichshein dan Prenzlauer Berg. Kedua-dua kejiranan itu membuktikan kebudayaan bawah tanah Berlin dan terkenal dengan pelbagai jenis pub, kedai kopi dan taman untuk menghindari keramaian dan hiruk pikuk kota.

Di Anda Sprachschule kami menawarkan kursus bahasa Jerman, Inggeris, Sepanyol, Perancis, Itali dan Portugis untuk orang dewasa, serta untuk syarikat. Guru-guru kami adalah semua penceramah asli dan sangat berkelayakan dan berpengalaman, dan mempunyai semangat yang benar untuk bahasa pengajaran. Di Anda, anda akan berpeluang mempelajari bahasa dalam kumpulan kecil sebanyak 6 pelajar. Sejak awal, dua fokus utama kami adalah komunikasi dan asas tatabahasa yang kukuh. Kami menggunakan kaedah pengajaran yang fleksibel dan memberikan perhatian peribadi, supaya semua pelajar kami dapat mencapai matlamat mereka dan memanfaatkan sepenuhnya sekolah mereka. Semua kursus kami dikaitkan dengan Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa.

Kami mahu pelajar kita bukan sahaja dapat berkomunikasi dan bersosial dalam bahasa sasaran, tetapi juga mempunyai peluang untuk mengalami pertukaran budaya, kerana kita menganggap pembelajaran bahasa baru lebih daripada sekadar mempelajari bahasa itu sendiri. Untuk menggalakkan integrasi itu, kami menganjurkan pelbagai aktiviti budaya setiap minggu, supaya pelajar dapat mengenali lebih sedikit mengenai bandar dan budayanya. Selain itu, kita melihatnya sebagai satu peluang yang baik bagi mereka untuk mengenali antara satu sama lain dengan lebih baik. Kami juga menawarkan penginapan untuk pelajar, sama ada di flat berkongsi atau di dalam keluarga tetamu, dan terdapat juga meja bantuan mingguan yang mana kami memberi sokongan dan maklumat kepada pelajar yang mencari nasihat.

Kami menawarkan pelbagai kursus sepanjang hari dengan kadar yang sangat kompetitif dan berpatutan. Terdapat juga kemungkinan untuk mengambil pelajaran percubaan percuma. Lawati kami dan cubalah!

Lokasi

Berlin

Alamat
Rigaerstr. 104
Friedrichshein

10247 Berlin, Berlin, Jerman

Berlin

Alamat
Raumerstraße 21
Prenzlauer Berg

10437 Berlin, Berlin, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: