AMD Akademie Mode & Design

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pergi ke laman web sekolah di sini!

Mod & Reka AMD Akademie menawarkan program latihan bersertifikat antarabangsa dalam fesyen, reka bentuk, media, komunikasi, dan pengurusan. Mempromosikan dan menyokong belia kreatif dan berorientasikan perniagaan tetap menjadi tumpuan strategik penting AMD Akademie Mode & Reka bentuk selama lebih dari 30 tahun dalam aktiviti pendidikannya yang berdedikasi. Kami mendidik pakar fleksibel dan terbuka dengan kepakaran dan pengetahuan tetapi juga kemampuan untuk pendekatan interdisipliner dan holistik untuk industri kreatif antarabangsa.

AMD bermaksud inovasi, pendekatan interdisipliner, kualiti dalam pengajaran dan penyelidikan, relevan praktikal dan pembangunan kerjaya individu. Akademi ini mempunyai lima kampus di lokasi kreatif Jerman yang besar Hamburg, Düsseldorf, Munich, Berlin dan Wiesbaden.

Jabatan pendidikan tinggi di Akademi telah digabungkan dengan Fresenius University of Applied Sciences dan telah menjadi Jabatan Reka Bentuk, unit pendidikan untuk AMD School of Fashion dan AMD School of Design.

AMD menggunakan rangkaian antarabangsanya. Kerjasama yang intensif dan projek praktikal dengan pakar fesyen antarabangsa, pereka, saintis dan ketua eksekutif jenama membolehkan peluang belajar pada standard kualiti tertinggi selama lebih dari 30 tahun.

Wawasan ke dalam industri serta bentuk semester praktikal yang bermaklumat dan menarik. Syarikat terkenal seperti Calvin Klein, Hessnatur, Peek & Cloppenburg, Marc O'Polo, Walt Disney dan banyak lagi.

Sejak tahun 2016, AMD adalah ahli tetap dari Yayasan Teknologi Fesyen Antarabangsa (IFFTI) dan, oleh itu, merupakan sebahagian daripada rangkaian global institusi pendidikan industri terkemuka di bidang reka bentuk, teknik, dan fesyen.

Lebih 5.000 alumni telah dididik oleh AMD. Para siswazah berjaya pergi ke perniagaan untuk diri mereka sendiri atau bekerja untuk jenama terkenal seperti Alexander McQueen, Hermes, Vogue, InStyle, Cosmopolitan, Porsche, dan Zalando.

Pengalaman di luar negara dan rangkaian antarabangsa dengan universiti rakan kongsi

AMD mempunyai banyak perkongsian dengan universiti antarabangsa yang dihormati seperti Kolej Berkeley di New York / Amerika Syarikat, Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) di Milan / Itali, Kolej Perniagaan dan Pengurusan Eropah (ECBM) di London / United Kingdom, London Kolej Fesyen (LCF) di London / United Kingdom, Universiti Pulau Vancouver di Vancouver / Kanada, Universiti Normal Beijing di Zhuhai / China, Universiti Hongik di Seoul / Korea Selatan, Universiteit Antwerpen di Antwerp / Belgium, Hogeschool Gent, KASK) di Gent / Belgium dan Universiti Reka Bentuk Baru (ND) di St. Pölten / Austria.

AMD juga menyertai program Erasmus dan dalam konteks ini, menyediakan peluang penajaan menarik untuk latihan dan semester di luar negara dalam EU.

Lokasi

Berlin

Alamat
Jacobowitz Hof
Pappelallee 78/79

10437 Berlin, Berlin, Jerman
Laman web
Telefon
+49 (0)30 – 58 58 308-0

Hamburg

Alamat
Alte Rabenstraße 1
20148 Hamburg, Hamburg, Jerman
Telefon
+49 (0)40 – 23 78 78-0

Düsseldorf

Alamat
Karl-Friedrich-Klees-Str.10,
Platz der Ideen

40476 Düsseldorf, North Rhine-Westphalia, Jerman
Laman web
Telefon
+49 (0) 211 – 3 86 26-0

Munich

Alamat
Infanteriestraße 11a/
Haus E2

80797 Munich, Bavaria, Jerman
Laman web
Telefon
+49 (0)89 – 38 66 78-0

Wiesbaden

Alamat
Moritzstraße,17a
65185 Wiesbaden, Hesse, Jerman
Telefon
T: +49 (0)611 711 856 – 0

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami