Tokai University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti TOkai adalah universiti swasta yang ditubuhkan oleh Dr. Shigeyoshi Matsumae pada tahun1942. " TOkai " dari "Universiti TOkai " merujuk kepada laut di sebelah timur Asia, iaitu Lautan Pasifik, dan melambangkan keinginan untuk memupuk semangat yang kaya dan perspektif yang luas.

Universiti TOkai terdiri daripada 7 kampus di Sapporo, Takanawa, Yoyogi, Shonan, Isehara , Shimizu, dan Kumamoto, yang terdiri daripada 19 sekolah dan kolej yang terdiri dari 75 jabatan, jurusan, dan program. Sekolah siswazahnya menawarkan 17 program. Jumlah populasi pelajar adalah sekitar 30,000. Semangat dan objektif TOkai Universiti TOkai adalah untuk menyumbang kepada masyarakat manusia, memupuk orang yang aktif, berbakat dan membangkitkan minat terhadap bumi kita dan rasa tanggungjawab terhadap masa depan umat manusia. Garis panduan pendidikan Universiti TOkai objektif ini dengan menawarkan cara berfikir yang baik dan boleh dipercayai sebagai asas untuk hidup dan memupuk kekayaan umat manusia.

Inti pendidikan sedemikian di Universiti TOkai adalah "Kuliah mengenai Tamadun Moden." Sejak penubuhannya, Universiti TOkai mengutamakan kuliah ini, berdasarkan kepercayaannya bahawa sebuah universiti bukan sahaja harus menyediakan pengetahuan dan teknologi tetapi juga menjadi tempat di mana kekayaan kemanusiaan dan kreativiti dalam setiap individu dipupuk. Salah satu inisiatif baru-baru ini yang kami tuju adalah meningkatkan projek yang dimulakan oleh pelajar untuk memupuk kemampuan pelajar kami untuk menerapkan pengetahuan yang mereka perolehi di dalam kelas untuk kemajuan masyarakat.

Projek-projek yang telah kami sokong merangkumi penciptaan sebuah kereta solar terpantas di dunia " TOkai Challenger," hingga aktiviti sukarelawan yang membantu dalam usaha pemulihan selepas Gempa Besar Timur Laut Jepun.

Universiti TOkai mengekalkan perjanjian pertukaran akademik dengan lebih daripada 120 universiti / organisasi dalam lebih kurang. 40 negara. Pelbagai aktiviti pertukaran antarabangsa sedang giat dijalankan, mulai dari bidang akademik yang melibatkan pelajar, penyelidik, projek penyelidikan bersama, dan pertukaran sumber akademik, hingga pertukaran budaya dan atletik. Terdapat kira-kira 1130 pelajar antarabangsa di kampus. Universiti TOkai mempunyai enam pejabat di luar negara (Denmark, Austria, Amerika Syarikat, Korea, Thailand dan Rusia.)

Lokasi

Shibuya City

Alamat
151-8677 Shibuya City, Tokyo, Jepun

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: